Jak wrażenia? Ja śledziłam akcję z zapartym tchem a końcówka - genialna! Jak na razie, moim zdaniem, najlepszy odcinek w 4 sezonie.
Świetny, chodź z tym uciekaniem Merlina to przesadzili, noo ale nareszcie zaczął czarować. Biały smok już mnie cieszy :D
Piękny ten smok ;) i szczerze powiedziawszy wreszcie jakieś czary i przygody się zaczęły. Jeszcze tylko, żeby tak Artur dowiedział się kto mu ciągle pomaga ;)
Świetny odcinek, zgadzam się ;) Następny chyba będzie jeszcze lepszy - Agravaine i Morgana będą knuć przeciw Camelot, jakaś armia była w trailerze, niezłe
A dobre jest to, że biały smok zostanie wychowany na dobrego (czyżby kiedyś miał walczyć potem z czarnym Kilgharrahem?) ;p
pytanie, kiedy Arthur weźmie sobie za żonę Ginewrę, przecież tego chciał ...
zgadzam się :) Merlin wreszcie pokazał trochę pazura i magii - a już myślałam że potrafi tylko czyścić koszule ;)
Tia a jak się dowie to niemal cały serial będzie musiał zmienić schematy a potem za przeproszenie było by pieprzenie że serial nudny tak jak to było z DB czy Kevinem bo co wtedy powstrzymało by merlina przed wyleceniem przed zamek i rozpoczęcia naparzania się z czarnych charakterem.Już w 3 sezonem słyszałem sporo wołań żeby wyjawił Arturowi swoją tajemnice wtedy podkablował by Morgane i połowa sezonu 3 żegnaj.Ta tajemnica powinna być zakończona być 2-4 ostatnich odcinków ostatniego sezonu jak będzie najtrudniejsza walka czyli coś mocniejszego od smoka,armii umarlaków .
Ciekawe czy podczas wojny w 5 odc Merlin będzie walczył z Morganą według wywiadów w tym sezonie mają być starcia między Merlinem a Morganom
Cóż ciekaw jestem kto jest obecnie potężniejszy Morgana już pokazała co nieco a Merlin najwyżej zrobił miksturę która załatwiła króla co prawda dzięki Morganie.Cóż chciałbym też zobaczyć nieco potężniejszą magie typu błyskawice,kule (coś takiego jak merlin zrobił pod koniec 1 sezonu) ognia a nie force pusha.
Może zobaczymy to w 6 odc 6 odc będzie nosił tytuł ''Merlin'' i skupi się na złym Merlinie
Wtedy Merlin mugby zabić jakiegoś rycerza lub strażnika i mogły by być jakieś sceny złego Merlina i Morgany w lesie w którym omawiają plan zabicia Artura i oczywiście to jak Merlin próbuje zabić Artura
Kategorycznie się z tobą nie zgadzam. Uwielbiam ten serial, ale chcę aby Artur wiedział już o magii Merlina, i wtedy mogliby razem działać i na większą skalę!
Ale wtedy praktycznie Merlin mógłby obalać wszelkie spiski mówiąc o tym Arturowi np mógłby wygadać wszystko o tym kolesiu od Morgany.Tak to nie jest takie proste niemal wszystkie odcinki były by o połowę lub 3/4 krótsze dotychczas gdyby powiedział Arturowi gdyż sporo problemów stanowił nie sam wróg a zakaz magii.Już sam ostatni odcinek by się skończył w połowie jakby nie musiał się już kryć i ogłuszył by złodzieja poprostu poszedł z rycerzami po jajo i tyle trudności.Zresztą gdyby teraz powiedział Arturowi i ten by olał to było by nierealistyczne w końcu załatwił mu niedawno tatusia a jak wiemy książę obecnie król nie dał by się tak szybko przekonać że magia jest dobra.Ps sorry za interpunkcje ale się spieszyłem:D
Zawsze miło jest widzieć James'a Callis'a :D
Dlaczego ten mały smok ma tylko po palcu u każdej łapki?
