Ten odcinek jest genialny. Po jego zakończeniu nie mogę się doczekać następnego =)
Czuję zmianę w sposobie kręcenia, która wyszła na dobre. Jaka szkoda, że następny będzie
dopiero w poniedziałek...
Kto też tak czuje?
większość z nas ma 4 sezon już za sobą ;) czekamy teraz do 29 września na 1 odcinek 5 sezonu :)
O tak ja już oglądałam i nie mogę się doczekać 5 sezonu:D Chociaż teraz 4 sobie odswieże bo olądałam w necie z napisami a teraz obejrzę sobie w TV z lektorem,ale już nie mogę się doczekać;)
Ja w necie nie oglądam, bo za słaby zasięg mam i nici z tego...
szczerze to wolę w tv, może z przyzwyczajenia =)
Ja też widziałam już cały czwarty sezon. Ogólnie odcinek był dobry, a drugi będzie jeszcze lepszy. Denerwowały mnie tylko te ciągłe piski dusz. Jeśli chcesz spoiler, to powiem ci, że Merlin będzie chciał zrobić coś wielkiego dla Artura. :)
Tak, ale zdawało mi się, że spoilerujesz osobie, która oglądała już pierwszy odcinek, a drugiego nie, czyli to dla niej rzadny spoiler. Ale może coś mi się pomyliło.
seria 5 będzie 29 września b.r. bo tak powiedzieli producenci na comic con 2012
W UK, oczywiście. Ale na polskich stronach internetowych znajdziesz już 30 i to z polskimi napisami.
Nie, na polskich stronach przed północą raczej się jeszcze nie pojawią. No, chyba, że by się baaardzo dokładnie poszukało.
są dostępne do ściągnięcia, wiem bo sama tak robiłam przez cały trzeci sezon.
jak ktoś dobrze zna angielski może oglądać w internecie o tej samej godzinie, o której odcinek leci w UK. Trzeba tylko dobrze poszukać BBC one online live stream :) Ja tak cały 4 sezon oglądałam
Coś mi się pomyliło i wpisałam gdzie nie trzeba. Na AXN jest 4 sezon, nie wiem, czemu napisałam to pod dyskusją na temat 5.
szczerze wątpię... zarówno 3 jak i 4 sezon pojawiły się prawie rok po premierze w UK, więc z piątym będzie tak samo.
ja się tylko zastanawiam dlaczego na filmwebie pisze że np. dzisiaj jest premiera 2 odcinka 4 sezonu jak w internecie juz od dawna można oglądać cały 4 sezon ?
3 seria była w polsce po pół roku a 4 po 11 miesiącach a może chcieli zaczekać na wakacje alco skończyć inny serial . Jak myślisz ?
nie mam pojęcia... może 4 serię puściliby wcześniej, tylko chcieli wcześniej przypomnieć wszystkie poprzednie? Bo przecież AXN powtarzał od pierwszej... Fakt 3 seria była bardzo szybko bo już chyba w lutym (w UK 3 sezon skończył się w grudniu) ale to na Polsacie, w AXN była chyba też w wakacje? nie jestem pewna, ale pamiętam, że jakiś czas po zakończeniu serii w Polsacie. No i gdyby Polsat jednak się zdecydował serię 4 wykupić to pewnie byłaby puszczana dużo wcześniej, niestety nie zrobili tego i z tego co mi wiadomo nie zamierzają.
A wiesz w którym odcinku Gwen zdradzi Artura , kiedy zostanie wygnana i kiedy wróci do Camelotu?
Gwen zdradzi w 9 odc 4 sezonu i w tym samym odcinku zostanie wygnana, wróci do Camelotu w 13, ale pojawi się w serialu z powrotem w 11odc.
A czy to będzie wtedy gdy Artur i Merlin będą na polowaniu , gdy Artur będzie próbował zapolować sarnę i wtedy będzie przebiegała Gwen a za nią inni panowie ?
no dobra, ale uwaga duży SPOILER do 4 sezonu. Gdy Gwen zostanie wygnana osiedli się w jakiejś wiosce która zostanie zaatakowana przez niejakiego Heliosa. Gwen zostanie przez niego porwana ale nie będzie więźniem raczej gościem. Podsłucha ona rozmowę Heliosa i Morgany, zostanie przyłapana. Kiedy Morgana się dowie kto gościł na dworze Heliosa każe Ginewrę wytropić. Gwen będzie chciała uciec do Camelotu, niestety jej się to nie uda, gdyż zostanie złapana i zamieniona przez Morganę w sarnę. Postrzeli ją z łuku Lady Mithiam(będzie ona gościem w Camelocie, ale w jakich okolicznościach to ci nie powiem). Na szczęście Merlin zorientuje się w porę co zaszło, odszuka ranną Gwen i ją uleczy. Później Gwen ostrzeże Merlina o spisku Morgany i Heliosa i osiedli się w Ealdorze, bo nie będzie mogła wrócić do Camelotu.
No, tyle chyba wystarczy :)
jak można się domyślić po nicku 17 a ty? :) A Artur jako tako nie zdradzi Gwen, ale będzie przez chwilę zaręczony z inną (jednak uświadomi sobie że kocha tylko Gwen i nic nawet zdrada tego nie zmieni)
Ja mniej . domyślisz się ? A przez jaki czas będzie zaręczony z Lady Mithami , przez odcinek czy ile ?
przez większość jednego odcinka :) hmm ile ty możesz mieć lat? Nie mam pojęcia, będę strzelać :D między 13 a 15?
Ja sobie skojarzyłam , że pisałaś ile mam lat a pózniej się skapłam jak wyłączyłam laptopa