PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37810
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

M&N

ocenił(a) serial na 8

Tak jak napisałam - kopiuję tamtego posta :

Moim zdaniem fajnie by było , gdyby Merlin porzucił całkiem stronę Uthera i jego zwolenników , kiedy po śmierci Gajusza odszedł by z Camelot , przejrzał na oczy i znienawidził ich jak Morgana , która na początku była dobra . Oni go ciągle w dupe robią i chętnie by go zabili gdyby wiedzieli kim jest , a Merlin cały czas ich ratuje . Żałosne . M&M'sy wskrzesiłyby Nimue , a ono tylko by na nie spojrzała , po czym (załóżmy , że będzie o wszystkim co się dzieje wiedzieć) i natychmiast udałaby się do Merlina , by ponowić propozycję z 13x01 , rozumiejąc jak bardzo jest potężny po tym jak ją zabił . Zaczyna się podbój Camelot - przez resztę sezonu cały czas przeszkadzają im M&M&M'sy , zjednoczona trócja , 3xMOR . W 13/12 odcinku , wreszcie M&N podbijają zamek Camelot , miażdżąc przeciwników magii i zbierając talenty . Pasuje to do mrocznej strony Merlina - bo niby jak inaczej mógłby ją objawiać ? Merlin miał zaginąć - a może to było pozorowane zniknięcie ?

Jak by nie patrzeć właśnie TAKI 4 sezon zobaczyć - Merlin twardy , bezlitosny , zimny , morderca i ten , które podniesie magię z kolan i przywróci ją do kraju

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

w pełni się z tobą zgadzam a że odnalezieniem to powtarza się wątek Morgana została też odnależiona w lesie i może Merlin będzie udawał tak jak Morgana

Merlin i Nimue podbijają Camelot a Morgana i Morgause klęczą przed tronem na którym siedzi Merlin a u jego boku stoi Nimue .

nie zauważyłem tego posta i nie potrzebie założyłem nowy temat

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Czemu stale zmieniasz ikonki ? Nieważne , że tamten temat założyłeś , zaraz i tak wypadnie z piątki , więc nie ma co mówić .

A co sądzicie o Merlinie i Nimue jako parze ? W końcu Merlin już się pogodził ze śmiercią Freyi . Fajnie by to wyglądało : ich dwoje , najpotężniejsi magowie na których skinienie każdy zgina kark przed ich potęgą . On Emrys i ona kapłanka starej religii . Aż strach pomyśleć jak potężne byłoby ich ewentualne dziecko

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Ja jestem za niech Merlin i Nimue będą parą : wysoka kapłanka starej religii i Emrys największa potęga magii i w dodatku władca smoków . A jak sądzisz w której połowie sezonu Nimue wróci w pierwszej czy 2 oby tylko nie na sam koniec sezonu mogła by wrócić w 5 odc

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Chciałabym między 3 a 5 odcinku - tak żeby bylo po "rozgrzewce" ale jeszcze zdążyło się sporo zdarzyć

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Merlin i Nimue parą było by b. ciekawie ale nie wiadomo co wymyslą
Powina sie pojawic po ,,przewidywanej" śmierci Gaiusa
gdzies w 4odc

ocenił(a) serial na 10
peter123321

ja stawiam na 5 odc a tak sobie wyobrażam jej powrót :
Po tym jak M&M dowiedziały się na Wyspie Błogosławionych o magii Merlina i widziały go z Wielkim Smokiem zrozumiały że same nie mogą go pokonać więc ponownie udały się na wyspę gdzie przy pomocy kielicha życia przed ołtarzem starożytnych wskrzesiły Nimue .

A wy jak sobie wyobrażacie jej powrót ?

