PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Oecinek dobry, choć mam już troszkę dość epizodów związanych z turniejami (ile ich już było!?). Dobrze, że Gilli A.K.A Dudley nie zginął, bo myślałam, że kolejnego czarownika Uther nam zabije:P

Super było zobaczyć w tym odcinku Artura postepującego jak prawdziwy król:)

Następny odcinek zapowiada się bardzo dobrze!!:)

Luelle

aha, czy tylko mi w oczy rzuciła się ostatnia scena, podczas której Merlin i Gaius jedzą ziemniaka i pomidory? xD w tamtych czasach ich nie było w europie!! xD

ocenił(a) serial na 10
Luelle

to były pomidory i chyba ser:) jesliby sie czepiać takich rzeczy, to przecież gdzie w sredniowieczu czrnroskórzy rycerze? Juz nie wspominając o służących, bo kilku takich sie przewinęło. poza tym zamek, w którym kręcony jest Merlin ma renesansowa fasadę. Te reczy sama wypatrzyłam, nie są one skads spisane. Ale w tym wątku to chyba nie o tym:) Odcinek bardzo mi się podobał, szczególnie "walka" miedzy Merlinem a Gillym. W koncu pojedynek magia vs. magia, a nie magia vs. siła :) Szkoda tylko, że Gilly nie został w Camelot, Merlin i Gilly byli dużym wsparciem dla siebie. Ten kielich to nie jest Święty Graal? Bo przez chwilę wydawało mi się, że jednak tak. A propos, następny odcinek będzie ostatni, czy jest 13 odc.?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Luelle

Odcinek przyjemny, choć nie dotyczący głównego wątku. Za mało A/m ;-)

kreweetka

ale w przyszłym odcinku będzie ich już więcej:) hm, też się zastanawiałam czy to nie jest Święty Graal...

ocenił(a) serial na 10
Luelle

jest jeszcze 13 odc

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Też wydaje mi się, że kielich w zwiastunie to Święty Graal, ale dlaczego nie było tam nic o koronacji Morgany na Królową Camelotu?? Zostawili niedosyt! Odcinek podobał mi się, nawet bardzo - szczególnie gdy Merlin zagrał rolę mentora dla młodego czarodzieja - był wreszcie takim magiem jakim powinien już być w 3 sezonie... szkoda tylko, że jak zwykle nie mógł zdecydować sam, tylko musiał się Smoka poradzić! Chcę wreszcie takiej sceny jak Merlin ujawnia, że włada magią, z Arturem!!! Najwyższy czas, żeby Artur się dowiedział, że ten uroczy czarodziej ratuje mu tyłek prawie w każdym odcinku! :)

ocenił(a) serial na 10
simene

tak, czas uświadomić Artura!
jak dla mnie powinno byc więcej scen ze smokiem, chciuałabym, żeby rozbudowali ten watek.:)
ja ogladałam z angielskimi napisami, na
napisy24.pl

ocenił(a) serial na 10
gegoistka

Nie rozumiem was wogole caly czas slysze komentarze w stylu czas uswiadomic artura ?; Przeciez jesli sie szybko dowie to nie bedzie juz za bardzo co do wymyslania ja tam mam nadzieje ze artur dowie sie o merlinie no tak w 5 sezonie ;]

ocenił(a) serial na 10
simene

w 3 sezonie artur nie dowie się o merlinie gdzieś było napisane że w 3 sezonie Morgana i Morguse dowiedzą się o merlinie

ocenił(a) serial na 5
michal_12_filmweb

dosyć tych turniejów ludzie ile można robić te same wątki w 1 sezonie był co używał magicznej tarczy,potem Tylko że zginął i odkryto że używał magi :) a przegrał w finale z Arturem.Nie wspominając już o innych turniejach .... Czy ludzie oglądający ten serial (czytaj 90% ) jest na tyle wciągnięta ( ogłupiona ) Po co scenarzyści mają się trudzić skoro dla 3/4 osób wystarczy dać ten sam wątek zmienić parę niewiele istotnych rzeczy z fabuły aby nazwali odcinek dobry.Nie ma co się dziwić że faszerują nas chłamem jak dla większości to odpowiada.Wystarczy tytuł "Merlin" = odcinek 10/10 Zejdzie na ziemie bo jak 3 sezon tak spadł to naprawdę boję się o 4 :(

michal_12_filmweb

Matko kochana... próbowałam być kulturalna ale już nie mogę. Michał, człowieku! Weź się opanuj z tymi spoilerami! Na silę próbujesz pokazać jaki to jesteś 'fajny', że wiesz co będzie dalej i dlatego WSZĘDZIE, dosłownie wszędzie wciskasz te spoilery?

