PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Fabuła 3 odcinka:

When Morgana's nightmares spill into waking hours, she becomes terrified
that she has magic. Gaius is determined to keep her in the dark for her own good but Merlin won't stand by and watch his friend suffer. He knows exactly what she's going through and he knows she needs the truth. Is Merlin about to reveal his secret at last?

Willfully disobeying Gaius, Merlin risks everything to help Morgana, little guessing what the far reaching consequences might be. Lives are put in danger, loyalties are tested, and Morgana is reunited with the strange young druid boy Mordred, who the Dragon predicted would one day kill Arthur.

Dla tych co nie rozumieją skrót:

Morgana odgrywa że jej sny są związane z magią. Gajusz próbuje ukryć jej dar przed wszystkimi za wyjątkiem Merlina. Gajusz mówi Merlinowi aby mu nie pomagał, a on złamał zakaz. Tajemnica Merlina może wyjśc na jaw, Gajusz został skazany za praktykowanie magii na śmierć. Tymczasem Morgana porozumiewa się z Modredem, planują OBOJE zabić Artura. Ostrzeżenia smoka się sprawdzają. Merlina musi uratować Gajusza przy czym zamierza się przyznać do swojego daru i ochronić Artura przy czym ujawniając swój dar.

ocenił(a) serial na 10
Merlin5

mogę się założyć, że genialny Artur po raz kolejny nie domyśli się, że Merlin jest czarodziejem ^_^. chociaż bardzo bym chciała i nie mogę się tego doczekać :33.

użytkownik usunięty
evenstar

OBOJE planują zabić Arcia??? O nie!!! Biedny Arturcio!!!

ocenił(a) serial na 6

A tam wielkie sensacje już raz Morgana planowała zabić to teraz bezie to robić drugi raz nic niezwykłego, jak zwykle nagle się coś zdarzy, Artur niczego się nie dowie a Merlinowi się nic nie stanie

Merlin5

Trochę ten skrót niedokładny i niezgodny z oryginałem.

<spoilery!>

Morgana zaczyna mieć swoje koszmary także na jawie. Obawia się, że ma
magiczne zdolności. Gaius chce ją utrzymywać w niewiedzy, ale Merlin nie
będzie się przyglądał jak jego przyjaciółka cierpi. Czy wreszcie wyjawi
swój sekret?

Nie słuchając Gaiusa, Merlin ryzykuje wszystko, by pomóc Morganie nie
zdając sobie sprawy z konsekwencji. Życia zostaną zagrożone, wierność
wystawiona na próbę a Morgana ponownie spotka się z młodym druidzkim
chłopcem, Mordredem. Chłopcem z przepowiedni Smoka, który ma pewnego dnia
zabić Artura.

I to tyle - nic o skazaniu Gaiusa, specjalnym porozumieniem i planami
zabicia Artura i planach ujawnienia mocy przez Merlina w newsie nic nie ma
:)

Merlin5

No to zapowiada się niezły rozgardiasz xD. Chociaż już widzę, jak Arthur wierzy Merlinowi, że ten jest czarodziejem. Pewnie uzna, że biedny sługa dostał udaru lub czymś ciężkim w głowę.

averia_free

pewnie arthur nie dowie się teraz, że Merlin jest czarodziejem i trzeba będzie jeszcze na to długo czeka , troche szkoda bo jestem ciekawa jak by wyglądały ich relacje po ujawnieniu prawdy.

maagda07

Cóż... Pewnie Arthur byłby wściekły jak osa, ale w końcu nie jest swoim ojcem. Lubi Merlina, więc raczej trzymałby gębę na kłódkę.