PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

od jutra Polsat będzie emitował 1 sezon jeszcze raz, czyli jeśli ktoś nie oglądał serialu od początku może to teraz nadrobić.
POLSAT, sobota 11:45

ocenił(a) serial na 10
Maksis

coooo...
jeszcze raz puszczą 1 sezon, dobrze zrozumiałam???? obejrzałam wszystkie odcinki:) ale w wolnych chwilach moge jeszcze raz:D

Imperia

Już niedługo na BBC i NBC premiera drugiego sezonu, więc najprawdopodobniej to rozgrzewka dla fanów :)

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

Twoje myślenie bardzo mi się podoba. Oby długo nie czekali z puszczeniem drugiego sezonu:)

ocenił(a) serial na 9
Maksis

tak, bardzo dobrze zrozumiałaś :D skoro go puszczają jeszcze raz w tak krótkim czasie to znaczy (chyba), że miał spora oglądalność

ocenił(a) serial na 10
Maksis

sprawdziłam, sprawdziłam:):):)
i masz racje, dziś o 11.45 na polsacie:)
tylko szkoda że nie drugi:((

użytkownik usunięty
Imperia

Czytałem, że na jedynce będzie puszczany serial Legend of the Seeker.
Polecam, jeśli lubicie Merlina powinien wam się spodoba.
A średnia nie jest bardzo wysoka bo jest on na podstawie książki, ale nie ma z nią wiele wspólnego i wiele fanów się rozczarowało.

http://www.filmweb.pl/f439861/Legend+of+the+Seeker,2008

ocenił(a) serial na 10

Wiesz może dokładniej kiedy będą puszczali "Legend of the Seeker" ?
Jeśli chodzi o Merlina - bardzo lubie ten serial. Cieszę się że polsat zdecydował się na powtórną emisje :), tym bardziej bo zacząłem go oglądać od 4 odcinka. Teraz nadrobie :D. POZDRAWIAM !

ocenił(a) serial na 6
Dociekliwy

oglądnołem 1 odcinek w sumie to już po raz drugi tylko że jak leciał po raz pierwszy to oglądnąłem tylko pierwszy potem jakoś tak wyszło że nie miałem czasu. Na razie za 1 odcinek daję 7/10 dobry wstęp do serialu mam nadzieję że im dalej tym będzie lepiej

ocenił(a) serial na 10
Joker_27

Serial jest fajny, kolejne odcini są również ciekawe. W każdym kolejnym widzimy jak zmieniają się relacje Artura i Merlina:) zwłaszcza komentarze Merlina na temta Artura są fajne:) Zobaczysz spodoba ci się jeśli lubisz takiego typu filmy:)))

użytkownik usunięty
Dociekliwy

Nie podali dokładnych informacji, ale powinien być na pewno.
Niedawno zamówiłem książkę na której podstawie jest serial, była taka kartka w niej z napisem że będą puszczać.

użytkownik usunięty

A kiedy puszczają Legend of skeer? Chetnie obejrzę mam manie na punkcie takich filmów i seriali więc oczywiście przygody Merlina ubóstwiam mimo,że z prawdziwymi legendami arturiański maja niewiele wspólnego. Ale na swoim koncie napsiałam o tym
A co do powtórek Merlina, coż sezon ogórkowy, nie mają co puszczać...Ja ogładałam od pierwszego odcinka, i jak skakałam po kanałach miałam zostać tylko na chwilkę, a obejrzałam cały odcinek i coś czuję,że się na tym nie skończy:-). A drugą serię w Wielkiej Brytanii będą puszczać od WRZEŚNIA!!!! Ta wiadomośc jest na 100% prawdziwa, ponieważ pytałam na (angielskiej oczywiście) stronie Colina, a oni ze swoich mediów krajowych wiedzą najlepiej kiedy będą mieć drugą serie

ocenił(a) serial na 6

Na razie po 3 odcinkach mogę z czystym sumieniem wystawić temu serialowi 8. Zaczyna się coraz bardziej rozkręcać a następny odcinek zapowiada się jeszcze lepiej

użytkownik usunięty
Joker_27

Zobabaczysz, z czasem będzie tylko "gorzej". mam aktualnie dwa ukochane seriale "House m.d" i "Przygody Merlina"

ocenił(a) serial na 10
Maksis

Przygody Merlina rozkręcają się z odcinka na odcinek i są coraz bardziej ciekawsze i ,,poważniejsze" ( przynajmniej dla mnie ) ;]]
I zgadzam sie z sywa1236 komentarze Merlina na temat Artura ( w pierwszych odcinkach ) są extraa :D
Pozdrawiam =)

ocenił(a) serial na 8
Angella_96

Odwrotne komentarze również sa niezłe. Na przykład w ,bodajże, 3 odcinku,kiedy przeszukiwali królestwo w poszukiwaniu czarnoksiężnika i Artur wszedł do pokoju Merlina."Merlinie, chodź tu znalazłem coś."Merlin cały w nerwach wchodzi, a Artur"To miejsce, gdzie można chować rzeczy. Nazywa się szafa." ;D
W sumie za pierwszym razem ogladałam dopiero od tego odcinka z jednorożcem, a raczej jego śmiercią. Dlatego, że na początku byłam sceptycznie nastawiona do seialu, bo wydawało mi się po reklamach, że guzik ma wspólnego z legndami artuiańskimi. No, ale jak już obejrzałam, to zmieniłam zdanie. No, nadal uważam, że niewiele ma wspólnego z opowieściami o królu Aturze, ale i tak ma genialnie napisany scenariusz i dialogi. ;D

ocenił(a) serial na 10
_Sai_

masz racje Sai komentarze Artura też są fajne zwłaszcza ten:)a to że różni się od legend o wielkim Królu Arturze i starym, czarodziejem Merlinie sprawia że chce się dalej oglądać bo nie wiemy jak się skończy:)np. czy Artur będzie z Ginewrą jak w legędach czy z Morganą jak na to wskazuje film... a wszystko może się zdarzyć:D chyba wszyscy się ze mną zgodzą że nie można przewidzieć zakończenia serialu???????

ocenił(a) serial na 8
Imperia

Mnóstwo jest filmów, które są idealnym odwzorowaniem legend o Arturze i jego rycerzach. A ten serial jest tak jakby przedstawieniem:"Co by było gdyby..."np. gdyby Artur znał swojego ojca, gdyby Merlin był w wieku Artura itp., itd. I właśnie to jest w tym serialu genialne.

PS: Ma ktoś dobre serce i "Merlina" na kompie?? Bo nie ,mogę go znaleźć w sieci, a poza tym znów nie będę mogła oglądać dwóch odcinków, bo jade na wakację, a tak sie nie mogłam doczekać "The gates of Avalon" buuuuuuuuu!!!

ocenił(a) serial na 10
_Sai_

Merlin jest po polsku na youtube, cała seria! Wpisz Przygody Merlina, a jak nie będziesz mogła znaleźć to napisz do mnie podeślę Ci linka ;)

ocenił(a) serial na 8
Evi_4

Dzięki, znalazłam;D
A widzieliście to?? http://www.youtube.com/watch?v=ECTTYAqIqUE&feature=related lałam przez cały filmik, dla mnie to jest genialne w swojej głupocie;D

ocenił(a) serial na 6
_Sai_

A kiedy będzie leciał i na jakim kanale Legend of skeer ?

użytkownik usunięty
Maksis

Mój ulubiony odcinek to odcinek 4, a nieeeestety akurat w tą sobote,kiedy leciała jego powtórka,byłam na koloni!!!