PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

MERLIN CAŁUJĄCY SIĘ Z MORGANĄ!!!??? Dla mnie bomba,ale szok :)
Gdzie się całują? Tu ( 1.15 ) :
http://www.youtube.com/watch?v=Y3XhDTn2Yoo
Haha! A Arcio dostaje po głowie! I to lancą! Haha! Lubię go,ale czasem mu się należy :) Pewnie dziwicie się, że osoba (mówię o sobie) która tak bardzo upierała się przy Artut/Morgana i Merlin/Gwen(no i Nimueh/Smok xD) jest teraz tak zachwycona że Merlin całuję się z Morganą? Cuż,odpowiedź jest prosta :
Przez ostatnie 3 miesiące zaniedbywałam swojego Merlinowego świra (dalej miałam świra,ale nie myąlałam o nim bezustannie,tak jak to powinno być) i gdy obejrzałam ich pocałunek to tak mi się spodobali... teraz już wogóle nie widzę Merlina i Gwen razem! Ale że Gwen całuje Artura ( http://www.youtube.com/watch?v=Y3XhDTn2Yoo 0.22 ) to dla mnie... Ochyda,fuj,zero chemii!!! Czy chemi...? Nieważne,napewno będą razem,ale to ochydne! Służka i Książe? Ale trudno przeboleje! Za to skacze po pokoju do sufitu,bo się ciesze ze związku Merlina i Morgany!!! Jupi!

ocenił(a) serial na 10

radzę zapoznać się z oryginalnymi legendami arturiańskimi, wtedy wszystko przestanie być szokujące i nieprzewidywalne xD.

ocenił(a) serial na 6
evenstar

No tu raczej odsyłanie do legend arturiańskich raczej się nie sprawdza bo ten serial praktycznie nie ma z nimi nic wspólnego poza imionami bohaterów

ocenił(a) serial na 10
Joker_27

no dobra, zgadzam się, ale akurat związek Gwen z Arturem jak najbardziej się sprawdza ;D.

ocenił(a) serial na 6
evenstar

I bardzo dobrze ja od początku chciałem żeby Merlin był z Morganą. A już za chwilę w końcu obejrzę 1 odcinek 2 sezonu. Miałem czekać aż poleci na polsacie ale nie wytrzymam

ocenił(a) serial na 10
Joker_27

na polsacie poleci najwcześniej za pół roku jak na moje oko Oo'. chociaż teraz serial się staje coraz bardziej popularny, kto wie.. a mi się tam wydaje, że to nie jest Morgana noo. ;x

ocenił(a) serial na 6
evenstar

W polsce najszybciej na wiosnę. No a ja już jestem po 1 odcinku i jakoś nie jestem zachwycony. Sporo się działo ale jednak jak dla mnie to nie był najlepszy odcinek.

użytkownik usunięty
Joker_27

No... Ale może jak obejrzę po "polskiemu" to zrozumiem jakieś śmieszne teksy (czy coś takiego),a poza tym będe rozumieć wszystko (chodzę dopiero do VI klasy!!! Nie znam całego anglika,ale i tak jestem nie najgorsza z tego przedmiotu)

ocenił(a) serial na 6

Przecież są napisy

ocenił(a) serial na 6
Joker_27

Tak przy okazji też nie jestem najgorszy z anglika dziś dostałem 2 ze sprawdzianu co było najlepszą oceną w klasie. Takiego czegoś jeszcze nie widziałem no ale jak widać i takie rzeczy się zdarzają że 2 jest najlepszą oceną

To nie jest Morgana!!! Merlin uronił łzę. Mówiono, że się w kimś zakocha. Może to miłość na jeden odcinek. Na forach angielskich spekulują, że być może ona też jest czarodziejką i ma zginąć za to, więc może Merlin się zakochał i wie, że nie może jej pomóc.

ocenił(a) serial na 10
Marishka_2

Przykro mi to mówić ale to rzeczywiście nie jest Morgana. Krótsze włosy, inaczej się układaja, inna cera... Jakby się przyjrzeć to widać, że to jakas obca dziewczyna. Pewnie ją na kilka odcinków wrzucą (mam nadzieje ze tylko na 1 :) )

