PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

odcinek 4

ocenił(a) serial na 6

Jak wrażenia? Ja śledziłam akcję z zapartym tchem a końcówka - genialna! Jak na razie, moim zdaniem, najlepszy odcinek w 4 sezonie.

ocenił(a) serial na 8
monika1144

Tak, ale są pewne eventy, których scenarzyści pominąć po prostu nie mogą. A to, że kilka rzeczy wychodzi w praniu, to...

ocenił(a) serial na 8
elwiria

Dopiero dzisiaj obejrzałam... Bardzo mi się odcinek podobał. Merlin nareszcie pokazał pazurki. :)
A ten smok na końcu był taki cuuudny. :P
Bardzo mnie rozśmieszyła scena w której ten gościu uśpił całą drużynę. xD Teraz scenarzyści organizują grupowe omdlenia, żeby Merlin mógł działać. xDD

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Ten "gościu" ich nie uśpił. Jeśli nie zauważyłaś, to całej drużynie (prócz Merlina, który tego nie jadł - później dopiero zauważył że jest w jedzeniu coś nie "pożądanego") zebrało się na sen, ale było im też ciężko oddychać.

ocenił(a) serial na 8
monika1144

Zauważyłam. Chodziło mi o efekt końcowy. Nie mędrkuj. :P

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Tutaj jest fragment 5 odcinka http://www.youtube.com/watch?v=rIGEISl7XH8

ocenił(a) serial na 8
iwek33

Bomba , szkoda tylko że nie pokazali co sie stało ze smokiem (zabrał go Kilg , czy może bd go hodował w piwnicy) , i niewiadoma płeć jest . Aithusa niby wskazuje na płeć żeńską , ale to nie do końca pewne.

Ta jaskinia-droga do grobowca , to nie przypadkiem w ni

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

nie była już w drugim sez ?

ocenił(a) serial na 6
Enterraz

Też miałam takie wrażenie - nie jest to przypadkiem jaskinia Balinora (ojca Merlina)? ;)

ocenił(a) serial na 8
elwiria

Właśnie założyłam temat o tym - od razu wydała mi się znajoma :p

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Chyba wrócili do części poprzednich streszczeń :
-Future episodes. The once and future king. The fire of the Pheonix - this episode see's Arthur fighting for his life.
-Nov 26th Agravaine returns, puts an enchantment on Gwen & Lancelot, turning Camelot into turmoil.

-Morgana must make ultimate sacrifice in final episode to gain power and Excalibur! Will she do it??

-Dec 17th. Merlin finds himself imprisoned in the FUTURE!!

-Tristan De Bois is back from the dead - The Black Knight, remember only Excalibur can kill him!!

-Mystery of time I believe is going to be a future episode title for this series??

-This series will also end on a two part finale-

-Episode 12 Mystery of Time.

-Lancelot is NOT DEAD, he'll be back.

http://twitter.com/#!/spudbird2009

ocenił(a) serial na 10
iwek33

Sporiery :
-Morgana będzie miała więcej interakcji z innymi postaciami w pobliżu drugiej części serii.
-Rycerze zwrócą się przeciw sobie "ze względu na kobietę- Gwen
-Gwen popełni jakieś błędy w tej serii oprócz miłosnego trujkątu
-Jeden z rycerzy okrągłego stołu będzie walczył z wojownikiem i Morganom
-Pojawi się brat Utera
-Merlin ulega dużej presji która wpływa na jego stosunki z Arturem
-Będą narodziny elementem przyszłości"- które będą wielkimi emocjami dla Merlina i umieszczą go w roli ojca.
-Zobaczymy więcej rycerzy Artura jak seria zagłębia się bardziej w ich postaciach
-Merlin wyjdzie po za pewną wiedzę Gajusza w tej serii

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

OMG, Merlin będzie OJCEM?! O.O Mam nadzieję, że szczęśliwą mamusią będzie cudowna Mordzia ;DD Gwen? Popełnia błędy od samego początku, nic nowego -.- Druga seria? Hmm... Może to ten druid, który opiekował się Mordredem? Alvarr czy jakoś tak? On miał coś do czynienia z Morganą. Rycerze zwrócą się przeciw sobie, gdyż kiedy wyjdzie na jaw romans Gwen i Lancelota, Okrągły Stół poprze Lancelota, a nie Artura; król uznaje to za zdradę. Walka z Morganą jednego z rycerzy? Mam nadzieję, że to Gwaine <33

ocenił(a) serial na 10
Evillie

może Pani Jeziora się pojawi i mogła by przekazać Merlinowi ich syna np Galahad

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Może Freya wróci? Fajnie by było, ale i tak optuję za Morganą. Oni do siebie po prostu pasują :>>

ocenił(a) serial na 10
Evillie

Ja też tak myślę żobaczymy w 6 odc jak Merlin i Morgana działają razem przeciwko Arturowi

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Tak, to chyba będzie jeden z najciekawszych odcinków ;)

michal_12_filmweb

Merlin nie działa przeciwko Arthurowi. Morgi rzuci na niego urok.

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

chodzi o narodziny smoka a nie ze zostanie tatusiem, nie traktujcie wszystkiego dosłownie.
narodziny elementem przyszłości - biały smok odegra w przyszłości dużą role.

naprawdę jestem ciekawa czy zrobią z Gwen tą złą, która zdradza męża. Co innego gdyby nie zrobili z niej służącej i było by to małżeństwo z rozsądku , polityczne., a tak wyjdzie na zwykła z...dzirę

ocenił(a) serial na 8
Bene

Zgadzam sie całkiem , ona od początku już świrowała z merlinem (buzi buzi) , Lancem (buzi) i arturem (buzi buzi buzi) . Jak chorągiewka - gdzie wiatr tam i ona . O wiele lepiej by bylo jakby byla księzniczka

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

:D ;)

ocenił(a) serial na 10
elwiria

Ryczałam ze śmiechu gdy Merlin niby próbował Arturowi wciągnąć spodnie na tyłekXD