Tu macie dowody
http://www.fanpop.com/spots/merlin-on-bbc/images/19983648/title/bradley-first-me rlin-iv-readthrough-today-photo
szkoda tylko że nie otworzył tego scenariusza
jak widać to z IV sezonu ;)fajnie ze już kręcą, może do jesieni zdąrzą nakręcić
A wiadomo jacy starzy wrogowie wracają oprócz Morgany ? bo na stronie http://merlin.wikia.com/ pisze że powrócą w 4 sezonie Nimue, Alvarr i Mordred nie wiem czy wieżyć w informacje z tej strony a wy jak myślicie są to wiarygodne informacje ?
Myślę , że Mordred wróci z Morganą i będzie się mścił na Merlinie bo kiedyś kiedy Merlin go zdradził powiedział "Nigdy ci tego nie zapomnę Embrysie ...." . Wtedy scenarzyści wiedzieli co robią i nie bez powodu umieścili te słowa . Według mnie to była przepowiednia która ma się wypełnić .
Jej wątek jest bardzo ciekawy ... Gdyby wróciła Merlin miałby więcej roboty i więcej magii :)
Najbardziej ciekawi mnie to czy Morguse nie żyje . Kilkakrotnie oglądałam tą scenę i wydaje mi się , że ona nie żyje , bo gdyby żyłą to Morgana by ją ratowała a ona wpadła w taką furię , że była pewna , że nie żyje .
http://www.youtube.com/watch?v=Gw2hG-NyYu4
Michelle Ryan was mentioned that her character Nimueh might return in Season 4 to join as Morgana's Army to take down Merlin once and for all and i heard season 4 will be the finale
Skomentowałabym "Embrysie" gdybym nie wiedziała że to przejęzyczenie , pati xD A co waszym zdaniem Mordred miałby pamiętać Merlinowi ? Że mu kijek pod nogi podłożył ? Morgouse nie żyje , w końcu zmienie sobie nickna to przesłanie bo chyba wciąż nie dociera , tylko jedna pati_918 .
Merlin za pomocą magii zatrzymał Mordreda podcinając mu nogi, bodajże wygiął gałąź, co zwróciło uwagę żołnierzy. Próbowali dorwać druida, ale on ich zabił. Mordred ostrzegł Merlina, że nigdy mu tego nie zapomni. To było w odcinku (2 sezon), w którym mały druid przy pomocy Alvarra i Morgany kradnie Kryształ z Neahtidu mogący ukazywać przyszłość, itd. Merlin nie mógł na to pozwolić, dodatkowo wiedział (od smoka), że Mordred i Morgana będą kiedyś sojusznikami, więc...
To tak w skrócie...
Co do tego, czy Morgouse pojawi się w 4 sezonie, to uważam, że to możliwe. Mam podzielone zdanie, co do niej, bo z jednej strony fajnie by było ujrzeć porządną śmierć takiej bohaterki, a z drugiej dobrze by było, gdyby Morgana została głównym wrogiem Merlina (w końcu Morgouse mogła dostać krwotoku mózgu, tak jak wcześniej Morgana, którą Merlin dzięki smokowi ocalił w ostatniej chwili). A co do Nimueh, to mam nadzieję, że Morgana ją wskrzesi i dojdzie do drugiego spotkania pomiędzy Merlinem i Nimueh... ;)
To jest możliwe podczas wywiadu z przed 2 lat Michelle Ryan mówiła że Nimue powróci w 4 sezonie i
zjednoczy się z Morganą przeciwko Merlinowi aby go zniszczyć a jeśli chodzi o Morganę to jestem pewien że Morgana dowie się o Merlinie w 4 sezonie skoro oprucz Nimue ma wrócić także Mordred jak nie Nimue to on powie jej o Merlinie
pff..., nie lubię Mordreda. Merlin ryzykował życie żeby uratować tego smroda (przy okazjisprzeciwił się po raz setny Wielkiemu Smokowi), chociaż wiedział że ten karzeł przyniesie ze sobą zagładę w akcie wdzięczności. a ten Jaśnie Gnom strzela focha z przytupem bo Merlin podłożył mu kija pod nóżki. ręce opadają. a co do czwartego sezonu to chciałabym żeby pojawił się nowy wróg, silniejszy od Morgany, Morgouse, Nimueh, Kilgaraaha, Merlina i Mordreda razem wziętych. chciałabym zobaczyć ich współpracujących
Chciałbym zobaczyć w 4 lub 5 sezonie wojnę czarowników wojnę między Nimue i Merlinem i ich zwolejnikami . Zwolennicy Nimue : Morgana, Morgouse, Mordred i Alvarr wraz ze swymi ludźmi.
