Zajrzałam niedawno na strone fanfiction.net. Ku mojemu zdumieniu jest tam już ponad 1000 opowiadań dotyczacych tego serialu! W większości po angielsku i z parą Arthur/Merlin... Niestety nie ma tam żadnych polskich opowiadań. Dlatego zachęcam was do pisania, a także zapraszam do czytania mojego opowiadania. Jest to wymyslona przeze mnie wersja 2 sezonu. I zapraszam do komentowania ;) Na razie tylko 1 rozdział, ale jeszcze dzisiaj dodany zostanie 2.
http://www.fanfiction.net/s/5220221/1/Sezon_2
WOW! Co ty masz z j. polskiego? Normalnie jakbyć przepisywała odcinek (nie mówie że tak jest!) Świetne!
Mam piątkę :)I jestem w 2 liceum xD Poza tym zawsze lubiłam pisać i dużo czytam...
A za ile napiszesz 2 rozdział,bo nie wiem kiedy będe mogła znów pójść do komputera?
Myślę, że koło 19 już będzie dostępny. Wrzucę tu, na forum linka.
Pozdrawiam!
bardzo fajne, jak to czytałam to miałam wrażenie że drugi sezon zmieni głównego bohatera z Merlina na Morgane:D
Na początku wczuciłam Morganę, ale planuję pisać częściami. No wiesz w pierwszym rozdziale najpierw był fragment o Morganie, potem MOrgana, Uther, Arthur, potem Merlin... Nie chce skupiać się tylko na Morganie, w nastepnych rozdziałach będzie wiecej innych postaci
http://www.fanfiction.net/s/5220221/2/Sezon_2
Jak na razie też się dosyć skupia na Morganie... Ale na razie to jej przemianę opisuję, więc nic dziwnego. Planuję rozkręcenie akcji po uczcie. A ucztę planuję opisać w następnym rozdzale ;)
Proszę komentujcie, piszcie co o tym sądzicie, czy macie jakies sugestie...
3 rozdział ukaże się za parę dni, jak sie pozbieram... (Własnie pochowałam zwierzątko i nie mam siły ani serca zeby pisac)
Acha,i mam prośbę! Jak będzie ten 3 rozdział, to wklej tu do niego linka, pliska!
Ja też umrę z ciekawości!!! A PRZYNAJMNIEJ BĘDĘ UMIERAĆ DO 19 WRZEŚNIA (do premiery 2 sezonu Merlina, choć data nie jest 100% pewna)
poprawka. data jest pewna! O 6.40pm w UK zostanie wyemitowany 1 odcinek 2 sezonu. czyli w Polsce biorąc pod uwagę strefy czasowe będzie to godzina 19.40 (ale głowy nie dam)