_Anika_

Rany, dobrze ze zjechałam od razu na dół strony i nie przeczytałam spoilerów. Tak, to prawda, są ludzie na FW, którzy w ogóle nie mają szacunku do innych i umieszczają spoilery na lewo i prawo, ten sezon mam popsuty przez taką jedną osobę, która uznała za istotne podzielić się spoilerem z finału ze wszystkimi...

kreweetka

uff... a już myślałam, że tylko mnie to przeszkadza, bo nikt inny nie reaguje...

ocenił(a) serial na 9
_Anika_

Jeżeli on ma 12 lat to po prostu tego nie rozumie;)

lizard

No to pora, żeby ktoś go nauczył.

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Już mówiłam mu wcześniej, żeby tego nie robił bez odpowiedniego ostrzeżenia, ale widzę, że sobie nic z tego nie zrobił. ;/ Dobrze, że przeczytałam najpierw niższe posty.

Lellandra

no niestety są ludzie i taborety...

ocenił(a) serial na 7
Luelle

a gdzie obejrzałeś 11 odcinek jeśli można wiedzieć?

ocenił(a) serial na 9
Myrkul

BBC

lizard

Mnie w sumie z tego odcinka to podobała się tylko rozmowa Merlina z Gillim (kiedy pokazał mu, że on tez umie używać magii) i potem rozmowa ze smokiem. To by było na tyle, oby następny był lepszy. Ano i miło, że jednak Uther się nie dowiedział, że Gilli używał magii i nie skazał go na śmierć.

ocenił(a) serial na 7
_Anika_

Mnie się odcinek jakoś nie za bardzo spodobał. Bez przerwy tylko te turnieje, jakby nie mogli wymyślić czegoś nowego. ;-/.
Cóż, mam przynajmniej nadzieję że fabuła się jakoś rozkręci, i zacznie się coś wreszcie dziać.

akasia10

Ja czekam na powrót Gwaine'a :)

Luelle

Nie rozumiem jak podczas turnieju pośród takiej rzeszy tłumu tylko Merlin i stary Gajusz zauważyli stosowanie magii przez Gilliego. Przecież to, jak odrzuciło tego rycerza na kilkanaście metrów, nie wyglądało na normalne, albo podczas walki finałowej, jak nagle wypada mu tarcza na dalszą odległość i nikt się nie domyślił, albo nikt nie zobaczył błysku pierścienia, lub błysku w oczach. Naprawdę, dla mnie serial traci na wiarygodności. Kiedy zacząłem oglądać Merlina myślałem że kwestią czasu jest, kiedy Artur zostanie królem, teraz obawiam się, że będzie tak dopiero w ostatnim odcinku serialu...

rvaart1123

ja to się w ogóle dziwie dlaczego uther nie zauważył podczas walki z Gillim jak mu się oczy zaświeciły i poza tym jak ten łysy Gilliego przycisnął do muru a ten gruby go nożem zaatakowała to nawet nikt tego nie widział że ten gruby sam od siebie w powietrze wyfrunął odrazy jasno było widać że magie stosuje

ocenił(a) serial na 8
kinga45

Też mnie to trochę zraziło.
Odcinek sympatyczny, choć oklepany ponad miarę. Mimo to dobrze się oglądało.
Za to następny zapowiada się całkiem ciekawie. :) Najwyższy czas żeby fabuła ruszyła do przodu.
Szkoda, że to już końcówka sezonu.

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Już mnie trochę zaczyna nudzić ten trzeci sezon... Odcinek średni. Ani śmieszny, ani ciekawy. Mam nadzieje, że przynajmniej pod koniec zacznie się dziać coś interesującego. No i powinno być więcej scen z Arturem i Merlinem! :) W sumie to jedna z niewielu rzeczy, które zachęcają mnie do dalszego oglądania :p

purrie

W tym sezonie twórcy zmuszają nas, żebyśmy coraz częściej przymykali oczy na pewne sprawy, o ile wcześniej było to znośne to teraz już czasem jest naprawdę ciężko...

ocenił(a) serial na 9
_Anika_

Mam tylko nadzieje, że zanim zabiorą się za czwarty sezon( o ile w ogóle będzie, bo już słyszałam tyle wersji, że nie mam pojęcia na czym stanęło) to wszystko przemyślą i wprowadzą jakieś zmiany...
Chociaż musze przyznać, że po obejrzeniu innej wersji trailera następnych odcinków ( http://www.youtube.com/watch?v=34n1A9h2aJE ), wrócił mój dawny entuzjazm :)

ocenił(a) serial na 7
purrie

Ale super będzie 13 odc ! ;D.
Mater ! Morgana, Okrągły stół, Fryea (chyba XD.). Te ostatnie odcinki to będzie hit !
Już nie mogę się doczekać ;-).

ocenił(a) serial na 10
akasia10

Co jak co, ale "Merlin" zwiastuny ma dobre :D

ocenił(a) serial na 10
BlackBerry52

mam pytanie, ile epizodów będzie w tym sezonie?

gegoistka

13, tyle co zawsze:)