Czy nie uważacie, że po tym co się stało, smok może mścić się na Merlinie ? - np. za to, że mu się sprzeciwił. No bo w sumie smok go wykorzystał.. Albo ten krzyk na końcu 13 odc 1 serii.. Co o tym myślicie ?
Moim zdaniem smok wkurzył się dlatego,że Merlin nie zgodził się zabić Utera...Który go spetał i rozkazał żyć w niewoli...I zawsze wydawało mi się, choć nie wykluczam,że błędnie, że Smok dawał często subiektywne rady...Mam nadzieję,że nie będzie się mścił, zresztą jest uwięziony więc chyba niewiele może...Z tym( i wieloma innymi rzeczami) Uter mial rację, przynajmniej TEGO Smoka nie powinno się wypuszczać...
Po ostatnim odcinku widac ze smok mial w tym cel by pomagac Merlinowi nie zle z niego ziółko nie zle jest
Dla mnie Uther nie jest bezmyślnym, okrutnym królem. Przez magię zmarła mu miłośc życia, choć magia dała mu też wspaniałego syna...Dlatego stał się taki...surowy i twardy...on najczęsciej chce dobrze, dla królestwa, dlatego robi rzeczy, które nie zawsze są do końca dobre...No i ponad życie kocha syna
Moim zdaniem Uther jest po prostu głupi. Poza tym to nie magia odebrała mu żonę, tylko jego brak rozumu: znał ryzyko, wiedźma mu powiedziała co może się stać. Natomiast gdy jej obawy się sprawdziły, to król rozpoczął wybijanie magów. A co do smoka to jak dla mnie teraz będzie miał dylemat: z jednej strony Merlin go zdradził, a z drugiej gad nie może się zemścić, bo tylko gdy młody przeżyje, pomoże Arturowi w królowaniu, co z kolei pozwoli na powrót magii i uwolnienie smoka.
no nie za bardzo pozwoli na uwolnienie smoka. przecież w ostatnim odcinku tego sezonu Merlin powiedział do smoka że zrobi wszystko żeby on nigdy już nie zobaczył słońca (czy jakoś tak) za to że nie powiedział Merlinowi o skutkach układu z Nimueh
Dwa pytania: 1:Subiektywne rady? Napszykład? 2:W jakich sprawach Uter miał jeszcze racje?