PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37809
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

pytanie

użytkownik usunięty

Jestem nowa w tym serialu, dopiero zaczęłam oglądać , ale już bardzo mi się spodobał.

Możecie mi wytlumaczyć jakie jest pokrewieństwo Morgany i Arhtura? Bo ona wyraźnie na niego leci, co wydaje mi się dziwne

I kiedy będzie 4 sezon?

ocenił(a) serial na 10

Morgana jest przyrodnią siostrą Artura i w 3 sezonie knuje przeciw niemu tylko w 1 sezonie jest miła dla niego i wydaje się jak by na niego leciała

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10

w 1 sezonie coś iskrzyło między Morganą i Merlinem ale w 3 sezonie Merlin i Morgana stali się najgorszymi wrogami nienawidzą się nawzajem chociaż Merlin tego nie okazuje

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Ona nigdy na niego nie leciała tylko tak na swoje potrzeby wodziła go za nos , a ona jemu się podobała , aczkolwiek nie było między nimi chemii . Po prostu oboje myśleli że Uther kiedyś ich zaślubi - wiadomo , córka przyjaciela króla z bogatego rodu , książe itp . Nic nie ma między Merlinem i Morgi od samego początku - chociaż niemu jasne , ona mogła się podobać , a jej mogła zaimponować ta chęć pomocy , np Mordredowi , ale też nie zaiskrzyło

użytkownik usunięty
Enterraz

rozumiem.
Ale mimo wszystko jak Uther mógłby zaślubić przyrodnie rodzeństwo? Te jej spojrzenia wydały mi się podejrzane, bo czytałam ostatnio wywiad z Evą Green, która gra Morganę w nowym serialu Camelot i ona właśnie powiedziała, że w jednej z wersji legendy Morgana miała dziecko z Arturem.

ocenił(a) serial na 10

Czytałem na wikipedi ze w jednej z wersji legend Morgana i Artur maja syna Mordreda
A to ze są rodzenstwem wychodzi dopiero w 3 sez.

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Ale po prostu część faktów należy ignorować - należą do innych legend . A to , że oni są rodzeństwem - przecież nikt o tym nie wiedział , a już na pewno nie oni , więc mogli tak myśleć

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Morgana poprzez magie zaczarowała Artura i uwiodła go i tak się narodził Mordred ,raczej tego wątku nie wprowadzą do serialu , bo mamy już Mordreda

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

ta wersja jest bardzo fajnie przedstawiona w filmie "Merlin"

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

a dla mnie to trochę bardzo obrzydliwe, że uther chciał zaślubić artura z morganą. wydaje mi się, że to przez to, iż były to dopiero pierwsze odcinki, a scenarzyści nie pomyśleli o tym że kiedyś napiszą 3 sezon, w któym wszyscy się dowiedzą o pokrewieństwie arcziego i morganci

ocenił(a) serial na 10
l578

a jeśli chodzi o Merlina potym jak Artór władał całym Albionem i byli już rycerze okrągłego stołu Merlin zginął z ręki Nimue a Nimue po śmierci Merlina była jego następcą i to ona później doradzała Arturowi a gdy Morgana wysłała zatruty płaszcz aby zabić Artura Nimue go ostrzegła

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Uther NIE chciał zaślubić swoich dzieci , ale tak to wyglądało - przypomnijcie sobie pierwszy odcinek , kiedy Morgi miała tą skąpą sukienkę . Ale nie czuli do siebie chemii , bo coś jest w genetyce między rodzeństwem , że jej nie czują .

użytkownik usunięty
Enterraz

hej, morgana nie jest córką Uthera! Powiedział w 8 odc 1 sezonu: I've treated you LIKE a daughter, czyli traktował ją jak córkę

on to ukrywała przed nią dla dobra arthura ale w 3x05 się to wyjaśni :)

użytkownik usunięty
kinga45

no ale jak ukrywał jak powiedział potem w tym samym odc do niej: Obiecałem Twojemu ojcu, że się tobą zaopiekuję?

ocenił(a) serial na 8

Nie widziałaś trzeciego sezonu ? To ON jest jej ojcem - kiedy kumpel wyjechał na wojne , jego żonka czuła się bardzo samotna .

użytkownik usunięty
Enterraz

aa!! O to chodzi, rozumiem;] nie, oglądam pierwszy;] no alev mimo wszystko w całości to weygląda dziwnie, bo gdyby się dowiedział w pierwszym sezonie, że to jednak morgana pomogła uciec dziecku celtów z pałacu to by ją jak nic zabił

ocenił(a) serial na 8

Coś mi mówi że nie - przecież Wielki Gad powiedział mu , że chłopiec musi zginąć . A tak nawiasem to dzieciak druidów , a nie celtów :p

użytkownik usunięty
Enterraz

ano, własnie nie potrafiłam sobie przypomnieć tej nazwy:D i pomyslałam: celci:D

ocenił(a) serial na 8

Ja to jak sobie przypomnieć nie mogłam , zawsze kojarzyłam z Panoramixem