PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

O rany... jakie dramatyczne zakończenie^^

W końcu wszyscy wiedzą o Morganie!! Huraaaa!!! xD Do szczęścia brakuje tylko, by dowiedzieli się o Merlinie:) Kurde, Mer mógł pobiec za tymi ludźmi, by odzyskać puchar!! Przecież Gwaine był z Arturem, więc a kilkadziesiąt sekund odzyskałby go! Przeciez to Mer jest prawowitym posiadaczem Pucharu, no! Powinien pilnować swej własności!

No, Morgana, mogła w końcu rzucać swoje uśmieszki bez żadnych zachamowań, pewnie się cieszy:)

No i co jak co, ale nie mogę doczekać się Excalibura:P

poza tym, zbliża się koniec 3 sezonu - jak się z tym czujecie?:)

Luelle

Fajniutki odcinek. Strasznie podobała mi się rozmowa Artura i Gawaina (?) a już najbardziej przerwanie jej przez Merlina i ich miny :) Już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka i Merlina i innych w akcji, bo że jakaś będzie to już tradycja w finałach sezonu :D

AgaNas

świetna była rozmowa Artura i Merlina gdy szykowali się do wyprawy^^ "Will it be hot, cold? Wet, dry?" - Colin rewelacyjnie to powiedział^^

Hej, a może 3 seria skończy się tym, że Artur, Merlin i spółka będą w niebezpieczeństwie i Mer wezwie Kilgarra?:D to byłoby epickie i efektowne zakończenie sezonu:)

Bardzo się cieszę, że wspomniel też Nimueh, ktorą uwielbiam!:) Ech, chciałbym, by wróciła...

Luelle

Odcinek fajny . Mi się podobała mina Arthura jak dowiedział się prawdy o Morganie , zresztą Bradley wszystkie scny gra świetnie ! A co do końca trzeciego sezony to smutno mi trochę i mam nadzeję , że będzie kontynuacja w 2011 a nie w 2012...
Aha ! A sezon 4 ma być ostatni ?

użytkownik usunięty
Luelle

Są już napisy?

ocenił(a) serial na 10

4 sezon nie będzie ostatnim przecież podpisali kontrakt na 5 sezonów

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
screemy

Na razie tego jeszcze nie ma. Musisz ściągnąć albo poczekać kilka dni aż się pojawi.

ocenił(a) serial na 10
akasia10

Aha, dzięki. Szkoda :<

użytkownik usunięty
Luelle

Bardzo dobry odcinek.
Świetne zakończenie. Morgana pasuje na królową (niekoniecznie złą, ale jakby była dobra, to by mi to nawet nie przeszkadzało). ;D

Luelle

Odcinek fantastyczny.. Oczywiście sceny z M i A genialne.. Wspomniane przez Luelle oraz "Holiday? What's a holiday?".. Ja na jeden moment zwróciłam uwagę.. Kiedy A i M dowiadują się, że Gwain jest champion'em jest takie ujęcie w zbiżeniu na A i M kiedy razem się odwracają i mają genialne miny.. Takie jakby "WTF?" Dla mnie to było bardzo zabawne.. Ogólnie to, chyba jak wszyscy, nie mogę się doczekać następnego odcinka.. Szkoda, że to będzie koniec, ale no cóż... Taka kolej rzeczy.. Możemy się pocieszać tym, że jeszcze dwa sezony przed nami :P

ocenił(a) serial na 10
Ranwen_92

Świetny odcinek ! Rzeczywiście te ich miny były genialne xD Nie wiem tylko, jak ja wytrzymam ten tydzień :P Mam nadzieję, że Merlin w końcu pokaże Arturowi jaki jest wielki, a ten może nie zemdleje w tym czasie, jak to miało miejsce z końcem 2 sezonu ;P Ciekawi mnie też jak twórcy zakończą ten sezon, czy pozywnie dla Merlina i spółki, czy może Morgana będzie mieć dłuższą chcwilę chwały ;) Jak sobie jeszcze pomyślę, że 4 sezon ma wystartować dopiero w 2012 roku (słyszałam takie pogłoski) to normalnie padnę na zawał w między czasie albo nabawię się jakiejś nerwicy :D

aniusiaczek92

pewnie Morgana będzie królową przez cały 4 sezon, a w najbliższym odcinku Arcio będzie cały czas gadał: "Nie wierzę w to" i generalnie pewnie zaczną się przygotowywać do odbicia Camelotu, które nastąpi w 4 sezonie^^

Luelle

Też o tym pomyślałam.. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz... W tym zwiastunie jest taki moment, że kusznicy (?) obierają jakiś cel, a następnie sir Leon krzyczy.. Tak sobie pomyślałam, że może tym celem jest Uther.. Idąc za tym czarniejszym scenariuszem, jeżeli tym celem jest Uther, to po odbiciu Camelotu w 4. sezonie to Artur zasiądzie na tronie.. A to będzie oznaczało, że 5. sezon będzie przeznaczony na przygody (pozytywne i negatywne) Artura i Merlina po objęciu przez Artura władzy w Camelot.. A z tego można wyciągnąć wniosek, że cała seria może skończyć się tak, jak legenda - śmiercią Artura, ale pewnie naturalną..

