PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

I jak wrażenia? Ja ciągle zbieram myśli. :P

LiannaMadej

Okropna jesteś :P Chciałaś by króla zabili. Zryty jest jak Morgana (od razu widać, że spokrewnieni) tylko zryci w różnych kierunkach. Ja strasznie pragnę jego powrotu.

ocenił(a) serial na 6
Sasayaki

Jest draniem bez serca, zaślepionym przez nienawiść, w dodatku nie potrafiącym wziąć odpowiedzialności za swoje czyny - przecież jego nienawiść do magii do próba przekonania siebie, że to nie on jest winny śmierci żony. Morgana przynajmniej miała niezły powód, żeby ześwirować, a często miałam wrażenie, że gdyby nie żelazna wola twórców i ich specyficzne przywiązanie do kanonu, Morgana mogłaby wykopać Uthera i spokojnie zostać bardzo dobrą królową.

LiannaMadej

To wszystko co napisałaś to całkowita prawda. Ale i tak go uwielbiam i chcę by wrócił. To moja ulubiona postać.

ocenił(a) serial na 10
Sasayaki

Ja akurat za nim nie przepadam, a po ostatnim odcinku wyzbyłam się resztek sympatii, którą do niego żywiłam. Moja ulubiona postać to merlin (wiem, niebyt oryginalne)

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

miało być ,,niezbyt'' pomyłka przepraszam

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Odcinek był świetny, a Uther... Tak na prawdę teraz zobaczyliśmy jaki jest naprawdę, dla swojej sprawy powalił na ziemię własnego syna, no ale oczywiście Merlin go uratował, a potem ta rozmowa między nim a Utherem... To był wspaniały odcinek :)

ocenił(a) serial na 10
daria111

a jak myślicie te głazy przy których Artur wezwał Uthera to było Stonehenge? Ja myślę że nie

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Napewno były podobne, Tutaj można raczej uruchomić swoją wyobraźnie, no np w Rycerzach z szanghaju też była wykożystana ta sceneria.

Milka3105

Nie dziwi mnie to, że za nim nie przepadasz. By lubić jego postać trzeba być równie zakręconym i szurniętym jak ja :) ^^
Uther jest wredną, ostatnią szują i gnidą, ale jest przystojną szują i gnidą. I ma ładny głos

ocenił(a) serial na 10
Sasayaki

Heh poprawiłaś mi humor :) -"Uther jest wredną, ostatnią szują i gnidą, ale jest przystojną szują i gnidą. I ma ładny głos" wiesz co chyba się z Tobą zgadzam :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 6
daria111

:D Trudno się nie zgodzić... ^-^

daria111

Niestety, ale nie mam na to wpływu :( Jest kawałem skurczysyna, ale seksownego skurczysyna

Lellandra

Nic wielkiego. Szczerze mówiąc, odcinek był raczej przewidywalny. Nie był zły, bardzo mi się podobał, ale był przewidywalny. Nawet to, jak Uther przywalił Arturowi tą tarczą, czy co to tam było. Nie zaciskałam pięści, nie czekałam na to, co się stanie (chyba po raz pierwszy przy Merlinie) i nie było zbyt wiele śmiechu. Ale ponieważ zakończeniem odcinek nadrabia to, co było nie tak (od dzisiaj rękawiczki będą mi się kojarzyć z Merlinem i głową Artura :D), to jak zwykle postawiłam 8 :)

ocenił(a) serial na 10
salamandria11

Masz racje scena z rękawiczką była świetna:)

ocenił(a) serial na 10
Bety45

zgadzam się choć mi najbardziej się podobała ta z łyżką :)

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Fakt. Odcinek 5x03 był bardzo dobry. Chyba jeszcze lepszy niż dwa poprzednie tej piątej serii.

"Merlin jest... aaaaaaaa", i po Uterze) ;)

ocenił(a) serial na 6
xan7

5x2 sobie obejrzyj, znacznie lepszy...

użytkownik usunięty
Lellandra

Jeden z lepszych odcinków. Pokazano jeden z ważniejszych problemów dojrzałości - spojrzenie na własnych rodziców w obiektywnym świetle. Artur zrozumiał, że Uther mylił się w w wielu sprawach, że wcale nie musi i nie chce próbować być taki jak jego ojciec, wiecznie pytać sam siebie, czy aby spełnia jego oczekiwania etc. Odegnanie jego cienia to symbol ostatecznego uniezależniania się od wpływu rodziców i pójścia własną drogą. Ciekawe tylko, kiedy dowie się, że Merlin jest czarodziejem - czyżby, tak jak Uther, dopiero po śmierci? ;)

ocenił(a) serial na 6
Lellandra

Nie zgodzę się z większością, odcinek ogólnie nudny i przewidywalny, jedynie sceny Artur-Merlin i ich liczne gagi ratują sytuację.

ocenił(a) serial na 8
MegaTM

Od końca 4 sezonu i początku 5 ciągle mi towarzyszy wrażenie, że Merlin się bardzo rozwinął, a Artur prawie stoi w miejscu. Gdyby nie Merlin Artur byłby jak dziecko we mgle. Dlatego też jeśli Artur po dowiedzeniu się o mocy Merlina będzie robił problemy, to Artur straci dużo w moich oczach.
Jeśli chodzi o odcinek, to po raz kolejny sięgnęli po motyw z duchów. Chyba we wszystkich sezonach był jakiś odcinek z duchem. Jestem tym znudzony.

ocenił(a) serial na 6
wilkszary

Jest już nowy sezon, a Merlin nadal nie ma swobody - za długo się ciągnie ta niemoc w Camelot, używa magii tylko wówczas, gdy nie ma nikogo w pobliżu (dwa razy ryzykowne zagranie z tym Starym Magiem). Odcinki z Morganą chociaż tej mrocznej otoczki dodają ;)