PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Ten odcinek jest genialny. Po jego zakończeniu nie mogę się doczekać następnego =)
Czuję zmianę w sposobie kręcenia, która wyszła na dobre. Jaka szkoda, że następny będzie
dopiero w poniedziałek...

Kto też tak czuje?

ocenił(a) serial na 10
itka13

większość z nas ma 4 sezon już za sobą ;) czekamy teraz do 29 września na 1 odcinek 5 sezonu :)

użytkownik usunięty
politemonkey

O tak ja już oglądałam i nie mogę się doczekać 5 sezonu:D Chociaż teraz 4 sobie odswieże bo olądałam w necie z napisami a teraz obejrzę sobie w TV z lektorem,ale już nie mogę się doczekać;)

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

Ja w necie nie oglądam, bo za słaby zasięg mam i nici z tego...
szczerze to wolę w tv, może z przyzwyczajenia =)

ocenił(a) serial na 8
itka13

Pierwszy odcinek ktory wprowadził cień grozy... Też oglądam na AXN;)

ocenił(a) serial na 10
itka13

Ja też tak myślę . A skąd wiesz , że 5 seria startuje 29 września b.r. ?

sara_32_2

Ja też widziałam już cały czwarty sezon. Ogólnie odcinek był dobry, a drugi będzie jeszcze lepszy. Denerwowały mnie tylko te ciągłe piski dusz. Jeśli chcesz spoiler, to powiem ci, że Merlin będzie chciał zrobić coś wielkiego dla Artura. :)

ocenił(a) serial na 10
Specular

Też mi spoiler. On już w pierwszym odcinku miał taki zamiar.

Ascello

Może i tak, ale takie spoilery podgrzewają atmosferę, gdy ktoś czegoś jeszcze nie oglądał.

ocenił(a) serial na 10
Specular

Tak, ale zdawało mi się, że spoilerujesz osobie, która oglądała już pierwszy odcinek, a drugiego nie, czyli to dla niej rzadny spoiler. Ale może coś mi się pomyliło.

ocenił(a) serial na 10
sara_32_2

mam taką informację w kokpicie ;)

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

Jakim kokpicie ?

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

seria 5 będzie 29 września b.r. bo tak powiedzieli producenci na comic con 2012

ocenił(a) serial na 10
agga_95

W polsce czy w uk ?

ocenił(a) serial na 10
sara_32_2

W UK, oczywiście. Ale na polskich stronach internetowych znajdziesz już 30 i to z polskimi napisami.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

a bez napisów nawet godzinę po transmisji odcinka w UK ;)

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

Nie, na polskich stronach przed północą raczej się jeszcze nie pojawią. No, chyba, że by się baaardzo dokładnie poszukało.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

są dostępne do ściągnięcia, wiem bo sama tak robiłam przez cały trzeci sezon.

ocenił(a) serial na 9
politemonkey

jak ktoś dobrze zna angielski może oglądać w internecie o tej samej godzinie, o której odcinek leci w UK. Trzeba tylko dobrze poszukać BBC one online live stream :) Ja tak cały 4 sezon oglądałam

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A w AXN w tym roku będzie ???

ocenił(a) serial na 10
sara_32_2

Na AXN pierwszy odcinek był w piątek. Dziś o 16 bodajże jest drugi.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Coś mi się pomyliło i wpisałam gdzie nie trzeba. Na AXN jest 4 sezon, nie wiem, czemu napisałam to pod dyskusją na temat 5.

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

szczerze wątpię... zarówno 3 jak i 4 sezon pojawiły się prawie rok po premierze w UK, więc z piątym będzie tak samo.

agga_95

ja się tylko zastanawiam dlaczego na filmwebie pisze że np. dzisiaj jest premiera 2 odcinka 4 sezonu jak w internecie juz od dawna można oglądać cały 4 sezon ?

ocenił(a) serial na 10
Wildcat886

Bo na filmwebie jest napisane o tv

ocenił(a) serial na 10
agga_95

3 seria była w polsce po pół roku a 4 po 11 miesiącach a może chcieli zaczekać na wakacje alco skończyć inny serial . Jak myślisz ?

