JAK TO MOŻLIWE, ŻE TO KONIEC!? jeszcze Artur się nie dowiedział, a tu takie wydarzenia się dzieją! Dlaczego! :(
Podobno tak postanowili. A ja osobiście myślę że zrobią przyspieszone dowiedzenie się przez Artura o magii Merlina i sknocą koniec
No tak musieliby zrobić, jak serial ma się skończyć na tym sezonie. Beznadzieja. Myślałam, że jakoś to się będzie kręcić. A tak dowie się pewnie w następnym odcinku, magię zaakceptuje i wszyscy bedą żyć długo i szczęśliwie. I jeszcze Morgana "kaputnie" i pewnie jeszcze ktoś umrze, może jego nauczyciel, żeby nie było nudy. Może Merlin znajdzie miłość. Haha ciągle coś nowego przychodzi mi na myśl. Ale zobaczymy już niedlugo. Może to tylko pogłoski i jak zobaczą, że się ludzie złoszczą i chcą dalej to zrobią jeszcze jeden sezon. Oby...
Jeśli Artur zginie i zostanie zabrany na Wyspę Błogosławionych to mogliby zrobić jeszcze 1 sezon który opowiadałby o losach Merlina po upadku Camelotu
Może zobaczymy zjednoczenie Albionu w filmach które mają być retrepekcją całego serialu tam mają być pokazane wydarzenia które nie miały miejsca w serialu
Lecz z filmami to też niestety niepewna sprawa... Gdyż wtedy, kiedy powiedzieli o zaprzestaniu na piątej serii Merlina o filmach nie było ani słowa...
Też się załamałam tym faktem ;/
Taki fajny wesoły serial, mający tylu fanów jest anulowany? Ehh, co to się dzieje z tą telewizją. Same seriale o lekarzach i kryminały, a to jeden jedyny serial fantasy aktualnie w telewizji, z fajnymi aktorami, super dialogami, zabawnymi sytuacjami i znika z anteny? Chyba już nic mi do oglądania w tej telewizji nie zostanie....
No chyba zapomniałaś chociażby o Grze o Tron. Ale racja nie powinni go anulować. To jest taki super serial!
nie, to jest dobry serial ale nie fantasy w moim rozumieniu tego słowa, za dużo tam realności i jest bliższy naszemu światu niż oryginalne fantasy z całym swoim dorobkiem typu rycerze, smoki, czarodzieje, elfy, kapłani, wróżki i sratata
prawdziwym fantasy jest np władca pierścieni lub z seriali taki merlin czy miecz prawdy
a co do Miecza prawdy, to niestety w serialu się nie postarali, książka znacznie lepsza a serial pfff szkoda gadać
taa, a być może zombi (pojawił się tam taki wątek), którzy powstają z lodu czy coś takiego to nie jest element fantastyki? do tego smoki, magia też się tam pojawiła w drugim sezonie wiec coś się pomerdało komuś:P
i tak się z tobą nie zgadzam, pisz sobie co chcesz, jak juz to gra o tron jest bardzo dalekim odłamem fantasy i to takim sucharem tego gatunku jak to kolega napisał hard fantasy
Już sama wikipedia nam mówi prawdę: http://en.wikipedia.org/wiki/A_Song_of_Ice_and_Fire . Oczywiście, że GOT jest fantasy, ale rzeczywiście bardzo nietypowym. Ale wciąż fantasy.