PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

I to jest ten już długi. Miłego oglądania, chociaż wersja jak zawsze zła..

http://www.youtube.com/watch?v=vJ4B-bQlJ8k&feature=player_embedded

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Jak nażywo go zobaczyła to krzykneła odsłoniła zasłonę i stary Merlin stanął przed nią a ona krzyknęła

Mam prośbę mugby mi ktoś przetłumaczyć rozmowę Gajusza i Utera na usuniętej scenie 4:59

http://www.youtube.com/watch?v=gOBmHiXOhXA

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Dalej nie rozumiem ale mniejsza

To było uther opowiadał że kiedy schylił się , Ygrena capła go , że jej ręka była taka zimna , błagała o pomoc ble ble ble , Gajusz go uspokajał że to tylko zwidy że powinien odpocząć, ten znowu przekonuje że naprawę ją widział , na to Gajusz że to niemożliwe ble ble ble

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Skoro Merlin przybędzie z przyszłości to poznamy wydarzenia z przyszłości pewnie wydarzenia po śmierci Artura i Mordreda pod Carelon skoro Merlin będzie miał 80 lat

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Czy ja wiem ... jak ostatni raz postarzyli Merlina to wcale nie pokazali przyszłości

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Bo wtedy młody Merlin użył zaklęcia postazającego a tym razem prawdziwy stary Merlin przybędzie z przyszłości 60 lat do przodu - zostało to potwierdzone

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

kiedy pojawi się ten zwiastun w jakości HD albo zwiastun BBC pewnie w śierpniu ale nie wiem którego

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Niom ale powinno być 27 VII

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

wiadomo którego wżeśnia będzie premiera 4 sezonu ja myślę że 10 wześnia

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

To wiadomo czy nie ? Ja obstawiam że bardziej w końcu msc

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

wiem co mówili na zwiastunie
- Merlin nocą w sali obrad mówił : Moja magia jest bezuzyteczna przeciwko nim
- Kobieta mówi do Artura w sali obrad w obecności Uthera, Gajusza, Agravaina, rycerzy i Merlina : Było to tak szybko, szłyszałam krzyczących ludzi ... a potem cisza

mam pytanie do kogo Merlin mówił w sali w nocy ?

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Pewnie go Gajusza tylko w jego domu ciemno było . I to chyb nie było w sali bo w tle widziałam drewniane drzwi

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

nie styłu była ściana a styłu były świeczniki które są w sali obrad

a ta kobieta chyba mówi o ataku na Ealdor

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

pisze na tv. com w dyskusjach że prawdo podobnie w tym sezonie Merlin i Wielki Smok wyruszom na poszukiwanie ostatniego smoczego jaja
prawdopodobnie na wpadkach tek koleś który rozmawiał z gajuszem mówił o smoczym jaju

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Ekstra.I pewnie Merlin wychowa tego smoka po wcześniejszej śmierci wielkiego ? Po prostu bomba

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Rozmowa Gajusza i Uthera 4:59 -
- To była Ygrenne.
- To niemożliwe, panie.
- Znam moją własną żonę, Gaius!
- Ale ona nie żyje...
- Była tu, mówię ci... Czułem jej rękę na sobie. Była taka zimna, była zima i... czy ty rozumiesz, że to była ona? Nie wątp we mnie, Gaius.
- Pamiętam możliwe wytłumaczenia dla tego rodzaju urojeń. Być może coś zjadłeś panie (ingested - przyjmować)...
- Widziałem ją... Czułem ją...
- ... albo może być spowodowane przez gorączkę, ważne jest abyś teraz odpoczął.
-Była tu, przysięgam, widziałem ją, widziałem...

ocenił(a) serial na 8
justyna9325

Też właśnie tak słyszałam. Kurczę doczekać się nie mogę...

