PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

5 seria

ocenił(a) serial na 10

To juz pewne. 24 lipca podczas zostało ogłoszone podczas San Diego Comic-Con 2011 ze powstanie 5 seria ;)

ocenił(a) serial na 8
peter123321

No piąta to i tak musi być bo tak głosi kontrakt , pytanie czy kolejne nakręcą

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

5 seria nie będie ostatatnią nie zostało nigdzie potwierdzone że to będzie ostatnia seria a ponadto producęci powiedzieli podczas wywiadu że może powstać więcej niż 5 serii .

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

No i gites. ;] Im więcej tym lepiej.

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Ale co za dużo to niezdrowo :p Legendarni Bundy mieli 11 sez . Zazwyczaj jak się za dużo sezonów robi to serial schodzi na psy i właśnie tak zostaje zapamiętany

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

Ale nie zawsze tak jest. :P

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Ale w większości przypadków ... oglądasz housa ? A to peszek ! Ale może masz rację, tu w przeciwieństwie do innych seriali im dalej w fabułę tym więcej można wątków rozwinąć . W legendach wszystko jak na tacy , tyle że jak w macDonaldzie , trza trochę poczekać

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

No oglądam, tylko z ostatnim sezonem jestem do tyłu. :P Faktycznie trochę gorzej ostatnio z nim, ale jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. :P Z drugiej strony jakąś wielką fanką Housa nigdy nie byłam.
Jak na razie w Merlinie mają dużo ciekawych wątków do rozwinięcia, więc na nudy narzekać nie będzie można i zejście na psy mu póki co nie grozi. Nie mówiąc o tym, że każdy sezon ma jedyne 13 odc... :(

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Nie jest źle - to standardowa ilość. W sumie to mogą nakręcać to mogą nagrywać ile chcą , w końcu tytuł mówi "przygody merlina" , chłopak jest młody i w końcu w życiu nie jedną przygodę miał . Nieźle , temat trzy godziny temu założony a tu już 9 odp .Spod jakiś większych miast pochodzicie ? Bo na profilu jest to okropnie napisane . Ja mam 20 min do centrum Warszawy a brzmi jakbym nie wiadomo na jakiej pipidówie mieszkała. Z góry mówię po co : grzebie często w necie jak np będzie jakiś koncert albo coś to może to ode się tego można dowiedzieć

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

W ustawieniach profilu można dokonać edycji miejsca zamieszkania.

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

zgadzam się z toba Enterraz. Lepiej, żeby zakończyli na 5 sezonie, i zostawili nam miejsce na domysły niż, żeby było to takie jak 7 sezon Housea ;/

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

Ja jestem innego zdania niech nakręcą więcej niż 5 sezonów przynajmiej jeszcze 3 lub 4 sezony . w 5 sezonie magia mogłabybyć przywrócona a w kolejne 3 lub 4 sezony opowiadały by o przygodach króla Artura,czarodzieja Merlina i rycerzy okrągłego stołu i ich zmaganiach z wiedźmą Morganom i jej zwolennikami .

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Ja bym stawiała na 7 sezonów . W końcu 7 to szczęśliwa liczba

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

Polite , mieszkasz w Naklu ? :D:D:D Czemu zmieniłaś ikonkę ? A taka ładna była ! :D

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Nie, nie mieszkam w Nakle. Hej! jest podobna, a na czas premiery HP postanowiłam zmienić, i jakoś tak zostało. Masz racje 7 to szczęśliwa liczba, ale ryzykowna.

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

Ależ politko nie miałam nic złego na myśli . Po prostu nazwa ładna , ja mieszkam w Kobyłce obok Wołomina i Zielonki :D To i tak nie zmienia faktu że tamten plakat był ładniejszy :p Siedem to bardzo szczególna liczba , co siedem lat traci się przyjaciół , w wieku siedmiu lat idzie się do szkoły , siedem cudów świata , siedem grzechów głównych , Siedem to tytuł całkiem niezłego filmu (9 w rankingu światowym) , siedem tomów Harrego pottera , siedem kontynentów , siedem sezonów hausa , siódmy syn siódmego syna , a dnia siódmego bóg odpoczywał . Uffff aż się zasapałam. Tak więc ja się ucieszę jeśli przygody merlina dołączą do tego wyjątkowego grona

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Nie mogłem wysłas wiad. prywatnej. nie wiem czemu
W prawym górnym rogu pod nazwą uzytkownika naciskasz ,,Ustawienia"
Gdy wejdziesz w Ust. pod miejscem na zdj naciskasz ,,Dodaj"
i pozniej to juz proste jest... naciskasz ,przeglądaj z kompa" i juz

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Dzięki :p

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

Osz kurde szkoda że przycięło a takie fajne zdjęcie było xD

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

I tak fajne .

