To juz pewne. 24 lipca podczas zostało ogłoszone podczas San Diego Comic-Con 2011 ze powstanie 5 seria ;)
Z tego co sie dowiedziałem z innych postów Merlin znajdzie swoje zasłużone miejsce w Camelocie, czy chodzi właśnie o rycerza Camelot.?
Nieee no skąd , Merlin to sama skóra i kości . Na ópartego można gadać że przecież zbroja itd ale w końcu w Ealdorze też miał zbroję !
I może wtedy gdy Merlin zostanie wygnany z Camelotu w którymś odc wyruszy z Wielkim Smokiem na poszukiwanie smoczego jaja założę się że Morgause i Morgana też będą go szukać i mogłoby być epicka bitwa Merlina z Morganom ale żeby nie zrobili tak że smocze jajo wpadnie w ręce siustr tylko w ręce Merlina i Wielkiego Smoka
<wzdycha> Ja kapituluję . Jeszcze miesiąc został do 4 sez i już od tych twoich teorii to już mi się we łbie roi .
zostało potwierdzone że wprowadzom wątek smoczego jaja i dowiemy się więcej o Wielkim Smoku i Smokach
wygląda na to że tak szkoro Merlin i Wielki smok będą szukać ostatniego smoczego jaja
Jeszcze miesiąc a ja już wiem prawie wszystko o tym sezonie. Do trzeciego sezonu wszystko było dla mnie zagadką w nowym sezonie. Fakt, nie mogłam się doczekać ale każdy odcinek był dla mnie czymś nowym... A teraz wiem więcej ale już sama nie wiem czy to dobrze...
Wszystkiego jeszcze nie wiadomo np :
- Czy Nimue wróci
- Czy Pani Jeziora wróci
- Czy Morgause i Morgana zawrą sojusz z królem Alinedem
Tak... niby nie wiemy wszystkiego, ale nie będzie takiej niespodzianki jak np. Merlin wyjawi Arciowi swój sekret ;P czy jak dowiemy się że Percival jest bratem Merlinka...
Już sama nie wiem czy nie wolałabym dowiedzieć się o tym z serialu. Albo czy jak się któraś z teoretycznie potwierdzonych informacji okaże się nieprawdą czy nie będe zawiedziona. Także sama nie wiem czy nie lepsza jest 'słodka niewiedza' ;D ;P
Super! Michałku jak ty to robisz? Mam wrażenie, że nie robisz nic innego jak szukanie informacji o kolejnym sezonie Merlina ;D
Bo to prawda
7 sezon Doktora będzie leciał w śierpniu ale może się jeszcze coś zmieni i merlin będzie leciał we wrześniu bo moim zdaniem zawcześnie na ujawnienie daty premiery i może się jeszcze wszystko zmienić
No mowiłam , sprawia wrazenie jakby cały dzien tylko siedział i grzebał , nasza mała norka .
pisze to na tv.com a tam są potwierdzone wiadomości ale z drugiej strony jest to w dyskusjach
serial nie szkończy się na 5 sezonie
podczas wywiadu producent i scenazysta powiedzieli że serial ma przed sobą świetlaną przyszłość
ale również powiedzieli że jest wielkim ryzykiem planowania serialu na 10 lat (czyli chodzi o to że serial miałby razem 10 lub 11 sezonów ) Ale nie chcą wychodzić tak daleko w przyszłość