PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37809
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Napisałem że nie pasuje czarnoskóra Ginewra nie chodziło mi o rasizm, tylko o to że w VII w nie było murzynów w Wielkiej Brytanii, chodzi o fakty historyczne, a wy usuneliście mi temat , troche myślenia, że zaraz czarnoskóry gdzieś nie pasuje to rasizm?? Nie przesadzajcie i czsami pomyślcie!

ocenił(a) serial na 8
jurij90

No zgadzam się , murzyni to nie obieżyszwiaty , trochę im zajęło zanim tam doszli , i właśnie ginewra czarna ... kompletny żal . Ja wolę tę wersję gdzie Ginny jest księżniczką . No , ale w sumie jako tło wieśniacze nie przeszkadzają murzyni , tylko nie powinni rzucać się w oczy=grać głównych ról

użytkownik usunięty
Enterraz

Ja nic nie mam do czarnoskórej Gwen. Szybko się do niej przyzwyczaiłam, choć ta wersja gdzie jest księżniczką też mi odpowiada. Pogódźcie się w końcu z tym że twórcy Merlina mieli akurat takie a nie inne wyobrażenie o niej, które powiem szczerze nie jest złe.

ocenił(a) serial na 8

Ale ona wcale nie jest taką genialną aktorką sądze że znaleźliby lepszą białą ślicznotke xD

jurij90

Fakt może ona nie jest taką dobrą aktorką ale ja już się przyzwyczaiłam i nie wyobrażam sobie nikogo innego na jej miejsce .

ocenił(a) serial na 8
pati_918

Aja potrafiłabym wynająć mnóstwo fajnych aktorek na jej miejsce np ... Keira Knightly :D

Enterraz

Keira grała już jedną Ginewrę, więc myślę, że to już jej wystarczy ;P

ocenił(a) serial na 8
yvonneD

Ouuu , zapomniałam . Widziałam tamtego króla artura , ale ta wersja średnio przypadła mi do gustu . Pomijając sporą dawkę sprośnych żartów , wszystko było takie ... prosto z drzewa xD

Enterraz

No cóż, zależy cop kto woli xP
Mi osobiście się podobało (głównie za klimat) tylko brakowało mi Merlina jako czarodzieja i odrobiny magii ;)

ocenił(a) serial na 8
yvonneD

Uuyyuły , to tam w ogóle był jakiś Merlin ?

Enterraz

Był, był, ale wspomniany z imienia tylko raz czy dwa razy. I przedstawiony był jako wódz (?) plemienia (czy jak to się nazywało) z którego pochodziła Ginewra.

ocenił(a) serial na 8
yvonneD

O lol . Biedny Merlin . I pewnie był już staruszkiem ? (nie pamiętam)