PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Na stronie http://www.tv.com/merlin/show/75429/series-4-spoilers-thread/topic/90585-2673222 /msgs.html

są nowe sporiely :
- Dość dramatyczne rzeczy czekają Ginewrę i Morganę
- Nie będzie tak komicznych odcinków jak w poprzednich sezonach
- koleżeństwo, przyjaźń i szacunek między Wielkim smokiem i Merlinem będą pomagali sobie nawzajem
- Artur dowie się o magii Merlina

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

super! to poprawilo mi humor w deszczowy dzien ;-)

ocenił(a) serial na 10
MilkaBros

widze ze Morgause tez bedzie, czyli przezyla
ma byc jednak 13, a nie 10 epizodow jak poczatkowo myslano ;)

ocenił(a) serial na 10
MilkaBros

Jak włączyć ten spoiler bo nie potrafię? trzeba być zarejestrowanym? :)

ocenił(a) serial na 10
iwek33

nie normalnie wchodzisz

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

aha dzięki

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

nie będzie tak komicznie?! dlaczego?! ja rozumiem, że artur już wie, że morgana jest podła, zaborcza i zła, że uther się z tego powodu załamał, no ale żeby nie było tak śmiesznie?! nawet w odcinku, w którym umarła frey'a były komiczne sceny, a przecież to był taki smutny odcinek

ocenił(a) serial na 10
l578

to nie jest tragedia, tylko serial przygodowo-fantasy o Merlinie. Jakby to miala byc tragedia, to by ją nakrecili i raczej malo kto chcialby to ogladac
wieszkosc oglada dlatego ze to jest interesujące i do tego fajne dialogi, np miedzy Arthurem a Merlinem

użytkownik usunięty
MilkaBros

Heh ale bez komizmu to już troche nie bedzie to samo..Taa odcinek z freyą był prześmieszny.. :/ Ja tam w nim nie widziałam ani jednej smiesznej sceny.
Troche fajnie, że Artur pozna prawdę...Mam tylko nadzieje że 4. sezon nie skończy się spaleniem Merlina ;D Bo to też jest mozliwe.

ocenił(a) serial na 10

Może 4 sezon szkończy się uwięzieniem Merlina w magicznym drzewie przez Nimue ,podobno ma wrócić pisze na faceboku i merlin wikia że Nimue wróci. Jeśli by wróciła to Merlin mógby być przez nią uwięziony w drzewie na koniec sezonu

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

przeciez to paczatek jego zycia - niby jak caly swiat mialby sie o nim dowiedziec gdyby od razu po obrania tronu przez Arthura, Merlin zamienilby sie w drzewo?
co za nonsens

ocenił(a) serial na 10
MilkaBros

Chodziło mi o to że jeśli Nimue wróci będzie się chciała na nim zemścić za to że ją zabił

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Nie , uważam że to o drzewie to totalna głupota - nie ta legenda

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

no wlaśnie ;p

ocenił(a) serial na 8
MilkaBros

Mhm ! xD

Enterraz

O rany... Przeciez im chodzi o to, że nie będzie tak dużo samych komicznych odcinków, tzw "zapychaczy" (np odcinek o goblinie itp), a nie że w ogóle nie będzie śmiesznych scen. Po prostu w tym sezonie bardziej skupią się na fabule (Bogu dzięki, bo ostatni sezon to był praktycznie jeden wielki zapychacz, pomijając 1 i ostatni odcinek:P) niż na odcinkach, które nic do niej nie wnoszą:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Pięknie to ujełaś/eś , Luelle - "zapychacze". Nie cierpie tych odcinków , jak już widze że jakieś złe typy już szykują miecze na Arturka albo jego kochającego tatusia , mam ochotę rozwalić monitor

ocenił(a) serial na 10
Luelle

moim zdaniem 4 sezon skupi się na Rycerzach Okrągłego Stołu

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

O Jezu ... Cały czas się powtarzasz

użytkownik usunięty
Enterraz

Hej nie wiecie kiedy w tv bedą powtórki 3 sezonu? Bo przegapiłam jeden odc. a wszystkie nagrywam ;D

ocenił(a) serial na 9

możesz obejrzeć na iitv . info
Ja tam obejrzałam wszystkie odcinki:)
Polecam
Oprócz merlina jest tam wiele innych seriali

