PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37810
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Hahaha, no więc tak - odcinek był rewelacyjny!! Dawno na taki czekałam!! Merlin był fantastycznym staruszkiem!! Colin jest świetnym aktorem!! Popłakałam się ze śmiechu podczas rozmowy starego Merlina z Arturem xD no po prostu majstersztyk:)

Miło, że w końcu ktoś zauważył złowrogi uśmieszek Morgany xD Bo naprawdę wątpiłam już w percepcję mieszkańców Camelot:P

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Ja też zacznę od hahahaha, jak dla mnie odcinek genialny, rewelacyjny, po prostu MOC xD Zgadzam się z Luelle, Colin zarąbiście zagrał starego Merlina, Oscar dla niego za to:D Fajnie, że Gwen jest już na 100% pewna, że Morgana została przeciągnięta na ciemną stronę mocy ;). No i nawet mi się podobały sceny Gwen/Artur, były w końcu normalne, czyli coś więcej niż tylko "uważam że będziesz fantastycznym królem". Rozbawił mnie nawet Uther, który z uśmiechem mówi "hahaha she's banished from Camelot". Ale i tak najlepszą kwestią jest: "Show yourself, Who are you? I am....Dragoon...The Great" trzymajcie mnie, bo myślałam, że ze stołka spadnę.

tari_isilra

ten tekst prawie mnie zabił xD musiałam zatrzymać film, żeby się pośmiać i by być w stanie oglądać dalej xD Colin w tym odcinku rządzi^^ Ja chcę, by grał w wielu filmach!! Tak samo jak Bradley! Tacy świetni aktorzy, a nie wykorzystani:(

Czy mi się wydaje, czy Gwen w wizji Morgany wyglądała nawet ładnie?:P poza tym nie wkurzała mnie w tym odcinku (alleluja!) i nawet swoim spostrzeżeniem Morgany posunęła akcję do przodu^^

pompa Uthera była też niezła^^ "hahaha, she's banished" rozwala:P

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Mnie to w sumie Gwen zwisa, ani ją lubię (no dobra może czasami i to w sezonie 1 i 2) ani nie lubię, jest taka bezpłciowa. Ale te wywody to nie w tym temacie XD. Rozmowy Artur/Merlin mogłabym całe tu cytować. WIĘCEJ TAKICH ODCINKÓW PROSZĘ!!!!!!. Póki co to ten pobija wszystkie:)

tari_isilra

no i jedna rzecz, która mnie zadziwiła - Merlin SAM wyciągnął księgi zaklęć i SAM, z własnej woli uczył się nowego czaru!! <szok> co prawda potem nie mógł go cofnąć, ale...:P

ocenił(a) serial na 9
Luelle

no to widzę, że nas jakaś nić telepatyczna łączy :P miałam to samo dopisać :D sam się nauczył czaru i to nie byle jakiego xD

ocenił(a) serial na 7
Luelle

a gdzie można obejrzeć 10 odcinek?

Myrkul

Genialne xD Odcinek udało mi się obejrzeć już wczoraj późnym wieczorem i płakałam ze śmiechu aż do samego końca, odkąd pojawił się stary Merlin ^^ Muszę przyznać, że Colin zagrał go świetnie i rozbawił mnie tym do łez ^^ Rozmowy Merlina (w wersji... starszej xD Merlina oczywiście ^^) i Artura bezkonkurencyjne, jak zawsze <3 "I am... Dragoon... The Great" - śmiałam się przy tym, jak głupia, aż mama przyszła do mojego pokoju i spytała, czy aby na pewno ze mną wszystko w porządku.
Luelle! Miałam takie samo wrażenie, że Gwen wyglądała zadziwiająco ładnie w wizji Morgany! Ogólnie w tym odcinku zdecydowanie mniej mnie irytowała, a sceny pomiędzy nią i Arturem dało się przeżyć, nie było źle ^^

Neff

No bo ten odcinek był zadziwiająco dobry! Aż sama nie mogę w to uwierzyć!:) Chyba najlepszy w tym sezonie:)

a czy w przyszłym odcinku ten chłopak uzywający magii to nie Dudley Dursley?:P

Luelle

Podobny może i jest, ale w rzeczywistości jest chyba trochę grubszy :P Więc nie wiem xD

ocenił(a) serial na 10
Neff

tak to Dudley Dursley. A tak przy okazji też uważam, że ten odcinek był jednym z najlepszych z dotychczasowych. Colin Morgan powinien dostać oscara. Dawno tak się nie uśmiałam. tak przy okazji Gwen ślicznie wyglądała podczas tej koronacji