Evi_4

Nie chcę nikogo tu wyzywać, ale to jest do cholery Merlin a nie M jak Miłość, a co niektórzy strasznie przeżywają serialowe pocałunki :D

Dla mnie o wiele bardziej wstrząsajacym fragmentem tego trailera jest walka Artura z Utherem, powrót Mordreda czy Lancelota oraz wtrącenie Gaiusa do więzienia (z tego co się orientuję będzie to związane z używaniem magii i ciążyć będzie nad nim kara w postaci egzekucji)

W takim zalewie ciekawych scen te drobne cmoknięcia są banalne :P

ocenił(a) serial na 10
LiMiTED_UNCUT

Jasne że walka Arthura z Utherem zapowiada się obiecująco i inne fragmenty też, ale ja po prostu staram się wyprowadzić z błedu, bo nie wiem jak tę dziewczynę z trailera można bvrać za Morganę :P

użytkownik usunięty
Evi_4

Tylko ona ma takie "strąki" :P Ale i tak uważam że to Morgana!

ocenił(a) serial na 9

calkiem fajny filmik dotyczaczy 2 sezonu :)
http://www.youtube.com/watch?v=EbrwLa_kZLM
a tak przy okazji to mnie sie wydaje, ze to jednak nie bedzie Morgana tylko ta dziewczna, co idzie z Colinem w 1:34 minucie na wzej wklejonym filmiku :P

ocenił(a) serial na 10
purrie

Czy ktoś wie w którym odcinku wyjaśni się czy to Morgana czy nie ? I jeszcze jedno pytanie czy twórcy wypowiadali się w tej sprawie(Merlin&Morgana) ?

ocenił(a) serial na 10
aniusiaczek92

Z tego co pamiętam Colin i Katie mówili że nie powiedzieli nie więc jest jeszcze nadzieja. Katie mówiła też ze odcinek 8 pierwszego sezonu nagrywali na dwa sposoby i w jednym z nich flirtowała z Merlinem... Oprócz tego wiemy że zbliża się do siebie w 2 sezonie (jako przyjaciele) i... w zasadzie nic więcej. Według legend Merlin ma ją uczyć czarów, zobaczymy jak jej (ich?) losy potoczą się dalej. Wygląda na to że odcinek 3 zbliży ich do siebie poprzez próby odnalezienia siebie Morgany

ocenił(a) serial na 10
Evi_4

Już nie mogę się doczekać wyjaśnienia tej sytuacji xD

użytkownik usunięty
Evi_4

A tak wogóle (wiadomość do Evi_4) będziesz dalej pisać ten 2 sezon Merlina???

użytkownik usunięty
purrie

Jak dla mnie to "ta dziewczyna która idzie z Colinem" to ktoś kto nie występuje w filmie. Zauważ że wszyscy z planu byli ubrani jak ze średniowiecza,a ona miała na sobie zwyczajny płaszcz. Macie racje że ta dziewczyna ciut nie przypomina Morgany ale:

- Związek Morgana&Merlin jest bardzo prawdopodobny

- Nakręcili Colina i Katie trzymają się za ręce

- To dosyć prawdpodobne że się do siebie zbliżą ( i nie mówie tu tylko o przyjaźni ) podczas gdy merlin będzie ją uczył czarów

- Powtarzam : Morgana ma takie "strąki",a dziewczyna na zdjęciu kiedy się całują też ma taki tym włosów ( i jak dla mnie nie są za krótkie )

A poza tym nawet jeśli ta kobieta z którą idzie Merlin występuje w filmie, to mnie się zdaje ( tylko nie bijcie xD ) że to jego matka.