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

nie mam pojęcia... może 4 serię puściliby wcześniej, tylko chcieli wcześniej przypomnieć wszystkie poprzednie? Bo przecież AXN powtarzał od pierwszej... Fakt 3 seria była bardzo szybko bo już chyba w lutym (w UK 3 sezon skończył się w grudniu) ale to na Polsacie, w AXN była chyba też w wakacje? nie jestem pewna, ale pamiętam, że jakiś czas po zakończeniu serii w Polsacie. No i gdyby Polsat jednak się zdecydował serię 4 wykupić to pewnie byłaby puszczana dużo wcześniej, niestety nie zrobili tego i z tego co mi wiadomo nie zamierzają.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Na AXN i AXN sci-fi cały czas któraś seria jest powtarzana.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A wiesz w którym odcinku Gwen zdradzi Artura , kiedy zostanie wygnana i kiedy wróci do Camelotu?

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

Gwen zdradzi w 9 odc 4 sezonu i w tym samym odcinku zostanie wygnana, wróci do Camelotu w 13, ale pojawi się w serialu z powrotem w 11odc.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A cha dzięki .

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A czy to będzie wtedy gdy Artur i Merlin będą na polowaniu , gdy Artur będzie próbował zapolować sarnę i wtedy będzie przebiegała Gwen a za nią inni panowie ?

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

no coś w tym rodzaju... nie chcę za dużo spoilerować :)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A pamiętasz w jakich okolicznościach czy coś takiego ?

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

no dobra, ale uwaga duży SPOILER do 4 sezonu. Gdy Gwen zostanie wygnana osiedli się w jakiejś wiosce która zostanie zaatakowana przez niejakiego Heliosa. Gwen zostanie przez niego porwana ale nie będzie więźniem raczej gościem. Podsłucha ona rozmowę Heliosa i Morgany, zostanie przyłapana. Kiedy Morgana się dowie kto gościł na dworze Heliosa każe Ginewrę wytropić. Gwen będzie chciała uciec do Camelotu, niestety jej się to nie uda, gdyż zostanie złapana i zamieniona przez Morganę w sarnę. Postrzeli ją z łuku Lady Mithiam(będzie ona gościem w Camelocie, ale w jakich okolicznościach to ci nie powiem). Na szczęście Merlin zorientuje się w porę co zaszło, odszuka ranną Gwen i ją uleczy. Później Gwen ostrzeże Merlina o spisku Morgany i Heliosa i osiedli się w Ealdorze, bo nie będzie mogła wrócić do Camelotu.
No, tyle chyba wystarczy :)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Jasne dzęki

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A ile masz lat?

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A w którym odcinku Artur zdradzi Gwen ?

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

jak można się domyślić po nicku 17 a ty? :) A Artur jako tako nie zdradzi Gwen, ale będzie przez chwilę zaręczony z inną (jednak uświadomi sobie że kocha tylko Gwen i nic nawet zdrada tego nie zmieni)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ja mniej . domyślisz się ? A przez jaki czas będzie zaręczony z Lady Mithami , przez odcinek czy ile ?

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

przez większość jednego odcinka :) hmm ile ty możesz mieć lat? Nie mam pojęcia, będę strzelać :D między 13 a 15?

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A którego ? Ja mam mało 11.

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 10
agga_95

tak

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

miałam na myśli że w 11 odc artur będzie zaręczony z inną :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ja sobie skojarzyłam , że pisałaś ile mam lat a pózniej się skapłam jak wyłączyłam laptopa

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Dzisiejszy był ciekawy

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

jutro będzie mój ulubiony z 4 sezonu :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Gdzie wy to ogladacie?

ocenił(a) serial na 9
dominik9051

na AXN o 16 leci