PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Artur&Merlin

ocenił(a) serial na 10

Który waszym zdaniem jest przystojniejszy ? Ja stawiam na artura, ale merlin tez niczego sobie...;p

Merlinfan3

Colin.
Ale najbardziej Vlahos

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

A najbardziej Macken. ;D

Ale z tej dwójki to Colin.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Dobra, nie wierzę, że napisałam takiego posta. Zabiłam wszystkie swoje ideały. xD

ocenił(a) serial na 6
Ascello

Przy tej calej gromadce, Eoin wygralby bezapelacyjnie w kategorii "Najbardziej meski facet" ;p

xena_4

Tak, on jest najbardziej męski. A Alex jest najsłodszy ^^

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Nie, odkąd w 5x12, było zbliżenie na Mackena z tymi jego włosami, jest Macken i tylko on. Sorry, Alex i Colin, ale zostaliście przebici. xDD

Ascello

Nie. Eoin jest męski, ale Alex jest słodszy. (gdzie jest aaga kiedy jej potrzebuję??)

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Pff.. wsparcie wołasz? xD

Nie wiem czy jest -szy niż Macken. -ki jest, ale i tak wolę Eoina.

Dodaj tam sobie "słod" przed myślniki, bo ja na prawdę nie jestem w stanie tego słowa użyć w określeniu czegoć innego, niż przy porównaniu Milki z Wedlem. xD

ayramia128

U mnie jest tak:
Najsłodszy jest Alex <3
Najbardziej hot jest Gwaine (zwłaszcza w 3. serii :p )
A Colin ma te cechy wyśrodkowane (trochę tego, trochę tego, no i dużo uroku) :D
Natomiast Bradley podobał mi się w 1. i 2. serii. Potem bardziej Colin ^^

ocenił(a) serial na 10
Kitty456

A w ogóle wiedziałyście, że Alex ma tumblra? Wrzuca tam swoje zdjęcia. W sensie, te co sam zrobił, nie te na których jest. xD

Ascello

Wczoraj ktoś o tym napisał w starej kontynuacji. :)
Ja tam bym wolała zdjęcia, na których jest on sam :p

Ascello

usunął :/

ayramia128

Dlaczego? :(

Kitty456

Nie wiadomo. Zniknął i blog, i post reklamujący bloga na twitterze :/

ocenił(a) serial na 6
Merlinfan3

Hmmm... Gdybys mnie zapytala o to dwa lub trzy lata temu, to wskazalabym Bradley'a... Ale teraz - zdecydowanie Colin <3

ocenił(a) serial na 10
xena_4

No, trzeba przyznać, że od pierwszej serii bardzo, ale to bardzo się poprawił. Taki był chudziutki, uszy odstające... xD

ocenił(a) serial na 8
Ascello

Te uszy to ma idealne. ;-)

ocenił(a) serial na 10
milka19

Teraz. Wcześniej strasznie mi się nie podobały.

użytkownik usunięty
Merlinfan3

O.o Chyba trafiłem na tą ciemną stronę Filmwebu xD

ocenił(a) serial na 10

Nic nawet nie mów. Czuję się zdegustowana sama sobą, że odpisuję na takie posty, ale niestety tumblr i fandom mi się udzielają i to jest silniejsze ode mnie, i OMG.

Dobra, coś strasznie pierniczę. xDDD

Ascello

Hah :D Ja na początku uważałam że merthur, johnlock i destiel to obrzydliwe parringi no bo jak; chłopak z chłopakiem? A teraz? Tumblr zmienia ludzi

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Mnie AŻ TAK nie zmienił. Dalej nie toleruję slashu. Ani takiego, ani femslashu. Po prostu niet.

ocenił(a) serial na 6
ayramia128

To zależy, czy podchodzi się do tego na poważnie, czy żartobliwie. Merthura raczej nie da się brać na poważnie ;d Dlatego się ten parring toleruje.

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Żadnego z tych parringów nie należy brać tak całkiem na poważnie. Merthur, Johnlock, Destiel i inne tego typu są tworami tumblrowymi (wymyślam słowa, super o.O ) a tumblr rządzi się swoimi prawami. Jasne, toleruje się to, ale jako coś abstrakcyjnego.

lenaXway

Dokładnie :) Na początku też nie byłam przekonana bo brałam to wszystko bardzo poważnie. Ale jeśli się podejdzie do tego na luzie to można śmiać się z podtekstów i zdjęć razem z innymi ^^

ocenił(a) serial na 10
ayramia128

Z podtekstów i zdjęć śmieję się oczywiście. Na tumblrze nie da się inaczej. xD Ale nie jestem w stanie czytać ficów, w których już nie ma podtekstów do merthura, a w których jest czysty merthur. Nie znoszę ich, zwłaszcza, że ja słowo pisane zawsze biorę bardziej na poważnie niż jakiekolwiek zdjęcia, czy filmy.

Ascello

Oh nie nie, fanfików o merthurze (ani żadnych parringowych) też nie czytam :) Chybabym padła, bo niektórzy naprawdę.. hmmm.. soczyście opisują niektóre sytuacje...

Merlinfan3

Jak dla mnie to Merlin xD

ocenił(a) serial na 9
Merlinfan3

Ja z wyglądu i profesji to jednak wolę Artura, ale z osobowością Merlina ;D

ocenił(a) serial na 8
Merlinfan3

Colin bezkonkurencyjnie, mimo że Bradley to też przystojna bestia. ;-)
Za to gdyby pytanie brzmiało: Artur czy Lancelot, miałabym naprawdę poważny dylemat. ;-D

ocenił(a) serial na 7
Merlinfan3

Trudne pytanie ^^
Ale chyba Arthur :D
No i starszy Mordred ( Alex jest słodki :D )

ocenił(a) serial na 10
Merlinfan3

Colin. Zawsze. Chociaż nie powiem, oko czasem ucieka w stronę Alexa. Ale zdecydowanie Colin.

ocenił(a) serial na 8
Merlinfan3

Jakże można odpowiadając w takim temacie nie uwzględnić reszty serialowej ekipy :D
Z facetów najlepiej prezentował się 3 - sezonowy Gwaine (później chyba zgubił zapasy średniowiecznej odmiany szamponu).

A co z konkurencją dla pań?
Na miss Camelot mianuję Morgause (100% kapłanki dawnej religii, te złociste włosy, ta barwa głosu, ten charakterek, to czerwone wdzianko z 2 i 3 sezonu i "to coś" co dla mnie stawia ją wyżej nawet nad Morganą). Do końca miałem nadzieję, że wskrzeszą blondynę w 4 sezonie.