Jak myślicie Merlin zostanie w 4 sezonie kapłanem dawnej wiary ? Według mnie mógby ma prezpozycje wkońcu jest ostatnim z starożytnych i jest stworzeniem dawnej wiary gdyby tylko więcej czasu spędzał ze swym magicznym bratem ( Wielki smok ) To napewno smok by go uczył i Merlin został by kapłanem dawnej wiary a wy jak sądzicie Merlin zostanie nim w 4 sezonie ?
ciężko rzec, ale napewno byłoby to interesujące
faktycznie mógłby się dużo od smoka nauczyc, czasem się zastanawiam czemu poprostu nie powie smokowi by nauczył go wszystkiego - zawsze uczył go poprzez 'wsiewanie zaklęc oddechem' ;p
mam pytanie. dlaczego wszyscy piszą że merlin jest stworzeniem dawnej religii? czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć?
Nimue podczas gdy kłuciła się z Merlinem na wyspie Błogosławionych powiedziała Merlinowi ze jest stworzeniem Dawnej Rerigii
tzn, że Merlin posiada taką magię jak Wielki Smok
stara religia, tzn nie chrześcijaństwo, tylko pogaństwo, które wierzyło w smoki i magię
michał, zainwestuj w słownik albo wklejał sobie wypowiedzi do worda, bo ma sie wrażenie, że sie rozmawia z 12latkiem, zresztą pewnie to prawda
Mam extra propozycje. Załóż JEDEN temat gdzie będziesz wrzucać te swoje niestworzone teorię i nie zaśmiecaj forum.