Odcinek po prostu cudowny! Osobiście uwielbiam każde pojawienie się Gildharry ( ach ten głos ^^ ), a w tym było go naprawdę dużo. Ponadto, reakcja zarówno smoka jak i Merlina na wyklucie się pisklęcia prawie wywołała u mnie łzy. Nie mogę się doczekać, kiedy dane nam będzie ujrzeć już nieco bardziej wyrośniętego ( wyrośniętą? ) Aithusa.
Co do czarowania Merlina, powinni go "ośmielać" do coraz częstszego i bardziej widowiskowego używania magii. Kiedy w końcu przyjdzie co do czego i Merlin wyjawi Arturowi swój sekret, myślę, że stosowne by było gdyby zrobił to przykładowo - nawiązując do trailera kolejnego odcinka - powstrzymując taką armię bez ich zabijania czy czymś równie niesamowitym.
tak, to by było widowiskowe, pomagając aby 20 rycerzy (?) Camelot pokonało całą armię jak to widać w trailerze, Merlin w końcu zostałby doceniony przez Arthura i resztę i nie musiałby już tylko gotować, prać i sprzątać ;p
Odnośnie gotowania prania i sprzątania... mam takie przeczucie, że nawet jak już wszystko będzie wiadome Merlin i tak pozostanie przy swoich zajęciach ;x
To co się zmieni, to fakt, że nie będzie musiał robić tego własnoręcznie, a za pomocą magii, oraz zachowanie innych ludzi w stosunku do niego - zwłaszcza w sytuacjach kryzysowych poleganie na nim.
Racja, cieszę się tylko, ze zaczęła się nowa era - panuje Arthur i jest to dla Merlina już łatwiejsze niż wcześniej, gdy był Uther
hheheheh dobry ten odcinek.
normalnie szczałam ze śmiechu z akcji z kluczmi i sciagnietymi spodniami... xD
to na to wychodzi że ten bialy smok w przyszlosci bedzie sluzyl dobru?
troche szkoda ze nie bylo GWEN, ale ciagle licze na rozbudowanie watku ARTUR - GINEWRA.
Świetny odcinek :) Nie dosyć, że można się było pośmiać(nadal nie moge uwierzyć, że Merlin ściągnął Arturowi spodnie! :P) to jeszcze akcja brnęła wartko do przodu... Fajnie, że wprowadzili wątek ze smokami, bo w legendach nie było o nich za wiele, więc będzie jakieś urozmaicenie. Chociaż o ile sobie dobrze przypominam to było coś o władcy, który nie mógł wybudować fortecy, bo pod ziemią walczyły dwa smoki: czerwony, który symbolizował Brytanię i biały symbolizujący Sasów. Więc może się okaże, że biały smok jednak będzie zły? :p Chociaż skoro na razie nie było nawet słowa o Saksonach to podejrzewam, że twórcy serialu skojarzyli jednak z Albionem, bielą i nie będzie żadnych niespodzianek ;)
zgodzę się, że odcinek najlepszy jak dotąd. Podobała mi się akcja ze spodniami i kluczami:D i to, że było więcej magii. A końcówką posłodziłam sobie herbatę:)
Ten odcinek jest naprawde pozytywny ^^
A i spodnie najlepsze xd
Szkoda ze nie było Morgi .
Akcja ze spodniami (moja herbata znalazła się na koszuli i klawiaturze) świetne ^^
Ale najlepsze było: " I'm the last Dragonlord, and I'm warning you...LEAVE THIS EGG ALONE"
No no, Merlin w tej scenie zaszalał. Oby tak dalej. Odcinek świetny, ale co mi się nie spodobało, to to jak rycerze traktowali Merlina (gdy ten robił jedzenie). Merlin naprawdę ma stalowe nerwy :)
w 6 odc Artur dostanie za swoje i może w tym odc Merlin wybuchnie i powie mu co o nim myśli oczywiście zanim będzie próbował go zabić
jak myślicie w jaki sposób Merlin będzie próbował go zabić ja mam dwie opcje :
- Zatakuje go z mieczem w jego pokoju
- Lub wyzwie go na pojedynek
Co do odcinka, jeden z moich ulubionych (: Akcja ze spodniami i w ogóle... dawno się tak nie uśmiałam. Albo jak Merlin badał korniki xD Wyraz twarzy Arthura nieziemski ;p Uwielbiam ich duet, jeden z najśmieszniejszych, jakie znam.