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

O kjurde - wreszcie!
NARESZCIE!
Oświecenie nasz kochany Arturo przeżyjeXD

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

ja chciałabym zobaczyć minę artura gdy dowie się o magii merlina

ocenił(a) serial na 10
l578

to będzie piękna chwila :D

ocenił(a) serial na 9
politemonkey

zgadzam się :)

l578

Pewnie zemdleje, a potem pomyśli, że to wszystko mu się przywidziało ;D

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

znalazłam coś ciekawego na facebooku : http://www.facebook.com/video/video.php?v=211397475552887 Co prawda jest to sklejone z różnych odcinków, ale wygląda dość dobrze

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

uzytkownik youtube Nyah_Production kreci swietne filmiki - warto obejrzec inne np o zwiazku Morgany z Merlinem itd ;-) swietne polaczenie przypadkowych scen z Merlina genialnie zmienia watki w tej opowiesci
polecam, tak jak poprzednio, http://www.youtube.com/watch?v=2ctOrx2dJ9U oraz http://www.youtube.com/watch?v=OGPTRmdWThA

ocenił(a) serial na 10
MilkaBros

a to co tutaj podalas, ten fragment jest z epizodu 3x11 kiedy Merlin ujawnia swoja magie chlopakowi ktory ma magie

ocenił(a) serial na 10
MilkaBros

Dudleyowi :D

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

kiedy maja wyjść pierwsze odcinki 4 sezonu ?

ocenił(a) serial na 10
Habro

tak, temu chlopcu ktory gral Dudleya w Harrym Potterze;p

ocenił(a) serial na 8
MilkaBros

Ten Gilli ... wieśniak do kwadratu . Nie wiem jak on tam w ogóle trafił ...

ocenił(a) serial na 10
MilkaBros

to juz któryś aktor który także grał w Harrym Potterze, ciekawe jacy będą w 4 sezonie

politemonkey

A który jeszcze grał? ( oprócz Andy'ego Lindena i Johna Hurta )

ocenił(a) serial na 8
yvonneD

a kogo grał andy linden w merlinie? bo aktora kojarzę ale nie mogę sobie przypomnieć. chyba alvara, ale nie jestem pewna...

l578

Grał Devlina (ale za nic nie mogę sobie przypomnieć kto to był... ;D)

ocenił(a) serial na 10
yvonneD

no grała Miriam Margolyes, i o ile się nie myle Warwick Davis

politemonkey

Aaa faktycznie... Dzięki za info ;)

ocenił(a) serial na 10
yvonneD

szpoko :D

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

O fajnie wreszcie :)) Uwielbiam ten serial!!

ocenił(a) serial na 9
zakochaniec

No ja też się nie mogę doczekać IV serii ;)

JapNeko

Jak chyba każdy fan Merlina ;P

ocenił(a) serial na 8
yvonneD

No , tym to nas zaskoczyliście ... xD

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Ale przeciez nigdzie nie jest napisane, ze Artur dowie sie o magii Merlina! Wrecz przeciwnie, producenci twierdza, ze nie bylby to dobry pomysl w tym momencie i ze na pewno nie stanie sie to szybko.
Na wczorajszym Comic Conie Kapow zapytano o to Johnny'ego Cappsa. Powiedzial: "Jesli zadacie mi to pytanie za rok, moja odpowiedz moze byc inna." Czyli zadnego odkrycia sekretu, chyba ze pod sam koniec sezonu.

PartyPants

No dokładnie. Niektórym się przyda lekcja angielskiego. Ale szczerze mówiąc nie rozumiem producentów. Mam tylko nadzieję że ta całą rewelacja nie będzie w ostatnim odcinku ostatniego sezonu, tylko Artur będzie miał trochę czasu aby się z tym wszystkim oswoić, pracować razem itd.

michal_12_filmweb

to fantastycznie... Że nie mogłeś w temacie napisać SPOJLER!!! Nie wiesz że takich szczegółów nie pisze się w temacie itp.!!!

michal_12_filmweb

A skoro nie ma co liczyć na to, ze Artur się dowie w 4 sezonie (chociaż ciągle mam nadzieję że przynajmniej w finale...) to mam nadzieję że:
-będą lepsze wymówki dla których Artur nie widzi co robi Merlin, takie które nie robią z niego kompletnego debila
-Artur zacznie coś podejrzewać
-koniec z sytuacjami jak w 1 odcinku 3 sezonu tj. Artur wylewa Merlinowi na głowę wiadro brudnej wody
-Artur dowie się dlaczego umarła Igraine
Producenci mówią że to że Artur nie wie, wprowadza inną dynamikę do ich znajomości itd. a mi się wydaje że sami nie wiedzą jak się za to zabrać. Bo przeciąganie tego sekretu robi się sztuczne i nudne.