Jest kilka wersji jak Utem zmarł :
- Morgana go otruła
- Podczas wojny z Saxconami Uter został przez kogoś otruty i zmarł następnego dnia
Ja stawiam że Morgana albo go otruje lub zabije sztyletem
A wy jak sądzicie ?
a kto wyjawi Arturowi prawdziwe okoliczności jego narodzin ja stawiam na jego wujka
Agravain na 100 % zna prawdę o narodzinach Artura przecież jest bratem matki Artura
Możliwe . Wątpię , żeby to było otrucie , prędzej Nimue lub ewentualny duet M&N go załatwią , albo sam sczeźnie
to może dowiemy się trochę więcej o Nimue , a jak myślicie pojawi się w tym lub następnym sezonie brat Uthera
Ambrosius ?
A oto schemacik naszego serialu - dwie strony barykady , obie wybijają się nawzajem , jak w zbijaku . Niepotrzebny nam dodatkowy zawodnik
pewnie on i vortigern nie pojawią się w serialu a szkoda bo pewnie chcielibyście poznać przeszłość Uthera nim podbił Camelot ja bym chciał
a ja sie już w tym wszystkim gubię... Michale nieźle mącisz mi w głowie! musze nadrobić te wszystkie legendy. Ale myśle, że Enterraz ma rację, choć jest bardzo prawdo podobne że ktoś taki może się zjawić na pogrzebie Uthera.
narazie z królewskich wrogów Uthera w serialu to mieliśmy tylko dwóch :
król Alined
król Cendred (nie żyje)
macie jakieś oczekiwania jacy królowie pojawili by się w dalszych sezonach ? Bo w każdym sezonie pojawia się jakiś król oto moje :
- król Lot
- król Vortigern
-i oczywiście Ambrosius brat Uthera
król Konstant raczej się nie pojawi bo był ojcem Uthera i Ambrosiusa
A ja ciekawa jestem skąd ta cała zaraza wylazła - w końcu najechali camelot , a żeby najechać trzeba skądś przyjechać . I kto panował w Camelot przed czystką
Ja myślę że król Vortigern był królem Camelotu w serialu nim Uther podbił Camelot
Ale był tak słaby , że utrzymał w ryzach swojego magicznego zakątka ? Dlatego przybył młody pewny swego Uthercio i podbił krainę ?
jedno mnie dziwi w 1x03 Gajusz pytał Uthera czy należy powiedzieć Arturowi prawdę o Nimue co on miał na myśli ? Czyżby to Nimue nosiła w sobie Artura ?
<wywraca oczami> A nie mówiłam ? Było gdzieś WYRAŹNIE powiedziane że to Nimue jest właściwą matką Artura , w sensie od poczęcia
A wy tą całą zasadę życie za życie dopisaliście po iluzji z 2 sez , którą stworzyła Morgouse . TAK NIE BYŁO !!!
jeszcze 3 miesiące i się dowiemy całej prawdy o narodzinach Artura na pewno wyjawią okoliczności narodzin Artura i dowiemy się trochę więcej o przeszłości Uthera i Ygrane przed Wielką Czystką
"i się dowiemy całej prawdy o narodzinach Artura na pewno wyjawią okoliczności narodzin Artura " ... Ty ogarniaj zanim wyślesz . Zastanawiam się jak Ygrane mogła zakochać się w takim potworku
Ale były by jaja gdyby Ygrane była pierw żoną poprzedniego władcy Camelotu i później została żoną Uthera gdy ten podbił Camelot jeśli by tak było to zgadzało by się to częściowo z legendom.
Dlaczego jaja ? Norma , żona jest po prostu częścią trofeum , które zagarnia zwycięzca - chyba że jest stara i pomarszczona jak zeszłoroczny ogórek , wtedy idzie pod topór . Oglądałeś Beowulfa w tej wersji grafice komputerowej ? Tam gdzie była taka złota sexy potworzyca z którą stary król miał układ , i ona miała takiego paskudnego potwora za syna z tym królem ?