IMO jeżeli dojdzie do tego, że Morgana zatrzyma władzę do 4. sezonu, to raczej nie obędzie się bez magii Merlina.. Jedno jest pewne: następny odcinek będzie emocjonujący..

Ranwen_92

Artur znowu ranny i przez połowę odcinka nieprzytomny - typowe. Oprócz tego bardzo fajny ep. W końcu cała prawda o Morgi wyszła na jaw ^^ aż nie mogę uwierzyć, że W KOŃCU :) no i pozbyliśmy się Cendreda - jeden mniej. Ciekawe jak teraz sprawią, żeby armia nieśmiertelnych była znowu śmiertelna... kolejny odcinek zapowiada się naprawdę ciekawie. Aha no i miło by było gdyby o Merlinie dowiedział się chociaż Gwaine, bo na Artiego to na razie nie liczę - za dużo by było emocji, a muszą sobie przecież coś zostawić na kolejny sezon :P
No i wraca Lancelot... po raz kolejny w nowej fryzurze. Ciekawe co na to nasza słodka Gwen. No i muszę przyznać, że Morgana mnie zaskoczyła z tą propozycją dla Gwen, a i sama Gwen też swoją odpowiedzią. Czyżby coś knuła? O_o

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

chyba się nie doczekam kolejnego odcinka... :)

ocenił(a) serial na 7
goska00013

Odcinek fantastyczny. Nareszcie wszyscy wiedzą o Morganie. Nareszcie. Aż nie mogę w to uwierzyć. ;D.
Minki i rozmowy A/M wspaniałe. W skrócie nie mam nic do zarzucenia, i nie mogę się doczekać 13 odcinka.

akasia10

"Artur znowu ranny i przez połowę odcinka nieprzytomny - typowe. "
Anika, o tym to już nie ma nawet co wspominać, bo to było oczywiste^^

w sumie zdziwiłam się, że Arcio poznał wcześniej zamiary Morgany niż zdolności Merlina (bądź co bądź zna go 4 lata, a Morgana knuła tylko przez ostatni rok^^)

Luelle

Ja bardzo bym chciała żeby Artur nareszcie dowiedział się prawdy o Merlinie, ale w sumie trochę się tego boję. Potem może już nie być jak dawniej... Te ich zgryźliwe słodziutkie komentarze względem siebie itp Arcio może nie ufać Merlinowi przez wiele odcinków :/

ocenił(a) serial na 7
135

Kogo to reka z Excaliburem?!

kiemonik1993

to jest Freya

ocenił(a) serial na 7
Luelle

aha.! A mozecie mi podac najlepszy film o legendzie arturowskiej ? tylko nie merlin bo ogladalem

ocenił(a) serial na 7
kiemonik1993

Jak już to o legendach arturiańskich gdyż jest to zbiór legend, a co do filmu polecam Excalibur z 1981.
P.S. Odcinek był bardzo ciekawy nie mogę się doczekać następnego.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Odcinek był super!! Strasznie się podjarałem niemogę się już doczekać kolejnego.

ocenił(a) serial na 9
Krymek

Czekałam na taki odcinek cały trzeci sezon :) Świetne sceny z Arturem, Merlinem i Gwainem, a przy tym wreszcie zaczęło się dziać coś konkretnego.
Uwielbiam jak Merlin się denerwuje, bardzo skutecznie uciął sprzeczkę Artura i Gwaina :p
W sumie to miałam nadzieje, że Gwain widział jak Merlin używał magii, kiedy próbował odzyskać kielich.
I po prostu nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć minę Morgany jak dowie się, że Gwen wcale nie jest po jej stronie. No bo chyba ją okłamała? Chociaz z nią to nigdy nie wiadomo :p
A co do filmów na temat legend arturiańskich to całkiem fajne są "Mgły Avalonu" ( tylko, że to mini serial) i jeszcze "Król Artur" ;)

