PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Ten odcinek jest genialny. Po jego zakończeniu nie mogę się doczekać następnego =)
Czuję zmianę w sposobie kręcenia, która wyszła na dobre. Jaka szkoda, że następny będzie
dopiero w poniedziałek...

Kto też tak czuje?

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A będziesz dzisiaj oglądać ? A w którym Artur oświadczy się Gwen ?

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A no fajny . Fajne były scenki jak Gwen uderzała Merlina w głowę i jak Merlin stawiał się bo Gwen przyniosła Arturowi obiad :D

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

mi to się zawsze najbardziej podoba to jak Merlin chce zabić Artura mieczem i sam siebie nokautuje :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A w którym Artur się oświadczy Gwen ?

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A no fajny :D A wiesz w którym Artur oświadczy się Gwen ?

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

Artur się oświadczy w 11 odcinku

ocenił(a) serial na 9
agga_95

Znaczy NIE!! Sory, pomyłka :P w 9 odcinku

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Spoko nic się nie stało :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A czy to w filmie Arthur and Guinevre AU Chances-Part1-You tube ?

ocenił(a) serial na 9
sara_32_2

w tym filmiku są zapewne(nie chciało mi się tego oglądać :P)zamieszczone niektóre sceny z odcinka Lancelot Du Lac (w którym cała rzecz się dzieje) no i z innych w sumie chyba aż do końca serii, ale jest to filmik fanmade więc duuużo rzeczy się różni od tego co zobaczysz w serialu, nie przywiązywałabym do niego dużej wagi... Poza tym jak sam tytuł wskazuje (AU-Alternate Universe) jest to historia związku Artura i Gwen wg autora filmiku, pewnie różniąca się od oryginału

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A cha . Dzięki :)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A jutro w 13 odc. Artur ozeni sie z Gwen ?

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 10
sara_32_2

11-13?

sara_32_2

Ja bym obstawiała 12-13..

ocenił(a) serial na 10
itka13

A gzie Wy oglądacie 4 sezon? Ja za każdym razem (codziennie) jak włączam AXN i AXN Spin to leci 3 lub 2 sezon. Napiszcie gdzie oglądacie.

ocenił(a) serial na 9
Invisibl3e

na AXN codziennie o 16 leci 4 sezon

agga_95

Oraz codziennie na AXN o 9:00 jest odcinek powtórkowy z poprzedniego dnia ;)

ocenił(a) serial na 9
JohM

zapomniałam o tym :D zazwyczaj o 9 jeszcze śpię

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ja już nadrobiłam i oglądam o 16. Jak przegapię to następnego dnia jest na stronie axn

ocenił(a) serial na 10
itka13

Kiedy na polsacie 4 sezon bedzie?

ocenił(a) serial na 9
dominik9051

raczej nie prędko, albo w ogóle bo polsat nie wykupił 4 sezonu i chyba tego nie zrobi

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ja czytałam że w październiku na polsacie mają być ;)

ps: cieszę się że nie tylko ja mam lekkiego świra na punkcie tego serialu :D hehe xd

ocenił(a) serial na 9
Zeppe

lekkego świra? ja mam obsesję :P

użytkownik usunięty
agga_95

Jak to dobrze, że nie jestem sam. Akurat ostatnio mi przeszła Merlinomania i boję się znów oglądać, bo rok szkolny nadciąga, a ja będę odcięty od rzeczywistości gdzieś po Camelocie w myślach wędrował.

ocenił(a) serial na 9

mi Merlinomania przechodzi a później i tak atakuje nawet nie wiem kiedy. Już kilka razy tak się zdarzyło :D

użytkownik usunięty
agga_95

Mi też. To wraca jak bumerang i boję się, że nigdy już się z tego nie wyleczę. A może to i dobrze? Czasem fajnie tak łazić kilka dni odciętym od rzeczywistego świata krążąc gdzieś po Camelocie. Zdarzyło mi się, że nie mogłem przez to spać, nie powiem :D I trwało to kilka ładnych nocy.

ocenił(a) serial na 9

hehe, Ja codziennie przed snem wymyślam opowiadania pt. co by było gdybym mieszkała w Camelocie. Bez tego wręcz nie mogę zasnąć! :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

miło wiedzieć, że ktoś też tak ma. To jest wieczorny rytuał :)

ocenił(a) serial na 9
klaudia_915

matko, myślałam że jestem jakaś dziwna bo tak robię a tu się okazuje że to całkiem normalne :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Szczerze mówiąc ucieszyłam się, kiedy zobaczyłam, że dużo osób ma taką obsesję na punkcie tego serialu jak ja :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

hehe :D chciałam być delikatna mówiąc to ;) Ja mam obsesję przez duże O :D Ale niestety muszę się kontrolować bo mam beznadziejny internet ... w sumie to dobrze bo bym oglądała Merlina 24 godziny na dobę :D

ocenił(a) serial na 9
Zeppe

co tam sen, Merlin ważniejszy! :D

użytkownik usunięty
agga_95

Jak to dobrze wiedzieć, że są jeszcze na świecie takie wariaty jak my ;D Mi Merlinomania wróci na pewno z 5 sezonem, z tym, że będzie trwać o wiele dłużej. W końcu emisja wszystkich odcinków zajmie z 3 miesiące.