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Coś podobnego
M&M na WB chcą wskrzesic Nimue lecz ta nie che im pomóc i udaje się do Merlina
i składa mu propozycje współpracy.... po smierci Gaiusa Marlin wsciekły na Uthera i cały Camelot
przyłącza sie do Nimue i to było by ciekawe

ocenił(a) serial na 10
peter123321

Później dowiadują się że Merlin odwrócił się od Camelotu i sprzymierzył się z Nimue i razem dążą do przejęcia Camelotu M&M sprzymierzają się z Mordredem i walczą z M&N o władze ale na koniec sezonu Merlin i Nimue gromadzą armie i przy pomocy kielicha życia przemieniają ją w nieśmierternych atakują Camelot i Merlin zostaje królem a Nimue stoi u jego boku M7M dołanczają do Artura i próbują obalić Merlina i rozpoczyna się wielka wojna o władzę która mogłaby trwać przez połowę sezonu 5

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Trochę pomiąchałeś - taka wojna pewnie skończy się wcześniej niż w połowie 5 sez , chyba że przedłużą ; nastroje ze wszystkich stron muszą się uspokoić - trudno , żeby Artur z (nieudolnych) prób obalenia swojego sługi przeszedł do bezwarunkowego zaufania

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

z obaleniem merlina i Nimue mogłobyć w 13 odc 4 serii tak jak było z Morganą po zatem Artur wyciągnie w tym sezonie Excalibur ze skały

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Nieeee , Excalibek przeciw Merlinowi ? Bzdura . A obalnie pod koniec serii jest głupie - możesz już wiedzieć ,że czego nie zrobią , nie porządzą sobie dłużej niż do 13 . Oo tak mi się z piątkiem 13 skojarzyłam , akurat taki pechowy dzień :D Fakt , że każda seria jako etap , to staje się banalne

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Ale i tak wiadomu że nie zrobiom tak że Merlin przejmie Camelot

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Pewnie będzie kolejny mdły sezonik o posłusznym Merlinku ratującym Camelot przed zakusami zła ...

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

ale skoro ma być pokazana jego mroczna natura i ma być rozwinięta fabuła Emrysa to jest sansa
że Merlin odwróci się od Artura

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Jeśli Merlin wgl by się odwrócił od Artura to na pewno na bardzo krótko....
Fajnie by było jak by rozwineli wątek Mordreda

ocenił(a) serial na 8
peter123321

A co ten kurdupel mógłby zrobić naszemu duetowi ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Yyy,... on miał sie nauczyc władac jakims kamieniem

ocenił(a) serial na 8
peter123321

On MIAŁ SIŁĘ władać kryształem z Neatid , ale i tak gówno , bo mu go ukradli , zresztą Merlin też miał siłę władać tym diamencikiem , dodając , że później był w jaskini pełnej takich magicznych kamyczków . \masz bardzo słabą pamięć peter . Ja widziałam pierwszy sezon 2 lata temu i dalej szczegóły pamiętam , a ty z 3 sez nie ogarniasz

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

To co ważniejsze pamiętam xxd
A wgl w 1 sezonie to Nimue była dopiero od 3 odc i było jej mało w sezonie

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

A co byście powiedzieli jakby w którymś odc 4 serii Merlin i Nimue jakoś sprawili że wszystkie smoki z czystki by się odrodziły

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

To juz przegięcie - tak jakby chcieli odrodzić stu Emrysów . Niewykonalne . Wolałabym , żeby WS (wielki smok) importował kilku kumpli z zagranicy . W końcu Uther tylko w swoim kraju wytępił je , no nie ?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Merlin może przywołać sam inne smoki z innych krajów . A jak myślicie WB
pojawi się jeszcze oprócz pierwszego odc ? Ja chciałbym aby WB pojawiła się jeszcze w kilku odc. A nie tylko ten raz jak M&M uciekły na WB np. w którymś odc Nimue została by wskrzeszona na WB

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Co byście powiedzieli na pojedynek M&M z Nimue, albo z WS

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Na pewno później tam wskrzeszą Nimue . Pojedynek jest nieunikniony

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Morgana z nim nie ma żadnych sans Morgause ma jakieś tam sanse ale Nimue jest równie potężna jak Merlin M&N są tacy sami zabijają kiedy im to na rękę

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

2 na 2 . Z tym że M&M'sy mają szansę jak pieszy z pędzącym tirem

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Nie rozumiem po co zabili Nimue w 1 sez.

ocenił(a) serial na 10
peter123321

bo zamierzali się skupić na przemianie Morgany w Morganę La Fe początek tej przemiany nastąpił w 3 sezonie i oby w 4 sezonie Morgana była nazywana Morganą La Fe

