Bardzo mnie interesuje w którym odcinku Artur dowie się, że Merlin jest czarodziejem?
w pierwszej serii o mało co artur się nie dowiedział ze merlin jest czarodziejem ale przyjaciel merlina powiedział że jest niby czarodziejem żeby ratować merlina rownież czekam kiedy wszyscy sie dowiedzą ze merlin jest wyjątkowy ale to bedzie w 2 sezonie o ile wyjdzie mam nadzeje a może juz wyszedł nie wiem....
Tez sobie układam różne historyjki o tym, jak Artur się tego dowie! Np. raz miałam taki kompletnie nie realistyczny pomysł(trochę z Harrego Pottera),że Merlin,Artur,Morgana,Gwen i (wymyślona przeze mnie) siostra Merlina o imieniu Żizel są gdzieś razem (na razie nie wymyśliłam po co,choć miałam taki pomysł,że jadą do innego miasta żeby poprosić o pomoc,też nie wiem po co) i nagle z krzaków wyłaniają się dementory (tak,głupie,wiem) Artur wyciąga miecz i chce nim dźgnąć potwora,ale trafia w pustke!Ponawia próbę, ale to na nic. Żizel,która zna sekret Merlina,i trzyma go za ramie żeby nie popełnił głupstwa.Dementory otroczyły ich. Metrlin wyrywa ramie z uścisku siostry,wyciąga ręke i krzyczy: EXPEKTRO PATRONUM!!! Z jego dłoni wystrzeliwuje srebrna błyskawica, a zaraz za nią srebny koń.Rumak szarżuje na duchy.Gdy dementory uciekły,Merlin odwraca się: Żizel patrzy na niego z przerażeniem,a reszta ze zdumieniem (Morgana z mniejszym,bo się już tego domyślała) Merlin wskakuje na srebrnego wieszchowca i zaczyna galopować w strone Camelotu.