ocenił(a) serial na 10
purrie

nie mogę się doczekać miny Morgany i Morguse jak się dowiedzą że Merlin jest czarownikiem
na zwiastunie było widać jak Merlin leci na smoku

ocenił(a) serial na 7
michal_12_filmweb

"Mgły Avalonu" to serial ?
Purrie, skąd masz takie informacje ?
P.S. Ja chciałabym to obejrzeć tylko że nigdzie nie mogę tego znaleźć. ; -/

ocenił(a) serial na 9
akasia10

no rzeczywiście to nie serial... Dopiero teraz zauważyłam, że po prostu mam wersje podzielną na części i dlatego mi się pomyliło :p

purrie

mgły Avalonu nie ma do obejrzenia w necie online ale tu masz dwie części z napisami odzielnie http://chomikuj.pl/Miroka/Filmy/z+innych+chomik*c3*b3w/Zagraniczne/Mg*c5*82y+Ava lonu

ocenił(a) serial na 7
kinga45

O, dzięki wielkie. ;-**.

ocenił(a) serial na 10
akasia10

Nie zauważyłam tego w zwiastunie, że Merlin jest na smoku.. W takim razie już chyba wszyscy się dowiedzą...:)
Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka i mam nadzieję, że na następny sezon też nie będziemy musieli długo czekać :)
Co do Gwen to myślę, że ona specjalnie powiedziała to Morganie, aby robić to dla Artura co ona dla Morgause ;)

BlackBerry52

Wątpie, by Arcio dowiedział się o Merlinie^^ Pewnie Mer będzie latał na Kilgarze pod osłoną nocy i w momencie, gdy Artur zemdleje (robimy zakłady, w której minucie Artur padnie omdlały na ziemię?:P). Ewentualnie Evil sisters się dowiedzą:)

Luelle

Arcio zemdleje, a wtedy zrozpaczony Merlin wezwie smoka i trochę sobie na nim polata by zdążyły zobaczyć go M&M. Choć nie wykluczam też możliwości, że na koniec Artur się ocknie i odcinek skończy się na jego zdziwionej buźce (to będzie warto zobaczyć :D)

135

nieee.... to byłoby zbyt piękne... xD zawsze mi się marzył taki odcinek:
Artur i Merlin próbują, oczywiście, pokonać Morgause i Morganę. Najpierw naciera na nie Arty ze swym mieczykiem, ale nie daje rady ich magii i Camelot zaczyna upadać. Wtedy Morgana magią próbuje zabić Artura (nieważne czy to magiczna kula, czy jakieś strzały) i nagle Merlin unosi swą magiczną rękę (xD) i zatrzymuje pocisk tuż przed twarzą zdziwionego Artura i zmienia jej kierunek. Wszyscy patrzą na Merlina zszokowani i wtedy Mer pokazuje swe prawdziwe oblicze i pewność siebie. No, to tak w skrócie xD

Luelle

Noo fajnie by było jakby Merlin "otwarcie" uratował Artura. Nie wiem tylko czy Merlin i pewność siebie idą ze sobą w parze, moim zdaniem zrobiłby taką uroczo zawstydzoną minkę jakby wszyscy na niego spojrzeli :)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

SUPER odcinek!!! Kiedy wreszcie nadejdzie ta sobota, a raczej niedziela wieczór!!!! Mam nadzieję, że szybko zrobią napisy do tego odcinka...
W końcu wszyscy wiedzą o Morganie! I przy okazji Artur się dowiedział o swojej "siostrzyczce". Akurat musieli uciąć ten odcinek w takim momencie!
Ciekawe co to będzie z tym Okrągłym Stołem i z Excaliburem... :) Codziennie tutaj wchodzę na to forum i czytam wasze komentarze, żeby być na bieżąco :] Pozdrawiam fanów Merlina ;D

ocenił(a) serial na 10
emi_95

chciałbym zobaczyć minę sióstr ja zobaczą jak merlin leci na Kirgarahu

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Zgadzam się z Tobą..no juztro zakonczenie sezonu! Ale to bedzie ekscytujące!!

wiesiakizi1

odcinek genialny, ale nie spodziewam się poznania prawdy o Merlinie, bo nie wyobrażam sobie jak będą wyglądały odcinki kiedy wszyscy będą wiedzieli. Serial straci swój urok.

ocenił(a) serial na 10
asusRM

A ja czuję niedosyt po tym odcinku. Wszystko było do przewidzenia, a jutro będzie ostatni. Ogólnie sezony za krótkie.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Morgana na tronie Camelotu...
Jestem kwa w szoku.