prawda, Merlin i Arthur to świetny duet -- pełno śmiesznych gagów i kawałów ;) lubię też Gwaine'a ale coś ostatnio mało go było, a to luzak i ma fajne teksty
wątek białego smoka z 4x04 będzie miał kontynuację w serii 5 Ainthusa będzie miał większopm rolę w odcinkach 5 serii
taak, Gwain jest świetny, na pewno jeszcze się wykaże w serialu :) Ale i tak moim ulubionym rycerzem był i jest Lancelot. Zaraz obok Artura. :]
a propos Lancelota to mam nadz, że przeżyje, bo w trailerach do kolejnych odcinkach są z nim sceny...
Przeżyje, bo to co jest na trailerze, jak ktoś wychodzi z wody, to na pewno jest to Lanc. Bo na Merlina to za szeroki jest ;)
Poza tym jeszcze przecież musi być akcja Gwen - Lancelot i wpakowanie za to Gwen do lochu. Już nie mogę się tego doczekać ;p
Przecież Merlin od pierwszego odcinka serialu (nawet gdy Artura nie lubił i to bardzo) Merlin ratował Artura.
Dla mnie świetny, jak na razie najlepszy, jednak wydaje mi się, że piąty odcinek będzie jeszcze lepszy. Czekam co wymyśli Morgana <3
zdecydowanie najlepszy z tej serii (jak dotąd). a i też czekam na odcinek 6 :D
ps. mam nadzieję, że już więcej nie będzie takich scen jak ta ze spodniami i kornikami (robalami), bo mnie ciągle boli brzuch od śmiania się :)))))
A ja właśnie chciałabym, żeby były takie sceny - z tego samego powodu, dla którego ich nie chcesz :P
4x05 :
-związek Artura z Gwen osiąga punkt krytyczny - Lancelot wraca ? - ale nie ma go w obsadzie
-Artur podejmuje ciąg szokujących decyzji
-Merlin będzie ubrany jak Rycerz Camelotu
-Wrogowie Camelotu testują Artura jako króla
Nie sądzę, żeby Lancelot wrócił tak wcześnie, ale może...
Gwen i Artur? Ginewra i Król Artur w legendach nie byli szczęśliwym małżeństwem, wręcz przeciwnie.
Powinnien wrócić między 7 a 8 odc ten romans nie będzie prawdziwy oboje będą zaczarowani przez Morgane i Agravaine na prawdziwy romans za wcześnie . Prawdziwy romans Lancelota i Ginewry powiniem mieć początek w 6 sezonie
Wiem, niestety :(
Pewnie uciekną razem w 5 serii albo w 6, nie tracę nadziei ;)
w 5 nie bo 5 będzie o tworzeniu Albionu a producęci mówili że ma powstać film i o wiele więcej - że względu na dużą populalność serialu .
Świetnie! :)
Odkąd Gwen jest z Arturem mam ochotę ją zabić. Kompletnie do siebie nie pasują ;/
ciekawe... rzeczywiście serial ogląda bardzo wielu widzów na różnych kontynentach
co do Gwen to niech leci z Lancelotem, skoro się tak kochają -- w końcu Arthur zasługuje na królową z prawdziwego zdarzenia ;)
Ale raczej producęci pujdą w kierunku pierwotnej wersji legendy troche będzie z Arturem jako jego żona i królowa a ostatecznie będzie miała romans z Lancelotem
Tak jest z Agravaine miał nie być jej wrogiem lecz wrócili do pierwotnej wersji legendy w której był wrogiem Ginewry i próbował ją zniszczyć
Również tak samo było z Uterem - miał nie umierać - lecz też wrócili do legendy po jego śmierci zrobili z Artura pełnoprawnego króla.
spoiler?
http://www.youtube.com/watch?v=VQVuvzdneVY&feature=related
zdjęcia dekoracji do ślubu?