Tak jak napisałam - kopiuję tamtego posta :
Moim zdaniem fajnie by było , gdyby Merlin porzucił całkiem stronę Uthera i jego zwolenników , kiedy po śmierci Gajusza odszedł by z Camelot , przejrzał na oczy i znienawidził ich jak Morgana , która na początku była dobra . Oni go ciągle w dupe robią i chętnie by go zabili gdyby wiedzieli kim jest , a Merlin cały czas ich ratuje . Żałosne . M&M'sy wskrzesiłyby Nimue , a ono tylko by na nie spojrzała , po czym (załóżmy , że będzie o wszystkim co się dzieje wiedzieć) i natychmiast udałaby się do Merlina , by ponowić propozycję z 13x01 , rozumiejąc jak bardzo jest potężny po tym jak ją zabił . Zaczyna się podbój Camelot - przez resztę sezonu cały czas przeszkadzają im M&M&M'sy , zjednoczona trócja , 3xMOR . W 13/12 odcinku , wreszcie M&N podbijają zamek Camelot , miażdżąc przeciwników magii i zbierając talenty . Pasuje to do mrocznej strony Merlina - bo niby jak inaczej mógłby ją objawiać ? Merlin miał zaginąć - a może to było pozorowane zniknięcie ?
Jak by nie patrzeć właśnie TAKI 4 sezon zobaczyć - Merlin twardy , bezlitosny , zimny , morderca i ten , które podniesie magię z kolan i przywróci ją do kraju
w pełni się z tobą zgadzam a że odnalezieniem to powtarza się wątek Morgana została też odnależiona w lesie i może Merlin będzie udawał tak jak Morgana
Merlin i Nimue podbijają Camelot a Morgana i Morgause klęczą przed tronem na którym siedzi Merlin a u jego boku stoi Nimue .
nie zauważyłem tego posta i nie potrzebie założyłem nowy temat
Czemu stale zmieniasz ikonki ? Nieważne , że tamten temat założyłeś , zaraz i tak wypadnie z piątki , więc nie ma co mówić .
A co sądzicie o Merlinie i Nimue jako parze ? W końcu Merlin już się pogodził ze śmiercią Freyi . Fajnie by to wyglądało : ich dwoje , najpotężniejsi magowie na których skinienie każdy zgina kark przed ich potęgą . On Emrys i ona kapłanka starej religii . Aż strach pomyśleć jak potężne byłoby ich ewentualne dziecko
Ja jestem za niech Merlin i Nimue będą parą : wysoka kapłanka starej religii i Emrys największa potęga magii i w dodatku władca smoków . A jak sądzisz w której połowie sezonu Nimue wróci w pierwszej czy 2 oby tylko nie na sam koniec sezonu mogła by wrócić w 5 odc
Chciałabym między 3 a 5 odcinku - tak żeby bylo po "rozgrzewce" ale jeszcze zdążyło się sporo zdarzyć
Merlin i Nimue parą było by b. ciekawie ale nie wiadomo co wymyslą
Powina sie pojawic po ,,przewidywanej" śmierci Gaiusa
gdzies w 4odc
ja stawiam na 5 odc a tak sobie wyobrażam jej powrót :
Po tym jak M&M dowiedziały się na Wyspie Błogosławionych o magii Merlina i widziały go z Wielkim Smokiem zrozumiały że same nie mogą go pokonać więc ponownie udały się na wyspę gdzie przy pomocy kielicha życia przed ołtarzem starożytnych wskrzesiły Nimue .
A wy jak sobie wyobrażacie jej powrót ?
Coś podobnego
M&M na WB chcą wskrzesic Nimue lecz ta nie che im pomóc i udaje się do Merlina
i składa mu propozycje współpracy.... po smierci Gaiusa Marlin wsciekły na Uthera i cały Camelot
przyłącza sie do Nimue i to było by ciekawe
Później dowiadują się że Merlin odwrócił się od Camelotu i sprzymierzył się z Nimue i razem dążą do przejęcia Camelotu M&M sprzymierzają się z Mordredem i walczą z M&N o władze ale na koniec sezonu Merlin i Nimue gromadzą armie i przy pomocy kielicha życia przemieniają ją w nieśmierternych atakują Camelot i Merlin zostaje królem a Nimue stoi u jego boku M7M dołanczają do Artura i próbują obalić Merlina i rozpoczyna się wielka wojna o władzę która mogłaby trwać przez połowę sezonu 5
Trochę pomiąchałeś - taka wojna pewnie skończy się wcześniej niż w połowie 5 sez , chyba że przedłużą ; nastroje ze wszystkich stron muszą się uspokoić - trudno , żeby Artur z (nieudolnych) prób obalenia swojego sługi przeszedł do bezwarunkowego zaufania
z obaleniem merlina i Nimue mogłobyć w 13 odc 4 serii tak jak było z Morganą po zatem Artur wyciągnie w tym sezonie Excalibur ze skały
Nieeee , Excalibek przeciw Merlinowi ? Bzdura . A obalnie pod koniec serii jest głupie - możesz już wiedzieć ,że czego nie zrobią , nie porządzą sobie dłużej niż do 13 . Oo tak mi się z piątkiem 13 skojarzyłam , akurat taki pechowy dzień :D Fakt , że każda seria jako etap , to staje się banalne
Pewnie będzie kolejny mdły sezonik o posłusznym Merlinku ratującym Camelot przed zakusami zła ...
ale skoro ma być pokazana jego mroczna natura i ma być rozwinięta fabuła Emrysa to jest sansa
że Merlin odwróci się od Artura
Jeśli Merlin wgl by się odwrócił od Artura to na pewno na bardzo krótko....
