jak potocza sie losy gwen i arthura jestem ciekawa bardzo....a wy
to będzie historia przepełniona nieszczęśliwą miłością, hm. z resztą co ja się będę rozpisywać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ginewra . i proszę mi nie mówić, że odsyłanie do legend arturiańskich nie ma sensu ;x. wystarczy przeczytać opis 4 odcinka i od razu będzie wiadomo, że powrót Lancelota właśnie do tego może prowadzić ;x.
Ano najprawdopodobniej Lancelot ostro zamiesza. Bo oto Gwen już idzie w stronę księcia (błagam, tylko nie to), a tu zjawia się rycerz, który uważa ją za damę serca xD.
I tu pytanie. Czy scenarzyści wybiorą:
a) zgodność z kanonem, czyli zdrady i romanse
b) Gwen albo odrzuca kategorycznie Arthura, albo Lancelota i zadowala się jednym z nich
c) coś jeszcze innego, czym nas zaskoczą.
mam nadzieję,że scenarzyści nas czymś zaskoczą według legendy gwen powinna byc z arturem ale ponieważ serial znacznie odbiega od prawdy to myslę że nie będzie pary gwen- artur( hurrrrra!!!)
a ja myślę, że jednak będzie i Morgana wreszcie będzie miała powód żeby przejść na ciemną stronę mocy - zazdrość ;3.
Jeżeli nie będzie pary Artur - Gwen to liczyłabym na jakąś babkę, która będzie umiała władać mieczem (i może hmmm... będzie jakaś magiczna). Wiem, wiem wszystko wskazuje na Morgane...., ale może jakaś nowa postać?
Co sądzicie?