PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37763
6,0 4 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Witam.

Kilka pytań do publiczności odnośnie postaci Ginewry... Mianowicie:

1) Czy tylko mnie irytuje fakt, iż Gwen (Angel Coulby), jest w napisach początkowych przed Arturem (Bradley'em Jamesem)?

2) Co uważacie o jej grze aktorskiej? Wg mnie jest ona co najmniej mizerna...

ocenił(a) serial na 6
Kernerczyk

1) A co to ma do rzeczy, w jakiej kolejności pojawiają się nazwiska w czołówce? Widziałam wiele seriali, gdzie kolejność była jeszcze bardziej pomieszania, niż w "Merlinie" - najwięcej takich przypadków jest właśnie w tych brytyjskich.
2) Owszem, gra Angel na ogół jest mizerna (co okrutnie widać we większości jej scenach z Colinem Morganem/Merlinem). Ale, bardzo mnie zaskoczyła w najnowszym odcinku, kiedy bardzo płynnie balansowała między nienawiścią a urokiem słodkiej królowej - tego nie potrafi nawet Katie McGrath/Morgana). Czyżby dziewczyna zaczęła wreszcie porządnie grać? Mam taką nadzieję. Myślę, że następne odcinki powinny to pokazać.

ocenił(a) serial na 10
xena_4

osobiście uważam, że Angel nawet owo balansowanie nie wychodzi. Katie jest o niebo lepsza!

ocenił(a) serial na 6
iziz

U Katie właśnie wychodzi to bardzo sztucznie. No i przede wszystkim, ma bardzo ograniczoną liczbę min w tym serialu. A w tym odcinku Angel po prostu zaszalała. Ba, ona nawet potrafiła być jednocześnie słodka i fałszywa. Czy Katie tak umie?

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Wybacz, ale oglądając grę Angel mam wrażenie jakbym patrzyła na twarz pozbawioną emocji i mimiki. Jest bezpłciowa aż do bólu. Oczywiście są gusta i gusta :)

ocenił(a) serial na 6
iziz

Ja nie twierdzę, że jest jakąś nie wiadomo jak super aktorką - nie zrozum mnie źle. Po prostu, mając teraz porównanie z Katie, w tej chwili to Angel wypada lepiej. Kilka odcinków później może się okazać, że to jednak Katie jest lepsza. Żeby w pełni ocenić obie te panie, musiałabym sięgnąć po ich pozostałe role i porównać. I zamierzam w przyszłości to zrobić.

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Gdyby Gwen nie stała się zła to nikt by nie mówił o poprawie bo nadal byłby przesłodzona i mdła.

Jeśli dobrze pamiętam to na samym początku sezonu po 2 odcinkach wszyscy chwalili Katie

peter123321

Bo Katie jest dobrą aktorką. Angel jest co najwyżej średnią, chociaż w ostatnim odcinku, rzeczywiście ta jej gra wyglądała zupełnie inaczej. Zupełnie jakby w końcu wkładała w nią trochę serca. U Katie rzadko odnoszę wrażenie, że się nie stara. Wręcz do tego stopnia jest przekonywująca, że kiedy widziałam ją w Princess for Christmas, moim pierwszym odruchem było wyłączyć film, bo przecież ta kobieta jest zła i jak może być teraz dobra? U Angel się tego do ostatniego odcinka nie odczuwało. Jak utrzyma tak do końca sezonu, to może przekonam się do niej jako do aktorki.

salamandria11

Jak dla mnie obie są bladymi aktorkami w porównaniu do Bradleya, a już na pewno Colina... Albo może tylko ja tak mam, że bardzo rzadko udaje mi się polubić żeńskie postacie.

elfka77

Niach, ale nie porównujmy Bradleya i Colina do Katie i Angel. To są dwie różne bajki. Faktem jest, że Katie jest lepszą aktorką niż Angel. Osobiście nie porównywałam nigdy aktorów z aktorkami. A to czy się lubi bardziej męskie postacie, czy żeńskie nie ma wpływu na to jak grają aktorzy. Chociaż, w sumie, może mieć wpływ na naszą opinię na temat ich gry...

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Fakt, zagrała ostatnio trochę lepiej niż zazwyczaj. Jednak porównując początki "złej Morgany" i początki "złej Gwen". Nadal dla mnie na tej samej płaszczyźnie, wygrywa Katie.

ocenił(a) serial na 8
Kernerczyk

1. Fakt, to trochę dziwne, ale ladies comes first ;)
2. Ostatnie trzy odcinki były świetne, na prawdę. Na ogół nie przepadam za Gwen i jest mi mocno obojętna, to jej gra aktorka osiągnęła na prawdę wyższy poziom. Katie również niesamowicie gra. W tym sezonie zdecydowanie dominują panie. Coraz mniej z kolei podoba mi się gra aktorska Bradleya...