PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Zapewne wielu z was już zastanawiało się nad wielkim zakończeniem, jakie ono będzie.
Jestem ciekaw waszych domysłów. Zresztą, nawet nie oglądając jeszcze odcinka 11, wiem że
będzie niesamowity ... i smutny. Więc tak się zastanawiam czy twórcy zrobili mega smutne
zakończenie? Ostatnio dużo smutnego się dzieje. Na początku myślałem że zakończy się tak
jak pewnie większość myśli: Artur ginie, Merlin zabija Mordreda i Morganę i oczywiście sekret
się wyda itd. Ale przecież twórcy mogą się popisać żezią bohaterów!!! Smok już zapowiedział
koniec, nie zdziwiłoby mnie jeśli zginąłby podczas lub po walce. A Gaius? O niego też się
trochę boję. Nie wiem jak wy ale ja już może zaczne zbierać paczki husteczek bo nie sądze aby
twórcy oszczędzili nam tego typu scen. A co wy sądzicie? Czy też macie w głowie taką "krwawą"
i smutną wersje finału? Czy może Happy Endzik z jedną śmiercią w tle. I czy tylko mnie , jak
pomyśle o końcu robi się smutno? Piszcie .

karolk108

W sumie już był inny temat o zakończeniu:P w tamtym temacie zapodałam wywiad z aktorami, w którym wypowiadali się, że bardzo podoba im się sposób zakończenia serii i że na pewno my - fani - będziemy usatysfakcjonowani. Mam dzięki temu nadzieję na przynajmniej częściowy happy end. Wątpię, aby Artur zginął, boję się jedynie, że Merlin może się za niego poświęcić. Aczkolwiek mam nadzieję, że obaj przeżyją.
Jednakowoż najbardziej wyczekuję ujawnienia jego magii i o niczym innym bardziej nie marzę.