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Dzienks ale już pokombinuję jakby tu na Colina przerobić :D Ale to może później

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Pokasowały sie odpowiedzi na posty niektóre ? ;/

ocenił(a) serial na 10
peter123321

tak w moim poscie sezon 4 - potwierdzone informacje pokasowały się nowe odpowiedzi

michal_12_filmweb

Co to były za odpowiedzi?

ocenił(a) serial na 10
Konny

wstawiłem dzisiaj długi wpis do swojego posta w którym wpisałem dzisiaj nowe potwierdzone wiadomości

michal_12_filmweb

Jakie informacje? Chętnie dowiem się czegoś nowego ;)

ocenił(a) serial na 10
Konny

Oto one :
- Uter straci rozum
- Merlin jako rycerz Camelotu (ubrany jak rycerz Camelotu )
- Merlin będzie miał kryzys toszamości
- odc 4 sezonu nie są samodzielne lecz każdy odcinek jest jak element układanki która musi być zakończona .
- Merlin bardzo łotwo przejdzie w mroczną otchłań ( czyli Merlin stanie się zły jak Morgana)
- Merlin zamierzam walczyć zachowując jego przyjaźni z Arturem ale spotyka się z murem on nie wie jak sobie z tym poradzić.
- Merlin zastanawia się gdzie pasuje .
- Wielki Smok wróci w rzeczywistości nie ma odcinka który koncentruje się wyłącznie na smoku i przyszłości smoków.

michal_12_filmweb

Bardzo ci dziękuje :D Jest tu wiele ciekawych informacji ;]

ocenił(a) serial na 8
Konny

Michciu - nasz genialny informator xD Czasem sprawiasz wrażenie jakbyś nie robił nic innego .
No skoro ma kryzys tożsamości , wiadomo , wszystko co do tej pory wierzył będzie się chwiać , i na jedno dmuchnięcie runie jak domek z kart . Mam takie dziwne wrażenie że to właśnie morgana go dmuchnie . A wszystko się zacznie , kiedy przyjaciel (Artur) go odrzuci z powodu magii . Czyli wszystko się zgadza

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

częściowo Merlin się zmieni z powodu samotności i braku szparcia,rodziny i przyjaciół

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Masz ty kurde prędkość! Jak to samotności itd ? Ma sporo przyjaciół (Gwaine , Lance , Gajus , Gwen , Artur itd) , rodzinę (matka , "gajusz"), a wsparcie (nawet jeśli Artur nie będzie chciał mieć z nim do czynienia) zawsze znajdzie w tych , którzy akceptują jego magię (matka , gajusz , lance)

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Kurde masz ty prędkość ! Wątpię żeby samotność była tu przyczyną . Ma przyjaciół (Artur , Gwaine , Lance , Gwen , Freya) i rodzinę (matka , "Gajusz") , a wsparcie zawsze znajdzie w tych , którzy wiedzą o jego magii i akceptują ją (matka , Gajusz , Lance , Freya)

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Najlepiej żeby Merlin odszedł w kturymś odc z Camelotu i udał się na Wyspę błogosławionych i trochę tam został szkoląć się wyspa jest źródłem jego mocy albo odszedł do Smoka i on by go szkolił

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Tak najpewniej będzie kiedy Artur będzie w rozterce , nie chcąc wysłać żołnierzy na Merlina by go zabili , po prostu wygna go z miasta

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

zostało potwierdzone że Merlin ujawni magię komuś kto nie jest na to gotowy i nie zrozumie kim jest i to wszystko zniszczy czyżby to był Artur ?

producęci powiedzieli że ujawnienie magii Merlina będzie dużą częścią sezonu 5

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

ProducENci , jak cenciak . Wszystko składa się w całość . Merlin będzie na siebie zły , że okłamuje Artura (kryzys) . Wyzna mu że jest magiem . Artur nie chce łamać prawa , każe Merlinowi odejść z Camelotu . Zrozpaczony Merlin czyni to , wzywa smoka i gdzieś se tam odlatują , smok go trenuje

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Lub tez będzie się czuł zdradzony i popsysięgnie zemstę na Camelocie
i odejdzie do smoka na tym mugby się szkończyć 4 sezon .

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Yyyy , o co zazdrosny ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

napisałem zdradzony

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Oo :p Niekoniecznie . Raczej ZROZPACZONY

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Jak sądzisz poznamy w tym sezonie
innych członków rodziny Merlina ? Choćby od strony ojca ?

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Hmmm ... Percival ?
Dobra , już na poważnie , to może poznamy rodzinę Hunith - może matka Merlina ma siostrę lub brata o którym chłopak nic nie wie ? Na pewno nie zobaczymy tatusia merlina , ani tatusia tatusia , bo moc władcy s. przechodzi wraz ze śmiercią ojca, a kilka symptomów wskazuje , że Bali nie miał rodzeństwa

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Może miał siostrę

michal_12_filmweb

Skoro Percival jest bratem Merlina to ma on magię?

ocenił(a) serial na 10
Konny

Jak sądzicie w którym odc Merlin się dowie że ma brata i kto mu to powie Gajusz czy Hunith i że tym bratem jest Percival ?
Jeszcze nie wiadomo czy ma on magię

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Wątpię , szczerze wątpię czy żeby to była Hunith . Prędzej Bali . Ożesz , to oznacza że ten olbrzym jest MŁODSZYM bratem Merlina ???D

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Może jeśli na zwiastunie to Merlin wynurza się z jeziora to w którymś odc będzie martwy to mugby spotkać w Avalonie ojca i on mu by powiedział o Percivalu

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Skoro Hunith ma powrócic to moze zobaczy ze Melrin i Percival sa blisko siebie i powie im prawde...

ocenił(a) serial na 10
peter123321

Jestem zaintrygowany Merlin jako rycerz Camelotu w tym sezonie choć krutko wie ktoś o co w tym chodzi ja myślę że gdy Artur i rycerze okrągłego stołu dowiedzą się że Merlin i Percival są braćmi Artur nada Merlinowi tytuł szlachecki i pasuje go na rycerza .

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

no to mogło by być i załóżmy ze Arthur dowie sie o magi
Merlina i go odpasuje. hah

peter123321

Wątpię że Artur odpasuje Merlina z powodu magii. Bardziej By pasowało gdyby wygnał go za to z Camelot.