PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37756
6,0 4 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

W jednym z postów znalazłam taką wypowiedź:
,,[...]Jedyny minus to Artur i Gwen. Jakoś nie mogę się przekonać do tej pary (przecież ona jest od niego trzy lata starsza! )....''
Od tamtego momentu zaczęło zastanawiać mnie ile lat mają serialowi bohaterowie- Merlin,Artur,Morgana i Gwen?? Wie ktoś?

ocenił(a) serial na 9
Smallville

a ja to kiedyś nawet rachowałam :p o ile dobrze pamiętam to Artur tzn. Bradley ma 26, a Colin 23... co do dziewcząt to nie mam pojecia ;)

Smallville

tu chodziło o to że aktorka grająca Gwen (Angel) jest starsza od Bradleya (Arthura) o 3 lata. Wieku bohaterów serialu nie znamy, możemy się tylko domyślać.

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

Colin Morgan(Merlin)-23lata
Bradley James(Artur)-25lat
Angel Coulby(Gwen)-29lat
Katie McGrath(Morgana)-26lat
ale czy to takie istotne?????????????????????????????

asia199m

moim zdaniem nie ;)

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

Nie sądzę żeby autorowi chodziło o wiek aktorów, a o wiek bohaterów. Przypuszczać możemy że Arthur ma ok 20 lat. Uther opowiada przeciez o wydarzeniach związanych z magią sprzed 20 laty (chodzi mu prawdopodobnie o śmierć Igraine, po której zabronił używania czarów). Zasadniczo wszyscy mają byc w podobnym wieku, choć czytałam gdzies przypuszczenie że Morgana jest najstarsza. Wspomniano zdaje sie ze miała 10 lat kiedy przybyła na dwór Uthera, ale nie przypominam sobie zeby było gdzies powiedziane ile lat temu to było....

Evi_4

Chodziło mi i o wiek aktorów i o wiek bohaterów. Jak już ktoś napisał nie wiemy ile lat ma Gwen (aktorka jest starsza od Bradleya i to według mnie widać), ale wygląda i zachowuje się dojrzalej niż Artur. Może z czasem różnica wieku nie będzie już tak widoczna. Podejrzewam, że to się stanie już w trzecim sezonie. Za rok Bradley będzie starszy, więc fizycznie raczej się zmieni, dodając do tego jeszcze rozwój bohatera (z rozkapryszonego nastolatka w pierwszym sezonie do bardziej rozgarniętego księcia w drugim) stworzy Artura pasującego do Gwen.

ocenił(a) serial na 10
AgaNas

Myslę, że infantylność Arthura wynika z tego że taką gra postać - na początku miał być właśnie takim rozpieszczonym chłopcem. Pamiętajmy, że Arthur to przyszły król, więc nie miał w życiu zbyt ciężko, a Gwen jako służąca musiała być odpowiedzialna od małego. Stąd moim zdaniem różnica w zachowaniu, gdyż różnicy wiekowej osobiście nie odczuwam ;)