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Jak zwykle wszystko pokręciłeś .
Fakt nr 1 - Le Fay to nazwisko jej ojca (jakie znowu La Fe ???) . Raczej w Morganę Pendragon
nr 2 - przemiana zaczęła się już w drugim sezonie - po pierwsze poznała magię , po drugie , w 12x02 wyznała , że chce śmierci Uthera itp itd
fakt nr 3 - moim zdaniem zabili Nimue nie tylko , żeby bardziej zwrócić uwagę na Morgi - chcieli uśpić naszą czujność , żebyśmy myśleli , że z tej strony już koniec , żebyśmy o niej zapomnieli wierząc że już nie żyje , i czuli się bardzo komfortowo myśląc że Emrys pokona M&M'sy z łatwością . A tu BACH i nowe niebezpieczeństwo , dla wyrównania szans . Coś mi mówi , że Nimue zna smoka

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Na pewno zna smoka ciekawe jaka byłaby reakcja M&M gdyby się dowiedziały że Merlin odwrócił się od Artura i sprzymierzył się z Nimue

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Możliwa wersja :
-Merlin odwraca się od Artura
-Morgana dowiaduje się o tym i próbuje go uwieść
-Merlin odrzuca jej awanse
-M&M'sy wskrzeszają Nimue
-M&N tworzą własną niepokonaną ligę

Ciekawi mnie , jakie są stosunki WS i Nimueh ...

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Na pewno sie znają... jak Gaius zna WS, a Nimue zna Gaiusa to WS tez pewnie zna

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Ale chodzi mi o to że np WS chciał śmierci Morgany - tego nie można nazwać dobrymi stosunkami . A gdyby WS i N przywitali się jak para przyjaciół ? To by już coś powiedziało o sytuacji

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Aaa xD
W sumie było by ciekawie i mogli by być
przyjaciółmi bo oboje zostali skrzywdzeni przez Uthera

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Nie ma między nimi żadnej kości niezgody - a przynajmniej nic o tym nie wiemy

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

A oto moja wersja :
- Nowy przyjaciel Merlina zostaje spalony na stosie Merlin odwraca się od Camelotu i przysięga Arturowi że go zniszczy i zrówna Camelot z ziemiom .
- Morgana która już wie że Merlin ma magie dowiaduje się o tym i chce go przeciągnąć na swoją stronę w tym celu próbuje go uwieść.
- Merlin odrzuca jej zaloty
- Morgana śledzi Merlina w lesie i jest świadkiem jego spotkania z smokiem i dowiaduje się że Merlin i Wielki Smok działają razem.
- Morgana mówi o tym Morgause obie wracają na wyspę i wskrzeszają Nimue .
- Merlin sprzymierza się z Nimue .
- Wkrótce Morgana i Morgause dowiadują się że Merlin i Nimue działają razem.

michal_12_filmweb

*z ziemią

Nie wiem czemu, ale jakoś nie wierzę w tę współpracę Nimue i Merlina...

użytkownik usunięty
Invisse

A czemu nie??? Wtedy cała ta wspaniała historia byłaby jeszcze ciekawsza, a serial nabrałby zupełnie nowego smaczku. Liczę na to, że tak będzie i głęboko w to wierzę. Choć to by było zbyt piękne...:)

ocenił(a) serial na 8

Michał już pierwszy myślnik wyklucza twoją wersję

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

A jak myślicie jak dojdzie do złego Merlina Merlin sam się zmieni czy zostanie zaczarowany ?

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Zmieni , to oczywiste . Te takie czary mary to są na jeden odcinek

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

A on pewnie będzie zły aż do końca sezonu licząc od odcinka w którym przejdzie na mroczną stronę

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Ja myśle ze zło Merlina bedzie trwało bardzo krótko

ocenił(a) serial na 10
peter123321

mógby być zły przez 3 odc a potem Pani Jeziora mogłaby go odmienić

michal_12_filmweb

oooo Freya znowu w serialu.. było by super jakby się pokazała cieleśnie a nie duchowo...

ocenił(a) serial na 10
kinga45

muszą ją wskrzesić