A ja jestem zdania, że to nie Morgana xD Zupełnie inna cera (chociaż to może przez oświetlenie). Zresztą według legend arturiańskich (tak, wiem, że serial ma z nimi baaaardzo niewiele wspólnego xD) Merlin zakochał się w czarodziejce Vivianie. I mam nadzieję, że me prośby zostały wysłuchane, i scenarzyści wreszcie ją gdzieś wcisnęli <33.

użytkownik usunięty
averia_free

Imie Vivian kojarzy mi się z nazwą papieru toaletowego (jeśli ktoś na forum ma tak na imie [w co wątpie] to przepraszam)

użytkownik usunięty
LiMiTED_UNCUT

Chociaż ta dziewczyna która całuje się z Merlinem mi się kojarzy jeszcze z... To bardzoooooooooooooo głupie,ale mnie się kojarzy z żoną Uthera :) xD :P ;)

ocenił(a) serial na 10

TAK! to jest ta dziewczyna co idzie obok Colina! xD a już na pewno jest bardziej podobna do tej z filmiku niż Morgana. w ogóle co to zapomysł, Morgana i Merlin, ludzie xDD.

ocenił(a) serial na 8
evenstar

averia free: Viviane to inaczej Nimueh.

.

ocenił(a) serial na 8
krzychu3002

Jeszcze jedno: Ile 2 sezon ma odcinków?

ocenił(a) serial na 10
krzychu3002

Niestety jedynie 13 odcinków tak jak pierwszy. Zresztą seriale brytyjskie najczęściej tyle mają

krzychu3002

Wiem o tym xD Ale ten serial i tak ma niewiele wspólnego z kanonem. Zresztą jest kilka wersji legendy i w niektórych egzystują jako dwie oddzielne osoby, chociaż zwykle rzeczywiście są swoimi odpowiedniczkami :)
Zresztą pomarzyć zawsze można.

użytkownik usunięty
evenstar

Dobra nie jest za bardzo podobna do morgany,ale i ch związek jest bardzo prawdopodobny i... Zaraz,zaraz! Jeśli Merlin nie będzie z Morganą to produceńci mają do wyboru dwa wyjścia:
-Dać nową postać
-Nie znaleść Merlinowi kobitki (a to by było hamskie,ponieważ taki idiota jak Artur znalazł miłość - Gwen)

ocenił(a) serial na 10

dlaczego ich związek miałby być prawdopodobny? Oo' tylko dlatego, że Morgana na zwiastunie mówi mu o magii? daj spokój xDDD. wprowadzą nową postać i tyle ^^'.

użytkownik usunięty
evenstar

Hmpf! Czemu niby nie mieli być razem!!!!???? To prawdopodobne!!! Hmpf!

ocenił(a) serial na 10

a czemu MIELIBY być? Oo' przecież Merlin całuje się zupełnie z kim innym, to wystarczający argument XD.

użytkownik usunięty
evenstar

No w ogóle super wszyscy prócz mnie oglądają drugi sezon, tylko ja nie

ocenił(a) serial na 10

od czegoś jest w końcu ten internet, no nie? ;33

ocenił(a) serial na 10
evenstar

według mnie tesh, to nie jest Morgana
Pewnie jakas nowa postać albo coś
Nie weim czy zauważyliście ale w tym fragmencie gdzie merlin całuje tą
dziewczyne
to leci mu łza po policzku...
Widac to dokładnie na tej stronnce megavideo

użytkownik usunięty
monicalol2

ja chyba wiem o kogo chodzi, ta domniemana dziewczyna Merlina to druidka Freya, Merlin będzie ją ratował przed łowcą wiedźm, chyba w odc. 9 albo wcześniej(pewności nie mam). Tutaj o tym pisze: http://gealach-ros.livejournal.com/156280.html Jest tez o Morgause, odc z nią będzie wcześniej.

użytkownik usunięty

Laura Donnelly gra Freyę, więc można porównać czy to ona

użytkownik usunięty

TO ONA!!! TO ONA!!! TO Z NIĄ SIĘ CAŁOWAŁ!!!
http://lhwo.hostrator.com/merlin/season2/promo/2009/promo1.h...

O KURDE! O KURDE! O KURDE!
NIE MOGĘ ALE JESTEM PODNIECONY NIE WYTRZYMAM ALE SUPER CAŁUJĄ SIĘ RANY ALE JAZDA !!! FAJOWO NIESAMOWICIE EKSTRAWAGANCKO PO PROSTU ZAJEFAJNIE!

użytkownik usunięty
LiMiTED_UNCUT

Czy to ironia? xD Ja tam nie jestem zadowolona! Ja chce MORGANE!!! Ale chciałam wyjaśnić sprawe na forum (już ktoś to zrobił,ale w innym temacie)