Fajnie by było jak by rozwineli wątek Mordreda
On MIAŁ SIŁĘ władać kryształem z Neatid , ale i tak gówno , bo mu go ukradli , zresztą Merlin też miał siłę władać tym diamencikiem , dodając , że później był w jaskini pełnej takich magicznych kamyczków . \masz bardzo słabą pamięć peter . Ja widziałam pierwszy sezon 2 lata temu i dalej szczegóły pamiętam , a ty z 3 sez nie ogarniasz
To co ważniejsze pamiętam xxd
A wgl w 1 sezonie to Nimue była dopiero od 3 odc i było jej mało w sezonie
A co byście powiedzieli jakby w którymś odc 4 serii Merlin i Nimue jakoś sprawili że wszystkie smoki z czystki by się odrodziły
To juz przegięcie - tak jakby chcieli odrodzić stu Emrysów . Niewykonalne . Wolałabym , żeby WS (wielki smok) importował kilku kumpli z zagranicy . W końcu Uther tylko w swoim kraju wytępił je , no nie ?
Merlin może przywołać sam inne smoki z innych krajów . A jak myślicie WB
pojawi się jeszcze oprócz pierwszego odc ? Ja chciałbym aby WB pojawiła się jeszcze w kilku odc. A nie tylko ten raz jak M&M uciekły na WB np. w którymś odc Nimue została by wskrzeszona na WB
Morgana z nim nie ma żadnych sans Morgause ma jakieś tam sanse ale Nimue jest równie potężna jak Merlin M&N są tacy sami zabijają kiedy im to na rękę
bo zamierzali się skupić na przemianie Morgany w Morganę La Fe początek tej przemiany nastąpił w 3 sezonie i oby w 4 sezonie Morgana była nazywana Morganą La Fe
Jak zwykle wszystko pokręciłeś .
Fakt nr 1 - Le Fay to nazwisko jej ojca (jakie znowu La Fe ???) . Raczej w Morganę Pendragon
nr 2 - przemiana zaczęła się już w drugim sezonie - po pierwsze poznała magię , po drugie , w 12x02 wyznała , że chce śmierci Uthera itp itd
fakt nr 3 - moim zdaniem zabili Nimue nie tylko , żeby bardziej zwrócić uwagę na Morgi - chcieli uśpić naszą czujność , żebyśmy myśleli , że z tej strony już koniec , żebyśmy o niej zapomnieli wierząc że już nie żyje , i czuli się bardzo komfortowo myśląc że Emrys pokona M&M'sy z łatwością . A tu BACH i nowe niebezpieczeństwo , dla wyrównania szans . Coś mi mówi , że Nimue zna smoka
Na pewno zna smoka ciekawe jaka byłaby reakcja M&M gdyby się dowiedziały że Merlin odwrócił się od Artura i sprzymierzył się z Nimue
Możliwa wersja :
-Merlin odwraca się od Artura
-Morgana dowiaduje się o tym i próbuje go uwieść
-Merlin odrzuca jej awanse
-M&M'sy wskrzeszają Nimue
-M&N tworzą własną niepokonaną ligę
Ciekawi mnie , jakie są stosunki WS i Nimueh ...
Na pewno sie znają... jak Gaius zna WS, a Nimue zna Gaiusa to WS tez pewnie zna
Ale chodzi mi o to że np WS chciał śmierci Morgany - tego nie można nazwać dobrymi stosunkami . A gdyby WS i N przywitali się jak para przyjaciół ? To by już coś powiedziało o sytuacji
Aaa xD
W sumie było by ciekawie i mogli by być
przyjaciółmi bo oboje zostali skrzywdzeni przez Uthera
A oto moja wersja :
- Nowy przyjaciel Merlina zostaje spalony na stosie Merlin odwraca się od Camelotu i przysięga Arturowi że go zniszczy i zrówna Camelot z ziemiom .
- Morgana która już wie że Merlin ma magie dowiaduje się o tym i chce go przeciągnąć na swoją stronę w tym celu próbuje go uwieść.
- Merlin odrzuca jej zaloty
- Morgana śledzi Merlina w lesie i jest świadkiem jego spotkania z smokiem i dowiaduje się że Merlin i Wielki Smok działają razem.
- Morgana mówi o tym Morgause obie wracają na wyspę i wskrzeszają Nimue .
- Merlin sprzymierza się z Nimue .
- Wkrótce Morgana i Morgause dowiadują się że Merlin i Nimue działają razem.
A czemu nie??? Wtedy cała ta wspaniała historia byłaby jeszcze ciekawsza, a serial nabrałby zupełnie nowego smaczku. Liczę na to, że tak będzie i głęboko w to wierzę. Choć to by było zbyt piękne...:)
A jak myślicie jak dojdzie do złego Merlina Merlin sam się zmieni czy zostanie zaczarowany ?
A on pewnie będzie zły aż do końca sezonu licząc od odcinka w którym przejdzie na mroczną stronę