PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

jestem ciekawa

ocenił(a) serial na 10

jak potocza sie losy gwen i arthura jestem ciekawa bardzo....a wy

ocenił(a) serial na 10
doris18doritta

to będzie historia przepełniona nieszczęśliwą miłością, hm. z resztą co ja się będę rozpisywać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ginewra . i proszę mi nie mówić, że odsyłanie do legend arturiańskich nie ma sensu ;x. wystarczy przeczytać opis 4 odcinka i od razu będzie wiadomo, że powrót Lancelota właśnie do tego może prowadzić ;x.

doris18doritta

Ano najprawdopodobniej Lancelot ostro zamiesza. Bo oto Gwen już idzie w stronę księcia (błagam, tylko nie to), a tu zjawia się rycerz, który uważa ją za damę serca xD.
I tu pytanie. Czy scenarzyści wybiorą:
a) zgodność z kanonem, czyli zdrady i romanse
b) Gwen albo odrzuca kategorycznie Arthura, albo Lancelota i zadowala się jednym z nich
c) coś jeszcze innego, czym nas zaskoczą.

averia_free

mam nadzieję,że scenarzyści nas czymś zaskoczą według legendy gwen powinna byc z arturem ale ponieważ serial znacznie odbiega od prawdy to myslę że nie będzie pary gwen- artur( hurrrrra!!!)

ocenił(a) serial na 10
maagda07

a ja myślę, że jednak będzie i Morgana wreszcie będzie miała powód żeby przejść na ciemną stronę mocy - zazdrość ;3.

ocenił(a) serial na 10
maagda07

Jeżeli nie będzie pary Artur - Gwen to liczyłabym na jakąś babkę, która będzie umiała władać mieczem (i może hmmm... będzie jakaś magiczna). Wiem, wiem wszystko wskazuje na Morgane...., ale może jakaś nowa postać?
Co sądzicie?

ocenił(a) serial na 10
Elvira12

dla Artura nowa postać? niee.. raczej zostanie przy Gwen ;x. o Morganie w tej sytuacji nie ma mowy, chociaż... poczekamy zobaczymy ;D