PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37806
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

KONIEC!

ocenił(a) serial na 9

JAK TO MOŻLIWE, ŻE TO KONIEC!? jeszcze Artur się nie dowiedział, a tu takie wydarzenia się dzieją! Dlaczego! :(

ocenił(a) serial na 8
eskrzyniarz

Podobno tak postanowili. A ja osobiście myślę że zrobią przyspieszone dowiedzenie się przez Artura o magii Merlina i sknocą koniec

ocenił(a) serial na 9
thanatos84

No tak musieliby zrobić, jak serial ma się skończyć na tym sezonie. Beznadzieja. Myślałam, że jakoś to się będzie kręcić. A tak dowie się pewnie w następnym odcinku, magię zaakceptuje i wszyscy bedą żyć długo i szczęśliwie. I jeszcze Morgana "kaputnie" i pewnie jeszcze ktoś umrze, może jego nauczyciel, żeby nie było nudy. Może Merlin znajdzie miłość. Haha ciągle coś nowego przychodzi mi na myśl. Ale zobaczymy już niedlugo. Może to tylko pogłoski i jak zobaczą, że się ludzie złoszczą i chcą dalej to zrobią jeszcze jeden sezon. Oby...

ocenił(a) serial na 10
eskrzyniarz

Jeśli Artur zginie i zostanie zabrany na Wyspę Błogosławionych to mogliby zrobić jeszcze 1 sezon który opowiadałby o losach Merlina po upadku Camelotu

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

A ja się pytam Gdzie ten Albion?

ocenił(a) serial na 10
monika1144

Może zobaczymy zjednoczenie Albionu w filmach które mają być retrepekcją całego serialu tam mają być pokazane wydarzenia które nie miały miejsca w serialu

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Lecz z filmami to też niestety niepewna sprawa... Gdyż wtedy, kiedy powiedzieli o zaprzestaniu na piątej serii Merlina o filmach nie było ani słowa...

ocenił(a) serial na 9
eskrzyniarz

Też się załamałam tym faktem ;/
Taki fajny wesoły serial, mający tylu fanów jest anulowany? Ehh, co to się dzieje z tą telewizją. Same seriale o lekarzach i kryminały, a to jeden jedyny serial fantasy aktualnie w telewizji, z fajnymi aktorami, super dialogami, zabawnymi sytuacjami i znika z anteny? Chyba już nic mi do oglądania w tej telewizji nie zostanie....

morgana000

No chyba zapomniałaś chociażby o Grze o Tron. Ale racja nie powinni go anulować. To jest taki super serial!

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

gra o tron to nie jest fantasy

morgana000

a co opowieść na faktach są smoki jest fantazja;)

ocenił(a) serial na 8
morgana000

Jak to nie fantasy? Nie pomyliłeś/aś się przypadkiem?

ocenił(a) serial na 9
Grizlee

nie, to jest dobry serial ale nie fantasy w moim rozumieniu tego słowa, za dużo tam realności i jest bliższy naszemu światu niż oryginalne fantasy z całym swoim dorobkiem typu rycerze, smoki, czarodzieje, elfy, kapłani, wróżki i sratata

ocenił(a) serial na 9
morgana000

prawdziwym fantasy jest np władca pierścieni lub z seriali taki merlin czy miecz prawdy

ocenił(a) serial na 10
morgana000

a co do Miecza prawdy, to niestety w serialu się nie postarali, książka znacznie lepsza a serial pfff szkoda gadać

ocenił(a) serial na 10
morgana000

taa, a być może zombi (pojawił się tam taki wątek), którzy powstają z lodu czy coś takiego to nie jest element fantastyki? do tego smoki, magia też się tam pojawiła w drugim sezonie wiec coś się pomerdało komuś:P

morgana000

Fantazy, fantazy. Smoki i Inni na to wskazują. Poza tym wszystko dzieje się w wymyślonej krainie.

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

i tak się z tobą nie zgadzam, pisz sobie co chcesz, jak juz to gra o tron jest bardzo dalekim odłamem fantasy i to takim sucharem tego gatunku jak to kolega napisał hard fantasy

morgana000

No trudno się nie zgodzić, że jest to margines fantazy ale jednak jest.

morgana000

Już sama wikipedia nam mówi prawdę: http://en.wikipedia.org/wiki/A_Song_of_Ice_and_Fire . Oczywiście, że GOT jest fantasy, ale rzeczywiście bardzo nietypowym. Ale wciąż fantasy.

carolina8977

też są tam niby smoki i magia, ale jednak w merlinie odgrywa to większą rolę :)