PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Ja tak ostatnio myślałam ile moga miec lat Merlin , Arthur , Morgana , Gwen ... Bo czytałam , że jak Arthur objał wladzę to miał 13 lat . No Bradley raczej na taki wiek nie wygląda . W jakimś odcinku , kiedy Arthur był pasowany na księcia , Uther mówił , że osiągna pełnoletność , ale zy w tatmych czasach pełnoletnośc to była 18 lat ? Gdyby tak to teraz Arthur miałby ze 20 ... A inne postacie , jak myslicie ?

ocenił(a) serial na 10
pati_918

w realnym życiu Bradley (Arthur) ma teraz 27, Katie (Morgana) też, Colin (Merlin) ma 24, Coulby (Gwen) ma 30. Arthur ma teraz 22 lata (w trzeciej serii) w serialu, bo w pierwszej części miał 20 lat patrząc na datowanie Wielkiej Czystki. Jeśli chodzi o Morganę, Uther mówił jej w 1wszym sezonie, że ma mniej niż 20 lat. Myślę, że Merlin miał coś koło 20 Ale to taki typ aktora, który może zagrac równie dobrze 16-latka, jak i 25-latka. Co do Gwen nie mam pojęcia, ale ponoc Bradley powiedział kiedyś, że wszyscy w serialu mają około 20 lat.

MilkaBros

W pierwszym sezonie Arthur został oficjalnie mianowany księciem Camelotu, a do tego musiał osiągnąć pełnoletność, więc mógł mieć 20-21 lat, podobnie jak większość bohaterów jego pokolenia;P w sezonie 3 miał więc 22-23 lata:)
W tamtych czasach pełnoletność osiągało się mając jakieś 20-21 lat, nie jestem do końca pewna:)

ocenił(a) serial na 10
Ava713

thx za odpowiedz ;)

wiesiakizi1

nie ma za co:)

ocenił(a) serial na 10
Ava713

wiem tyle,że w pierwszej części serialowy ARTUR miał 21 lat...