Tak w ogóle, to wszystko świadczy, że ten serial ma to coś. Jest dobrze zrealizowany, świetna obsada i jest mega ciekawy. Omajgad znowu się nakręcam!

ocenił(a) serial na 9

I jeszcze ten klimat średniowieczny! Mi też mania powraca na nowo z coraz większą siłą z każdym nowym sezonem :D A pomyśleć, że zaczęło się od niewinnej wizyty u babci i dziadka którzy akurat włączyli polsat jak Merlin leciał... :)
ah te wspomnienia xD

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Hehe wiadomo :D ja oglądam 4 sezon Merlina w tv a już się nie mogę doczekać piątego ;)

Kurde ... dziwi mnie tylko fakt że serial jest mało popularny w Polsce.. a szkoda .. ;/

ocenił(a) serial na 9
Zeppe

właśnie ja też tego nie rozumiem... chyba jest za słabo reklamowany, bo każdy kto ze mną zaczyna oglądać to po 2 odcinkach wsiąka w świat Merlinomanii, więc nie wierzę że ludziom się nie podoba(niech ktoś spróbuje powiedzieć że to głupi serial, a będzie mieć do czynienia ze mną :P)

użytkownik usunięty
agga_95

Ja w ogóle jak kiedyś oglądałem jakieś losowe odcinki na Polsacie (chyba w tamtym roku) to mnie to nie przekonywało. Ale na początku tych wakacji obejrzałem i zwróciłem uwagę na fakt, że Artur jest podobny do Marcina Spennera z X Factor (na punkcie tego programu to ja mam obsesję). I tak z ciekawości w internecie zacząłem oglądać i przepadłem :) Swoją drogą bardzo ciekawy powód obejrzenia serialu xD W 2 dni wyprzedziłem odcinki nadawane w telewizji (czyli drugi sezon) i szybko skończyłem 4 sezony. Szkoda, że oglądając 2 sezon zaspoilerowałem się filmikami z 4 sezonu na Youtube.

ocenił(a) serial na 9

Na punkcie X Factor też mam obsesję!! :P Pierwsze odcinki Merlina też nie robiły na mnie wrażenia( 2 widziałam u babci), ale jak siedziałam sama w domu i nie było co oglądać to jakoś tak włączałam i z odcinka na odcinek wciągało mnie coraz bardziej. Później poszukałam w internecie całego serialu, bo akurat oglądałam 2 sezon i chciałam nadrobić resztę - to przypieczętowało mój koniec xD 4 sezonu tak nie mogłam się doczekać że znalazłam BBC one online i na żywo oglądałam, teraz z 5 sezonem też tak zrobię bo jednak nie należę do osób cierpliwych :)

ocenił(a) serial na 9

no i to ze Spennerem też zauważyłam, są strasznie podobni :P Może jakaś daleka rodzina? haha

użytkownik usunięty
agga_95

Żebyś wiedziała, że tak pomyślałem, że może rodzina ;D

Ale co w tym wszystkim jest najlepsze. Serial, który na początku wydawał mi się niespecjalnie fajny, teraz jest moją obsesją. Jeszcze kilka miesięcy temu bym nie przypuszczał. Ba! Jak się dowiedziałem o porannej ramówce Polsatu na wakacje, to się zawiodłem. Pomyślałem: "Przygody Merlina? Eee, nuda", a tu niespodzianka :D

ocenił(a) serial na 9

też tak czasem mam :D Później (jak uświadomię sobie swą naiwność) nachodzą mnie myśli w stylu: boże jak ja mogłam myśleć że to jest głupie!!
Akurat z Merlinem też tak miałam, bo jak widziałam swój pierwszy odcinek byłam na świeżo po "gwiezdnych wrotach", gdzie historia merlina była przestawiona w nieco inny sposób i pierwsze co pomyślałam jak zobaczyłam wersję bbc to: matko co za idioci, przecież każdy wie że to inaczej było... :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Jak coś to ci pomogę ;D Merlin jest świetny i tyle w temacie :P
haha to teraz już wiem kogo mi Artur przypomina ;P
Ja Merlina zaczęłam oglądać tak przypadkowo , z nudów (to była końcówka 1 sezonu) co prawda kumpela mówiła mi że to jest fajne ale jakoś nie byłam przekonana :p Ale obejrzałam i wsiąkłam .. na dobre :)
Na polsacie to kiedyś widziałam reklamę tegoż cudownego serialu ale na axn .. nigdy ;| Albo za mało oglądam tą stację albo oni nie reklamują że mają premierę w tv 4 sezonu .. ja tego nie kumam -.-
jak ja wam zazdroszczę że możecie sb oglądać Merlina on-line .. :(

użytkownik usunięty
Zeppe

Ja jeszcze kiedy tego nie oglądałem, widziałem dość często emitowaną reklamę 3 sezonu na Polsacie. I wtedy tak mi coś przeszło przez myśl, że może zacznę oglądać, ale pora emisji była tak nieatrakcyjna (bodajże sobota ok. 17) że nic z tego nie wyszło.

ocenił(a) serial na 9

ja już w tedy byłam wierną, zwariowaną fanką :D sobota 17:45 to była dla mnie święta godzina xD

ocenił(a) serial na 9
Zeppe

ty nie możesz? czemu? i fakt na axn reklamy merlina jeszcze nie widziałam... matko oni nie zdają sobie sprawy, że niektórzy oglądają ich stację tylko dla merlina... :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

haha no ja też zwariowana fanka :D Jak np. burza była i trzeba było telewizor wyłączyć to prawie płacz hahahaha :D
No na axn nie ma nic ciekawego oprócz Merlina :) No może jeszcze CSI i House ale to przy Merlinie moze się schować :P

Bo mam neta na transfer -.- Nie wiem czy wiecie o co chodzi i czy wgl kogoś to interesuje ;)

ocenił(a) serial na 9
Zeppe

aaaa wiem... współczuję.
Fakt, House jest fajny, ale to nie to co Merlin :D

ocenił(a) serial na 9
itka13

A wiecie może gdzie można obejrzeć w Internecie z napisami?

ocenił(a) serial na 9
malaika_freespirit

na i itv.info (bez spacji) powinno być z napisami