Fantastic

a jednak Dudley nie jest mugolem!!:P

Fantastic

Też dawno się tak nie uśmiałam :D Po tych odrobinę monotonnych odcinkach, taki ubaw xD A jeśli chodzi o tego Dudleya, to może rzeczywiście to on :P Zaraz obejrzę sobie jeszcze raz zapowiedź kolejnego odcinka, może po prostu wcześniej nie oglądałam jej zbyt dokładnie :P

Neff

No, dobra, przyznaję Wam rację: to jest Dudley! xD

Neff

a co na to Harry?:P

Luelle

A mi się odcinek kompletnie nie podobał. Masakra. Jak możecie mieć takie niskie wymagania co do serialu? Wszystkim w tym odcinku mózgu zabrakło. Magię, jaką Merlin pokazał jako staruszek to żenada. Nimueh chyba by sobie włosy zaczęła rwać z głowy gdyby zyła i dowiedziałą się, że taki ktoś jak Merlin (Wielki Czarodziej) ją pokonał. Gdzie jego moce??? Chyba nie tylko postarzał sobie ciało ale i rozum. I dobrze, że nie przedstawił się jako Emrys, bo narobiłby sobie wstydu na przyszłość. Miał teraz takie pole do popisu, mógł ciskać błyskawicami, rzucać żołnierzami na prawo i lewo, rozwalać kraty siła umysłu a jedyne co pokazał to jakieś tanie sztuczki z przesuwaniem przedmiotów i rozpalaniem ogniska na grill. Ale nie dziwić się, że scenarzyści się nie starają skoro my widzowie z przyjemnością zajadamy się TAKĄ papką. 1/10

ocenił(a) serial na 10
Marishka_2

chyba troche pszesadzasz, jednak dla mnie najwiekszym zaskoczeniem była przemiana Gwen, wyglądała na koronacjii wprost przecudnie:)!

ocenił(a) serial na 10
gegoistka

OK. Gdyby ktoś się pojawił z tym pytaniem. To napisy już są. Zaciekawiliście mnie swoimi opiniami na temat odcinka - więc biorę się zaoglądanie :)

ocenił(a) serial na 7
Karolina_24

Do Karolina24 - A na jakiej stronie ściągałaś napisy ? Bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę ; /.

ocenił(a) serial na 10
akasia10

na jakiej stronie można ściągnąć napisy do 10 odc

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

no wlasnie co z tymi napisami, bo ja zalozylam taki temat, ale go zablokowali.

ocenił(a) serial na 10
gegoistka

Sorry, ale sama wpadłam napisy są po angielsku. Ale obejrzałam napisy mi troszkę pomogły. I odcienk rewelacyjny

ocenił(a) serial na 9
Karolina_24

jakby kogo interesowało to bawię się w tłumacza, powinnam dziś jeszcze wrzucić je na mojego chomika. Mam nadzieję, że dorównam Wicked WItch of the West ;)

ocenił(a) serial na 10
tari_isilra

Czy NapiProjekt je znajdzie? ;)

ocenił(a) serial na 9
BlackBerry52

hmmm nie wiem, aż tak się nie orientuje w sprawach neta. Jak skończę to zapodam linka do chomika, to będzie mały plik, także powinno się go dać ściągnąć bez logowania:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Marishka_2

Cóż, jeśli tak oceniasz ten odcinek, to nie wiem jak oceniasz poprzednie, bo tamte to dopiero były słabe! To, nie ukrywajmy, jest najlepszy odcinek tego mocno średniego sezonu...Poza tym zawsze mnie bawi jak ktoś stawia ocenę 1/10... Śmiem twierdzić, że baaaaardzo niewielu filmom czy serialom należy się taka ocena. Zawsze jest coś pozytywnego. Choćby tutaj gra Colina...

ocenił(a) serial na 5
Luelle

Te odcinki to powtórki aż szkoda oglądać już w 1 sezonie Gwen też była skazana na stos za magie :) bo znalezli w jej domu jakiś magiczny przedmiot,który podrzucił Merlin by ratować jej ojca :) różnią sie sposoby jej uratowania i sposob w jaki ją oskarżyli :) Jak nie wiele potrzeba dla ludzi zeby powiedzieli ze odcinek cudowny dodadza przemiane merlina i wizje morgany i czego jeszcze trzeba do pelni szczescia ;)

ocenił(a) serial na 10
makaveli03

to był kataglazm którego stworzył merlin

michal_12_filmweb

Owszem, wątek z oskarżaniem Gwen o czary już był, ale powiedzmy sobie szczerze - jaki wątek z poprzednich sezonów się tu nie powtarzał?:P Właściwie każdy odcinek ma w sobie to, co było w poprzednich seriach...

