PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Czuję się dziwnie. Dlaczego lubię postać Gwen i interesuje mnie ona tylko wtedy, kiedy jest zła? Po piątym odcinku spisałam ten serial na straty, ale epizody 6,7 i 8 były na prawdę dobre i jestem ciekawa jak rozwinie się akcja. Gra aktorów również osiągnęła wyższy poziom, szczególnie pań. Angel i Katie przez ostatnie trzy odcinki były po prostu niesamowite. Kiedy zobaczyłam, co działo się z Morganą przez dwa lata pobytu w niewoli i jak brutalnie okaleczona została Aithusa, powiem szczerze, łezka zakręciła mi się w oku. Jeśli teraz ktokolwiek ośmieli się powiedzieć, że Morgana nie jest już zdolna do miłości i od tak sobie siedziała dwa lata przykuta do ściany w ciemnym lochu....

ocenił(a) serial na 9
Evillie

Świetny odcinek, pokazujący Morganę w innym świetle, aż żal mi się jej zrobiło. Ginewra coraz ciekawsza, aktorka dobrze gra w tych ostatnich epizodach, w końcu wprowadzili więcej scen między Arturem i Ginewrą, widać teraz, że są małżeństwem, może chemii tam nadal nie ma, ale sympatię już da się wyczuć. Następny odcinek również zapowiada się interesująco i już wiadomo, że Artur wybaczy żonie wszystko, bo wie, ze jej pod wpływem zaklęcia.

Evillie

Fajnie, że pokazali Morganę od tej strony. To co kiedyś mówiła o lojalności do Merlina było prawdą. Potrafiła się poświęcić dla smoczka.