Myślicie , że jak się skończy ten dziesięcioodcinkowy czwarty sezon , to będzie następny i czy tez będzie miał 10 odcinków ? Aha i jeszcze kiedyś czytałam , że ma być 6 sezonów , bo fani na to wpłynęli ...
A wy co o tym sądzicie ?
Nie do końca zrozumiałam pytanie.. Chodzi Ci o to jak się skończy 4. czy 5. sezon?
Zresztą mniejsza.. I tak już w innych tematach toczyła się na ten temat dyskusja, więc może warto się podpiąć pod tamte?;)
Może gdy już będzie 5 sezonów podpiszą kontrakt na kolejne bo gdyby serial skończył się na tym że Artur zostaje królem to było to zupełnie bez sensu , bo to był by dopiero początek chwały Merlina
chyba, że uznają, że inne filmy opowiadają te historię i każdy zna późniejsze poczynania Merlina
tak naprawdę to wierzę, że jeśli będą miec pieniądze to napewno nakręcą jeszcze dużo sezonów, a to zależy od oglądalności, więc oglądajcie ludzie kolejne sezony!!! ;-))))
podczas wywiadu aktorka która gra Morgane mówiła że serial będzie kręczony tak długo jak długo będzie się cieszył oglodalnością
Wtedy na pewno będzie więcej sezonów , ale mam nadzieję że będzie chociaż jeden gdzie Merlin naprawdę będzie podziwianym potężnym magiem a nie pomywaczem
tez się zgadza gdy Merlin zostanie magiem Camelotu rozpocznie się jego chwała każdy na świecie będzie znał jego imię mam nadzieję że wprowadzą do serialu takie wątki z legęnd :
- Merlin wysyła rycerzy okrągłego stołu na poszukiwanie świętego Graala
- Gawejn i zielony rycerz
- Ostateczna walka Merlina z Morganą
- Wątek Tristana i Izoldy
- Romans Lancelota z Ginewrom
- i samobójstwo Eleny po zdradzie Lancelota
ale to tylko marzenia i nikt nie wie jak się serial rozwinie
Tak, te wątki by się przydały.. Stosując je, mieliby pomysłów na co najmniej jeden pełny sezon.. Ale mam jedno pytanie.. Możesz wyjaśnić ostatni punkt("samobójstwo Eleny po zdradzie Lancelota")? Niestety, nie przypominam sobie takiego wątku ;/
Czytałem coś w śmierci Artura że Elenie pękło serce po zdradzie Lancelota i umarła co można rozumieć że popełniła samobójstwo .
Ja chciałbym zobaczyć jeszcze w serialu :
-Walka Merlina z Morguse
- Artur poznaje prawdę i widzi Merlina pewnego razu ze smokiem na polanie
Ale Artur to naprawdę frajer skoro zemdlał atakując smoka , kiedy się obudził myślał że zabił smoka a nigdzie truchła nie było . (mówię o odc13 sez2)
nie zemdlał tylko dźgnął smoka w bok, ten mu łapą przyłożył i przewrócił, i dlatego leżał. I dopiero wtedy Merlin miał 'robotę', bo nie mógł przy Arthurze pokazac, że ma magię
proszę oglądac odcinki ze zrozumieniem ;p
No wiem ale to i tak dziwne że myślał że zabil smoka , w końcu zdechłe smoki nie latają . Wiem że mogłaś wziąć to za obrazę osobistą ( Bradley jest boski blebleble ) Ale to raczej błąd scenariusza ;)
zapewne
w końcu wiele jest błędów scenariusza, jak chociażby z tym Kielichem Życia (jeśli wiesz, o czym mówię)
jeżeli chodzi o obrazę osobistą to nie przypuszczam bym się tym zbytnio przejęła
uważam Bradleya za przystojnego, jednak nie myślę, że jest boski, ani nie uważam się za jego fankę
lubię poprostu ten serial i tyle
co do wyrażania zdania tutaj to nie lubię osób, które mają bardzo skrajne opinie i próbują je innym wmówic, choc nie mówię tu o Tobie
poza tym myślę, że smok jest stworzeniem magii i jeśli zginie może poprostu scenarzyści uznali, że by się 'rozpłynął w powietrzu' ;p, ponieważ jego magia by się 'skończyła i go wchłonęła'
Hmmm ... Dziwne . Bydle które waży dobre kilkanaście ton rozpływa się w powietrzu . Nawiasem trzeba mieć wyobrażnię pisząc scenariusz serialu fantasy , ale to lekko pokręcone . Nie lepiej byłoby po prostu zrobić że Artur się budzi przekonuje się że smoka nie i myśli że odegnał go raz na zawsze ? Po co robić z głównego bohatera idiote ? Ok kończę to i sorry że w ogóle zaczęłam , bo tak tylko bezsensownie to ciągniemy
Jak uważacie podpiszą kontrakt na kolejne 5 sezonów albo przynajmiej na 3 sezony które opowiadały by o przygodach Merlina maga Camelotu i króla Artura.
Nie maga camelotu ale najbardziej znanego maga na świecie po wsze czasy . I wszystkich sezonów ma być 5
to wychodzi na to że serial szkończy się na tym jak Artur zostaje królem gdyby na tym szkończyli to byłoby to zupełnie bez sensu
w sumie nie bez sensu, bo każdy zna dalszy ciąg (co najwyżej mogliby to trochę pozmieniac) i mogliby twierdzic, że inne filmy już opowiedziały to, czym był Merlin i król Arthur
wydaje mi się, że dlatego ten serial jest na tyle ciekawy, bo pokazuje to, co było przedtem (mniej lub bardziej prawdziwie)
poczekamy zobaczymy bo aktorka która gra Morganę mówiła że serial będzie kręczony tak długo jak będzie się cieszył oglodalnością i nic nie mówiła że szkończy się na 5 sezonie skoro już w 2010 producęci dyskutowali na temat 5 sezonu to jest sansa że będzie więcej sezonów które by opowiadały o przygodach czarodzieja Merlina i króla Artura .
Jeśli serial będzie się opłacał to będą chcieli zrobić więcej sezonów , a szybko rozkminią że nie bedzie oglądalności po takich odcinkach , jak lady vivian , gilli , sophia (szja z pierwszych odc ) czarny rycerz itp , i że brakuje już im materiału , więc niemal na bank wezmą przygody artura i Merlina po koronacj itd