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Jak sądzicie Merlin zostanie doradcą Artura w tym sezonie ?
Podczas wywiadu potwierdzono że Merlin w tym sezonie znajdzie swoje prawdziwe miejsce w trybunale Camelotu

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Skoro Arthur ma miec nowego sługe, to Merlin
zostanie jego sługą i to przez to ile razem przeszli

ocenił(a) serial na 10
peter123321

poprawka - To Merlin zostanie jego doradcą ;]

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

O nieźle. O.o Czy to znaczy, że Artur dowie się o magii Merlina?
Ha! Nowy sługa? Jeszcze Artur zapłacze za Merlinem lol

Lellandra

Heh... oj zapłacze zapłacze ale w gruncie rzeczy coś się Merlinkowi należy za ratowanie książęcego tyłka XD

ocenił(a) serial na 8
Konny

oj nie wiem czy akurat doradcą, w końcu Arcio uważa ,że Merlin ma tylko 'przebłyski' mądrośći :p Maybe

ocenił(a) serial na 10
Piratka16_2

boże już się nie mogę doczekać!!!!!!!!!!!! A widzieliście wpadki aktorów http://www.youtube.com/watch?v=aAUPq4oFlxw

ocenił(a) serial na 8
Fantastic

Był już link

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

ej mógłby mi ktoś pomóc ? Tam gdzie się udzielałam , mój post był ostatni , potem jak wchodziłam na tą stronę była odpowiedź w danym temacie , ale i tak jak kliknę ten temat to jej nie ma . Np jest temat "blebleble" w filmie "Kucyki pony 2" dajmy na to . W temacie blebleble było 7 odp , ja dodałam ósmą . Następnego dnia zaglądam i jest 9 odpowiedzi , ostatnia od niejakiej Fiszeli . Kiedy wchodzę na ten temat temat , ostatnia wypowiedź to ta moja , a komentarza od Fiszeli nie ma . O co chodzi ?

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

Może jej umieszczona jest jakoś wyżej, czasem tak jest jak odpowiada się na kogoś innego wypowiedź. Sprawdź w wyższych postach. ;]

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Ok dzięki , szkoda tylko że sprawdziło się w 1 przypadku na 4 :D

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

Heh, może też być na innej stronie. :P A jak nie, to już nie wiem. . .

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Niom , z tą stroną jakieś dziwne się rzeczy dzieją ... może kosmici ...? Nieważne , dzięki za pomoc :P

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Czy to możliwe że ta starucha na zwiastunie może być Damą Regiell w legendzie dama Regiell była również paskudna i ożeniła się z sir Gawainem

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Nie znam tej legendy. Choc mysle ze ta stara to nie Morgana.
A wgl to jak według legend ginie Morgana?

ocenił(a) serial na 10
peter123321

Morgana nie zginęła tylko kilka lat przed upadkiem Camelotu uciekła przed zemstą Artura po tym jak ukradła mu Excalibur i wzuciła go do jeziora uciekła na Wyspę Avalon .I gdy Artur został śmiertelnie ranny w walce z Mordredem przybyła razem z Nimue i zabrała Artura na Wyspę Avalon czyli w serialu Wyspa Błogosławionych

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

A wedle tego co przeczytałam w jednej książce one dwie razem z Ginewrą , która zdradziła Artura , na Avalonie stworzyły Morgana . Hmmm ciekawe . A to wszystko trochę mi przypomina zabawę dwójki dzieciaków : jedno zabrało drugiemu coś ważnego (nie wiem , misia?) , zaniosło to gdzieś na szafę i uciekło hmmm na drzewo albo zamknęło się w sąsiednim pokoju . Drugie rozpacza (bo szafa za wysoka) i łaknie zemsty . Głupie to trochę. Michał podziwiam cię , że chciało ci się o 6 rano wstać ;p

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

ja z przyzwyczajenia staje o 5:30

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Osz ty kocie :P Ja to nie mogę zwlec się z łóżka wcześniej niż ... hmmm ... 11 ?D

Enterraz

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!! <pisk radości> Jezu !! Już nie mogę się doczekać ! Jezu Chryste, jak mi serce zabiło ! ;p O JEZUUU... ciekawie sie zapowiada. nawet bardzo. nie mogę się doczekać 1 odcinka... dlaczego karzą nam tak długo czekać ? :( gdzieś czytałam, że ma się on pojawić 19 albo 20 września. no cóż, mam nadzieję, bo tyle w zasadzie mogę wytrzymać. choć zwiastun był nie najlepszej jakości - i tak cudowny ;)

ocenił(a) serial na 10
isobel

Co merlin mówi w scenie na wpadkach 1:57

http://www.youtube.com/watch?v=jb8jis2OBLo&feature=related