PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Opowiadania

ocenił(a) serial na 10

Zajrzałam niedawno na strone fanfiction.net. Ku mojemu zdumieniu jest tam już ponad 1000 opowiadań dotyczacych tego serialu! W większości po angielsku i z parą Arthur/Merlin... Niestety nie ma tam żadnych polskich opowiadań. Dlatego zachęcam was do pisania, a także zapraszam do czytania mojego opowiadania. Jest to wymyslona przeze mnie wersja 2 sezonu. I zapraszam do komentowania ;) Na razie tylko 1 rozdział, ale jeszcze dzisiaj dodany zostanie 2.

http://www.fanfiction.net/s/5220221/1/Sezon_2

użytkownik usunięty
Evi_4

WOW! Co ty masz z j. polskiego? Normalnie jakbyć przepisywała odcinek (nie mówie że tak jest!) Świetne!

ocenił(a) serial na 10

Mam piątkę :)I jestem w 2 liceum xD Poza tym zawsze lubiłam pisać i dużo czytam...

użytkownik usunięty
Evi_4

A za ile napiszesz 2 rozdział,bo nie wiem kiedy będe mogła znów pójść do komputera?

ocenił(a) serial na 10

Myślę, że koło 19 już będzie dostępny. Wrzucę tu, na forum linka.
Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
Evi_4

bardzo fajne, jak to czytałam to miałam wrażenie że drugi sezon zmieni głównego bohatera z Merlina na Morgane:D

ocenił(a) serial na 10
Imperia

Na początku wczuciłam Morganę, ale planuję pisać częściami. No wiesz w pierwszym rozdziale najpierw był fragment o Morganie, potem MOrgana, Uther, Arthur, potem Merlin... Nie chce skupiać się tylko na Morganie, w nastepnych rozdziałach będzie wiecej innych postaci

ocenił(a) serial na 10
Evi_4

aha... a to czekamna kolejne rozdziały:)

użytkownik usunięty
Evi_4

Też piszę opowiadania na www.glittery.pl.ale nie o Merlinie,tylko o koniach.

ocenił(a) serial na 10

http://www.fanfiction.net/s/5220221/2/Sezon_2

Jak na razie też się dosyć skupia na Morganie... Ale na razie to jej przemianę opisuję, więc nic dziwnego. Planuję rozkręcenie akcji po uczcie. A ucztę planuję opisać w następnym rozdzale ;)
Proszę komentujcie, piszcie co o tym sądzicie, czy macie jakies sugestie...

użytkownik usunięty
Evi_4

kiedy będzie 3 rozdział? (sory jeśli jestem natrętna)

ocenił(a) serial na 10

3 rozdział ukaże się za parę dni, jak sie pozbieram... (Własnie pochowałam zwierzątko i nie mam siły ani serca zeby pisac)

użytkownik usunięty
Evi_4

Acha,i mam prośbę! Jak będzie ten 3 rozdział, to wklej tu do niego linka, pliska!

użytkownik usunięty
Evi_4

Sorki ale...KIEDY NAPISZESZ NASTĘPNY ROZDZIAŁ BO UMRE Z CIEKAWOŚCI :(

ocenił(a) serial na 7

Ja też umrę z ciekawości!!! A PRZYNAJMNIEJ BĘDĘ UMIERAĆ DO 19 WRZEŚNIA (do premiery 2 sezonu Merlina, choć data nie jest 100% pewna)

ocenił(a) serial na 7
fretka_03

poprawka. data jest pewna! O 6.40pm w UK zostanie wyemitowany 1 odcinek 2 sezonu. czyli w Polsce biorąc pod uwagę strefy czasowe będzie to godzina 19.40 (ale głowy nie dam)

użytkownik usunięty
fretka_03

W Polsce 2 sezpn będzie emitowany o wiele później niż w Angli czy gdzie tam to emitują...