Jakie wrażenia po obejrzeniu nowego odcinka?
Oczywiście jak zwykle, bardzo podobały mi się sceny z Merlinem i Arturem. Cieszę się, ze znów mogliśmy zobaczyć też Gwaine'a. {spojler) Widać, że coraz więcej osób dowiaduje się o Morganie... O tym, że używa magii. I całe szczęście, przynajmniej Gwen nie będzie już miała do niej zaufania, bo dotąd tak ją wielbiła, że była w stanie zrobić dla niej wszystko... Plan Morgause legł w gruzach. ^^ I ta niezadowolona mina Morgany, gdy zobaczyła przez okno, że Artur wrócił cały i zdrowy. Aż upuściła z ręki kielich.
Ogólnie odcinek w porządku, ale bywało lepiej. Kolejny nie zapowiada się zbyt ciekawie...
Czyli, suma sumarum, dochodzimy do całkiem podobnych wniosków- pole do popisu było, a że leży ugorem, to już inna sprawa;P Ale to z Lance'm i Gwaine'm to możliwe w sumie;P
PS.U Stefa to ja podejrzewam nawet takie rozdwojenie jaźni trochę- niedoleczony "krwioholik" popadł w drugą skrajność, a złotego środka ani widu, ani słychu;P A to jego "człowieczeństwo" bywa nawet bardzo zabawne;P Może to jeden z powodów, dla których tak cenię Damon'a- on nie próbuje udawać kogoś, kim nie jest;P
IMO trochę oboje udają, bo przecież kiedyś sytuacja była odwrotna.. To Damon był tym dobrym, a Stefcio tym złym.. To przez niego Damon stał się wampirem.. Jak można zauważyć już od paru odcinków, Damon pokazuje swoją dobrą stronę.. Nie tylko wtedy kiedy chodzi o Elenę.. A krwioholizm jest jak alkoholizm.. Mimo tego, że wyjdziesz z nałogu to i tak zostajesz alkoholikiem.. Na zawsze..
Obejrzałam z tygodniowym opóźnieniem ;-)
1. Scenka z Arturem w piżamce jeszcze tylko misia mu brakowało (Pudsey!)
Ta scena jakaś dziwaczna była (medytacje->wizje->MAGIA!!!)
2. Uther wysyła Artura na strasznie niebezpieczną misję. Co z tego że to jego jedyny dziedzic - niech się chłopak wykaże! Ja na jego miejscu wypuściłabym dyskretne wsparcie.
3. Morgana z laleczką ;)
Odcinek super. Podoba mi się przyjaźń Gwaina z Merlinem, reszcie ktoś chłopaka docenił ;)