PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37810
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Jest kilka wersji jak Utem zmarł :
- Morgana go otruła
- Podczas wojny z Saxconami Uter został przez kogoś otruty i zmarł następnego dnia
Ja stawiam że Morgana albo go otruje lub zabije sztyletem
A wy jak sądzicie ?

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Napewno zabity przez Morgane

peter123321

Mam nadzieję że przez Morgane, ojj Arthur się zemści na niej

ocenił(a) serial na 10
kinga45

I jeśli go zabije sztyletem bedzie ciekawiej

ocenił(a) serial na 10
peter123321

a kto wyjawi Arturowi prawdziwe okoliczności jego narodzin ja stawiam na jego wujka
Agravain na 100 % zna prawdę o narodzinach Artura przecież jest bratem matki Artura

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Możliwe . Wątpię , żeby to było otrucie , prędzej Nimue lub ewentualny duet M&N go załatwią , albo sam sczeźnie

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

według mnie Merlin powinien mieć cos z tym wspólnego

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

M dał - M wziął . Ile razy ratował mu dupe ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

to może dowiemy się trochę więcej o Nimue , a jak myślicie pojawi się w tym lub następnym sezonie brat Uthera
Ambrosius ?

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

A co by tam robił ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Pojawił by się jako nowy wróg i sojusznik Morgany

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

A oto schemacik naszego serialu - dwie strony barykady , obie wybijają się nawzajem , jak w zbijaku . Niepotrzebny nam dodatkowy zawodnik

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

pewnie on i vortigern nie pojawią się w serialu a szkoda bo pewnie chcielibyście poznać przeszłość Uthera nim podbił Camelot ja bym chciał

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

A ja nie <wykonuje znak odpychający złe moce> Niech zniknie jak najszybciej

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

a ja sie już w tym wszystkim gubię... Michale nieźle mącisz mi w głowie! musze nadrobić te wszystkie legendy. Ale myśle, że Enterraz ma rację, choć jest bardzo prawdo podobne że ktoś taki może się zjawić na pogrzebie Uthera.

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

narazie z królewskich wrogów Uthera w serialu to mieliśmy tylko dwóch :
król Alined
król Cendred (nie żyje)
macie jakieś oczekiwania jacy królowie pojawili by się w dalszych sezonach ? Bo w każdym sezonie pojawia się jakiś król oto moje :

- król Lot
- król Vortigern
-i oczywiście Ambrosius brat Uthera
król Konstant raczej się nie pojawi bo był ojcem Uthera i Ambrosiusa

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

A ja ciekawa jestem skąd ta cała zaraza wylazła - w końcu najechali camelot , a żeby najechać trzeba skądś przyjechać . I kto panował w Camelot przed czystką

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Ja myślę że król Vortigern był królem Camelotu w serialu nim Uther podbił Camelot

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Ale był tak słaby , że utrzymał w ryzach swojego magicznego zakątka ? Dlatego przybył młody pewny swego Uthercio i podbił krainę ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

jedno mnie dziwi w 1x03 Gajusz pytał Uthera czy należy powiedzieć Arturowi prawdę o Nimue co on miał na myśli ? Czyżby to Nimue nosiła w sobie Artura ?

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

<wywraca oczami> A nie mówiłam ? Było gdzieś WYRAŹNIE powiedziane że to Nimue jest właściwą matką Artura , w sensie od poczęcia

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

A wy tą całą zasadę życie za życie dopisaliście po iluzji z 2 sez , którą stworzyła Morgouse . TAK NIE BYŁO !!!

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

jeszcze 3 miesiące i się dowiemy całej prawdy o narodzinach Artura na pewno wyjawią okoliczności narodzin Artura i dowiemy się trochę więcej o przeszłości Uthera i Ygrane przed Wielką Czystką

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

"i się dowiemy całej prawdy o narodzinach Artura na pewno wyjawią okoliczności narodzin Artura " ... Ty ogarniaj zanim wyślesz . Zastanawiam się jak Ygrane mogła zakochać się w takim potworku

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Ale były by jaja gdyby Ygrane była pierw żoną poprzedniego władcy Camelotu i później została żoną Uthera gdy ten podbił Camelot jeśli by tak było to zgadzało by się to częściowo z legendom.

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Dlaczego jaja ? Norma , żona jest po prostu częścią trofeum , które zagarnia zwycięzca - chyba że jest stara i pomarszczona jak zeszłoroczny ogórek , wtedy idzie pod topór . Oglądałeś Beowulfa w tej wersji grafice komputerowej ? Tam gdzie była taka złota sexy potworzyca z którą stary król miał układ , i ona miała takiego paskudnego potwora za syna z tym królem ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

w Legendach Igrena była pierw żoną Gorolisa a potem Uthera w sarialu jest inaczej Gorlois był mężem siostry Igreny Vivian i zginął walcząc za Uthera