Zwolennicy Merlina : Kilgaraah, Pani Jeziora , Gajusz i wszyscy druidzi , druidzi dochowują mu wierność .
Ja po tym wszystkim taki kipisz we łbie , że mam już tylko 3 wymagania wobec 4 sez : śmierć uthera , powrót nimue i ujawnienie magii merlina (kolejność przypadkowa)
Ja mam takie oczekiwania : Powrót Nimue , sprzymiezenie Nimue z Morganą i Mordredem przeciwko Merlinowi, Nimue mści się na Merlinie ,Morgana zabija Utera, ujawnienie magii Merlina podczas wielkiej bitwy o Camelot
Było już kilka wielkich bitew o Camelot . Zauważyłam coś bardzo irytującego : cały czas po każdej bitwie Camelot błyskawicznie się regeneruje : np po tym jak Kilgaraah wybił prawie wszystkich rycerzy , dwa odcinki później jest bitwa w której jest 10 tys żołnieży po stronie Artura (żoł cendreda było 20 tys a camelotu połowe tego)
Też to zauważyłam i jeszcze np kiedy były toczony bitwy w Camelot , albo królestwo zostało spustoszone przez smoka , jego mury były zniszczone a już w następnym odcinku , wyglądają jak nietknięte .
W zasadzie w Anglii 'panują' dwa rodzaje 'seriali' -> raz jest to 'serial' (ang.), który odnosi się do historii w odcinach, a innym razem jest to 'series', odcinek tv, który za każdym razem jest traktowany jako osobna całość, ale kolejne jego wydania mają np. wspólnego aktora, styl itp.
Mówiąc właśnie o tych 'murach', w 'Przygodach Merlina' jest to traktowane właśnie jako osobna całość za każdym razem. Dlatego tak wahają się przed wprowadzaniem zmian do Merlina, jak np, że cały czas nadal Arthur nie wie, że Merlin ma magię itd.
Ciekawe jaka będzie mina i reakcja Morgany gdy pod koniec sezonu Merlin sprzymierzy się z Nimue i będą działać przeciwko niej ale ja w to nie wierze bo w wywiadzie z Michelle Ryan z przed 2 lat aktorka mówiła że Nimue sprzymierzy się z Morganą aby zniszczyć Merlina w 4 sezonie
Do Enterraz i pati_918.Nie pamiętam kto (chyba Gajusz) mówi w 1 odcinku 3 sezonu że od czasu zakończenia 2 sezou (zniknięcia Morgany) minął bodajże jeden rok.
Ok z tym rokiem to się zgadzam , ale Camelot było strasznie zniszczone po ataku Cenreda (czy jak tam się pisze , poprawcie mnie) te mury dosłownie płonęła . A w następnym odcinku nie było po tych zniszczeniach śladu .
wygląda na to że Artur wróci do królestwa króla rybaka skoro kręcą w Cardiff Castle
Jupiiii ! Nie mogę się doczekać ! Ten rok wybaczcie , przeoczyłam , ale fakt że prawie wszyscy rycerze zostali wybici przez wielkiego smoka a potem 10 tys armii zbierają . I teraz mi się przypomniało - ja nie mówiłam o fortecy tylko o wojsku
http://przygodymerlina.frix.pl/temat/98497/4-sezon
tu są info na temat 4 serii