ocenił(a) serial na 5
Luelle

Trudno żeby wszystko było nowe,np odcinek z goblinem był całkiem niezły ale z tym ratowaniem Gwen z zamku :) toż to można nazwać gorszym wykonaniem odcinka z drugiej serii :)

Luelle

Hmm, no może 1/10 jest lekko przesadzone, ale tak samo stwierdzenie, że odcinek jest rewelacyjny czyli 10/10 a ta nota niewielu filmom i serialom sie należy. Niestety nie ma co ukrywać, że sezon kuleje. Można miec dobry pomysł a słabe wykonanie i to sie tu sprawdza. Ogólnie wiele osób interesuje, co będzie się działo w kolejnych odcinkach, ale to tak jak z trailerami - gdy się ogląda film człowiek zdaje sobie czasami sprawę, że to co najlepsze było właśnie w trailerach. I dla mnie nierzadko najlepsze jest właśnie w spoilerach i urywkach z odcinka.

Marishka_2

cóż, ja mam tylko nadzieję, że ostatni 3 odcinki będą dobre... W końcu akcja ruszy z kopyta, Uther zdetronizowany, "rządy zła" i powrót Excalibura... Przynajmniej nie będzie powtarzania:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Nie no buahahah. Nie mogę normalnie! Dopiero dzisiaj obejrzałam ten odcinek i uśmiałam się jak nigdy! Nie spodziewałam się, że Merlin w wersji old będzie taki zabawny!
Ktoś tam narzekał na poziom magii Merlina gdy był stary. Zaklęcie postarzyło jego ciało, a nie dodało mu zdolności magicznych. A jako, że one są mierne - bo wieeeelkie to są tylko w teorii, a w praktyce tego jeszcze nie uświadczyliśmy. Ja tam i tak jestem pod wrażeniem, że sam wymyślił zaklęcie postarzające - heh co za inwencja! i całkiem fajnie wyszły te płomienie. To i tak więcej niż tradycyjna jego telekineza. ^^
Hah, a mina Morgany, gdy jej nie wyszło - bezcenna. :P

Tak BTW - kto mi powie, dlaczego 3 od końca odcinek ZNOWU jest o turnieju (ja rozumiem, że to ważny element ich życia, no ale bez przesady) i jeszcze do tego z wychudzonym Dudleyem! xD Po co powtarzają w kółko jedno i to samo? No chyba, że Uther kojtnie podczas tej walki - to wtedy to zrozumiem. :P

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

No musiała, po prostu musiała powiedzieć, że Artur będzie wielkim królem. Kurde, przecież już wszyscy to wiemy. A tak poza tym to Gwen wyjątkowo znośna w tym odcinku :)
Stary Merlin rozbawił mnie do łez. Ale wygarnął Utherowi i Arturowi, aż miło.
Dzisiaj cały dzień zastanawiałam się skąd znam tego chłopaka z trailera. Dobrze, że tu weszłam, bo chyba sama nie doszłabym do tego, że to Dudley :p

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
juziok

Odcinek był REWELACYJNY !!! Przepraszam, ale normalnie myślałam, że się posikam ze śmiechu, kiedy Merlin gadał z Arturem w komnacie oraz wrzeszczał na niego i Uthera xD I dobre też było to w celi, kiedy Melin mówi do Artura, że chce wyznać inne swoje złe czyny, a Atrur na to" "Przecież nie skażemy cię 2 razy" :D Oby było więcej takich odcinków :P A co to gry Colina była fenomenalna - jest świetnym aktorem ;)

ocenił(a) serial na 8
aniusiaczek92

No ja już dwa razy oglądałam te sceny z starym Merlinem i cały czas się śmiałam. xD W ogóle te jego miny, jak narzeka, że go wszycho boli. xD

A jeszcze Gwen była nawet spoko w tym odcinku, tylko na końcu wszystko popsuła. xD

Lellandra

"Będziesz wspaniałym królem, Arturze!" zabiło jej postać w tym odcinku:P

Też się zastanawiam czemu po raz n-ty w tym sezonie jest turniej?:/ to się robi nudne.....

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Nudne to są wszystkie wątki miłosne. Stary Merlin - ciekawy - ale poza tym przysypiałem odcinek.

ocenił(a) serial na 10
lizard

Następny odcinek nie zapowiada już się tak dobrze, nie przepadam za "turniejowymi odcinkami" już wolę wątki miłosne, które mi nie przeszkadzają ;)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Super odcinek! Najlepszy był Merlin - staruszek "Dragoon... The Great!" - świetne!! :D

Nie lubie Uthera... Za to co zrobiłby Gwen. Wiem, że niektórzy tutaj na tym forum nie przepadają za nią, ale ja ją nawet lubię :)