PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Co będzie w III sezonie?

użytkownik usunięty

Co będzie się działo w III sezonie?

Moim zdaniem Morgause będzie grać główne skrzypce jako ten zły (jak Nimueh w pierwszym) i będziemy widywać siostrę Morgany częściej niż w II sezonie. Z drugiej strony może pojawić się też nowy wróg i Merlin będzie musiał walczyć ze sprzymierzonymi ... O, już wiem :D Przecież został malutki Mordred :P On się sprzymierzy z Morgause i Merlin będzie miał dużo roboty :D

Co do Morgany... Nie wierzę, że zrobią ją złą, jeszcze nie teraz. Albo wróci i nic nie będzie pamiętać, albo wróci i nikomu nic nie powie i będzie nastawiać Uther i Artura przeciwko Merlinowi, może nawet będzie szpiegiem Morgause. Możliwe też, że nie wróci od razu tylko np. w połowie sezonu.

Jak wiadomo jeden odcinek będzie z Lancelotem i nasza Ginewra znowu będzie miała dylemat.

A jakie są wasze pomysły? Jak myślicie, kogo z legendy jeszcze wcisną do serialu?

Ava713

tak, Ava, przecież to napisałam:)

Luelle

Wiem, ja tylko chciałam zauważyć, że ten "ktoś więcej"=Pani Jeziora;P

Ava713

I broń Boże nie mam nic do Twojego tłumaczenia, czy coś;P

Ava713

to też gdzieś dodałam, ale nieważne:)

Ava713

No to już Luelle napisała :P
Ale nawet rodzice nazwali ją Elle od Elaine.. Pamiętacie jaką mieli na nią fazę..

Ranwen_92

A to ja nie zauważyłam może;P no właśnie, jak już słusznie Luelle zauważyła, to taka mała zmyłka miała być, która zresztą podziałała, jak się okazało;P

Ava713

A co do III sezonu, ja jako na tych złych stawiam na Morgause oczywiście i tego małego, upiornego druida- Mordreda;P swoją drogą, to w niektórych wersjach jest to np.przyrodni brat Artura, więc może być ciekawie;P Stawiam też na to, że Morgana też będzie siać dużo zamieszania, i coś czuję, że powrót "córki marnotrawnej"( a raczej znalezienie jej przez Artura i Merlina w lesie) to będzie zmyłka, a tak naprawdę Morgana będzie w zmowie z Morgause i Mordredem;P Jeszcze może ewentualnie Alvarr się dołączyć, w końcu uciekł z więzienia, i to z pomocą Morgany, więc nie zdziwiłabym się, gdyby znowu się pojawił;P
Podobno w III sezonie ma się pojawić postać Elaine, ale tylko na 2 odcinki chyba;P
No i gdyby tak więcej scen Arthur/Gwen się pojawiło, to ja bym była bardzo ukontentowana;P Tak samo w wypadku relacji Arthur/Uther/Ygraine, które robią się coraz ciekawsze;P
Mamy jeszcze dodatkowo męską przyjaźń Arthura i Merlina, no i Merlina z Gaiusem, te wątki pewnie też w jakiś sposób rozwiną;P
Do tego Camelot będzie w nowym sezonie w stanie wojny, więc dochodzą świetne sceny walk, no i na pewno sporo nowych bohaterów;P
Podsumowując- coś czuję, że będzie się działo;P

Ava713

no właśnie ja słyszałam, że Mordreda w ogóle ma nie być w 3 sezonie:(

Luelle

Ojoj, a to czemu?:( Trochę upiorny był, ale przez to wiarygodny;P Nawet go w sumie polubiłam trochę i było mi go szkoda w I sezonie, mimo, że jestem tzw."arturową fanką";P A chyba wszystkie wiemy, jak wg. legend skończył Artur;/

Ava713

wcale nie skończył tak źle! nie umarł, tylko kapłanki Avalonu ( w jednej wersji była nią Morgana xD) przewiozły go rannego na Avalon:) i "pewnego dnia, gdy świat będzie go potrzebował, powróci":)

nie wiem czemu nie będzie Mordreda:(

Luelle

No wiem, ale to Mordred go ranił, i raczej robił to z zamiarem zabójstwa-o to mi chodziło;P Tak swoją drogą, to przydałby się taki król Artur-może by w końcu ustawił tych wszystkich nieszczęsnych prezydentów, premierów i innych do pionu;/

Szkoda, że Mordreda nie będzie:( kurczę, będę tęsknić;P
Tyle dobrego, że jak się nie pojawi w tym sezonie, to może w następnym chociaż;P;D

Ava713

albo nieszczęsnych prezesów partii:P

dzieciak grający Mordreda jest niesamowity! Te jego przenikliwe jasnoniebieskie oczy... Kiedyś będzie przystojny^^

Luelle

Nieszczęsnych prezesów partii w szczególności;P szczególnie takiej jednej 3-literowej partii;P wątpię, by ze strachu uciekał szybciej niż Artur by go gonił;P to byłby widok;D;D;D
No... i do tego jasna cera i czarne włosy;P dobrze się chłopak zapowiada^^

Ava713

wyobraziłam sobie majestatycznego króla Artura o jasnym czole i włosach machającego mistycznym Excaliburem przed nosem prezesa 3-literowej partii... xD

taaak... to mój typ - czarne włosy i jasna cera... Matko, poczułam się jak pedofil xD (no i te oczy... xD)

Luelle

Jaka przemiła wizja, prawda?;P;D
noooo;D przystojny będzie z niego chłopak, nawet bardzo;P ale ja przejawiam dziwną słabość do Artura- jasna cera,jasne włosy no i TE oczy...xDxD mój typ;D