Czy ktoś wie co Morgause wniesie do serialu?
http://lhwo.hostrator.com/merlin/emiliafox/fox1.htm
Mam nadzieję, że to będzie ciotka Morgany, która jej powie że jest córką Igren, ( zawsze się zastanawiałam kiedy scenarzyści wspomną o matce Morgany i czy ich wersja będzie taka jak w legendach arturiańskich) a Uther zabił jej ojca by móc się z nią ożenić. A wtedy rozgoryczona i pragnąca zemsty Morgana miałaby powód by przejść na ciemną stronę mocy. (jak to dramatycznie brzmi)
Nie wiem czy oglądałes (aś) uważnie wszystkie trailery do 2 serii bo jeśli tak to z pewnością zauważyłas ze emilia Fox sie tam pojawia... I jest chyba za młoda żeby zagrac ciotke Morgany. Oczywiście twoja wersja jest intrygujaca i sam bym chciała, żeby tak było ale obawiam sie że Morgause moze podobnie jak Mordred okazać się "fałszywym tropem" i nie wnieść nic do koligacji rodzinnych.
Najbardziej prawdopodobne jest niestety własnie to. Podejrzewam jednak po cichu że może się okazac siostrą Arthura (są do siebie podobni, poza tym to Morgause w wieku legandach jest siostra Arthura nie Morgana! Pasowałoby do tego "you're nothing but a liar!" czy cos takiego co Arthur krzyczy do jca chcac go zabic w jednym z trailerów...) Inna opcja jest to ze okaze sie byc siostra Morgany ale bez zadnego zwiazku z Arthurem... Albo tez okaze sie ze wszyscy troje sa rodzenstwem(co tez mozna znalezc w legendach i ksiazkach tyle ze wtedy Morgause jest od nich pare lat starsza...) Mam nadzieje ze niedlugo pojawi sie jakas nowa informacja gdyz w synopisach do odcinka 6 nie ma o niej mowy a na zdjeciach nie pojawia sie na pewno do 7...