PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Po seansie nasuwa mi się do głowy tylko jedno - znużenie i irytacja. O ile początek sezonu był całkiem ciekawy, o tyle w miarę upływu czasu serial zaczyna się ciągnąć. Znowu ktoś zdradzi w camelot, znowu będzie ten sam schemat, oczywiście Merlin ślepo będzie negować magię i o jego umiejętnościach nikt się nie dowie... Czemu nie ma więcej bezpośrednich starć z innymi władającymi magią? Czemu nie ma więcej smoka i wątków związanych stricte z magią? Jeśli ten sezon nie przyniesie jakiegoś porządnego zwrotu akcji o myślę, że kolejny sobie odpuszczę, albo przynajmniej nie będę go wyczekiwał.

ocenił(a) serial na 10
Novalogic6

Jako, że dyskusja toczy się głównie w drugim temacie, to tu tylko wstawię linki do pobierania. O proszę. http://wormstash.tumblr.com/post/35430963268/merlin-s05e06-download-links

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Tak, odcinek skończył się 20 minut temu, wiem. ;)

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Ascello, dziękuję Ci! :)

Novalogic6

szczerze mówiąc to mam takie same odczucia, z tym, że ja już teraz oglądam odcinki z parodniowym opóźnieniem

ocenił(a) serial na 9
Novalogic6

Napisze też tutaj, bo w pierwszym temacie jakoś nie trzymają się tematu.

Odcinek mnie zirytował. Znów to samo. Szpieg w zamku. Naprawdę mogliby się bardziej postarać. Mam nadzieję, że to nie będzie się znów ciągnęło do samego końca sezonu. A Morganie do zestawu mogliby wrzucić jakąś nową "złowieszczą minę", naprawdę.

ocenił(a) serial na 6
hexxxa

Jak Gwen przytulała się na końcu z Morganą to od razu sobie pomyślałam: "Ginewro, ty szczwana lisiczko..." ;) . Mam nadzieję, że okaże się, iż to od początku był plan zemsty na Morganie.

ocenił(a) serial na 8
elwiria

Oj, nie sądzę. To nie w stylu "Merlina". :P

ocenił(a) serial na 9
elwiria

Raczej nie ma takiej opcji. Niestety.

ocenił(a) serial na 1
elwiria

Właśnie wygrałaś konkurs na najostrzejszy oksymoron roku 2012. Gratuluję.

ocenił(a) serial na 6
hexxxa

Powtarzasz się jak zdarta płyta... Ten sam post w dwóch tematach. Bez przesady!

A Morgana jak najbardziej ma nową, złowieszczą twarz - teraz wygląda, jakby uciekła z wariatkowa ;D

ocenił(a) serial na 9
xena_4

No niestety, kiedy zobaczyłam, że w tym wątku jest mowa nawet o studiach w Angli, zwatpilam i napisałam też w drugim, gdzie bardziej trzymają się tematu. Nie wiem, dla mnie Morgana nie pokazała nic nowego.

ocenił(a) serial na 6
Novalogic6

To ja chyba jestem tutaj jakaś dziwna, bo odcinek mi się akurat podobał.

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Nie jesteś dziwna mi też się podobał :)

ocenił(a) serial na 9
Novalogic6

Masz rację. Ten serial jest już ciągnięty na siłę. Ten odcinek mnie również wkurzył. Mdli mnie to powtarzanie wątków. Miałam już przestać oglądać, ale mimo wszystko tak cieżko i jak tylko nadchodzi niedziela to ściągam z napisami :P

ocenił(a) serial na 8
storczyk1234567

Osobiście nie uważam, że jest ciągnięty na siłę, ma jeszcze bardzo dużo potencjału. Ale scenarzyści przyssali się do jednego schematu jak niemowlę do sutka matki... Powinni wprowadzić jakiś postęp w fabule, powinni byli już dawno.