PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

A co sadzicie o Utherze najbardziej wkurzająca postać w tym serialu
hipokryta jakich mało ale mimo to udało mu się stworzyć wrażenie Camelotu bez magii
z przesladowaniami itp

ocenił(a) serial na 9
tomo1945

no jest żałosny ;) ale jego głupota czasami śmieszy.

ocenił(a) serial na 9
tomo1945

władca bez serca, który pewnie swojego syna wysłałby na stos, gdyby usłyszał choć jedną pogłoskę o tym, ze mógłby być magikiem. I hipokryta, przecież jego syn narodził się z magii. No ale cóż, musi być jakiś niezły cham w całym towarzystwie ;)

jenack

Ale doceńmy aktora;) Zawsze gdy go widzę, w głowie - "Uther" :D

ocenił(a) serial na 10
tomo1945

Jak dla mnie mimo wszystko dobry władca, który rządził silną ręką, nie pozwalał na powrót magii, bowiem pamiętał, co magia potrafiła uczynić z jego królestwem. Poza tym, magia zabiła jego żone.

ocenił(a) serial na 1
Borys1900

Idź do psychiatry bezmózgu.

ocenił(a) serial na 10
PaulKellerman

Przy naszych władcach ze średniowiecza Uther jest jak baranek.

ocenił(a) serial na 1
Borys1900

W takim razie powiedz mi, który z polskich władców kazał topić, palić i ścinać dzieci z powodu ich etnicznego pochodzenia.

ocenił(a) serial na 10
PaulKellerman

Rogatka, Bezprym, jeśli wierzyć legendzie to też Bolesław Zapomniany.

ocenił(a) serial na 1
Borys1900

Władzy nie powinni sprawować ludzie jej niegodni, a do takich zalicza się łajdak Uther. Cóż ten zbrodniarz zrobił dobrego dla kogokolwiek?

ocenił(a) serial na 10
PaulKellerman

Wyplenił magie, która jak sam powiedział Gajusz, służyła prawie tylko złu? Sam też Gajusz powiedział, że Uther jest bardzo dobrym królem(1 sezon)

ocenił(a) serial na 1
Borys1900

Gajusz to stary, tchórzliwy, sprzedajny gnój, który posłusznie podciera d... draniowi mordującemu bez litości jego rodaków. Dla mnie to nie jest autorytet. Nie wierzę w ani jedno jego parszywe słowo.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 1
Borys1900

To wszystko co masz do powiedzenia? Nie pochwalisz tego zdrajcy?

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 1
Borys1900

Świetnie. O to mi chodziło.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 1
Borys1900

No i gitara.

ocenił(a) serial na 10
PaulKellerman

Nie osądzał bym go aż tak żle racja uszedł z życiem podczas
czystki,tylko dzięki temu że pomagał Utherowi ale nie wiemy jaka była wtedy sytuacja może wiedział że panowanie czarnoksiężników których w tamtym czasię było wielu jest czystym złem dlatego wybrał "mniejsze zło" czyli Uthera nie mógł przewidzieć że nawet po 20 latach Uther będzie tępił każdy przejaw magii

ocenił(a) serial na 6
Borys1900

Od Uther'a jest gorszy... Uther jakiego go przedstawia większość interpretacji legend o Arturze.