PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352734
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

1 odcinek :)

ocenił(a) serial na 10

Zacząłem oglądać od nowa ten serial i po znaniu fabuły dziwne jest to że Monica przedstawia
Rachel Chandlerowi(i oni jakby niby nic), chociaż oni się znali za licealno-studenckich czasów.
Nawet się całowali :) Śmieszne :) Bardzo rozśmiesza mnie montaż serialu za początku :) np. w
8:37 minucie Pheobe jest w kuchni i wyciąga rzęsy, a w 8:40 siedzi za chłopakiem na kanapie i
piję kawę. Ale i tak go uwielbiam :)

skian96

Dużo jest takich wpadeczek ;p Zaczęłam ostatnio oglądać od początku i to zauważam ;p

Np. u Phoebe słynna kobieta wychodząca z obrazu z początku ma inną sukienkę (czerwoną).
W odcinku gdy w knajpie zatrudniają profesjonalną śpiewaczkę, Phoebe śpiewa przed kawiarnią i od jednego faceta dostaje prezerwatywę zamiast kasy, gdy ten facet po ową gumkę wraca, okazuje się że to JEJ BRAT! :)

Ciekawa jestem co jeszcze znajdę :D

ocenił(a) serial na 10
skian96

Podobnie jak Ty, postanowiłem odświeżyć sobie Przyjaciół i jednocześnie poeksperymentować.
W odcinkach z wersji na DVD (tzw. extended) tego nie ma. Sam porównywałem to jakieś pół godziny temu z czystej ciekawości, oglądając wersję Blu-ray i DVD.
Ponadto jest mi mega przykro, że odcinki na Blu-ray są strasznie poucinane w porównaniu z tymi wydłużonymi z wersji DVD; pierwszy odcinek jest nawet o 6 minut krótszy ze względu na poucinane dialogi i żarty.

skian96

Też dziwna jest reakcja Chandlera w odcinku z filmem z ich studniówki, kiedy pierwszy raz widzimy jak Monika była gruba. Można przymrużyć na to oko, ale widać było, że niektóre rzeczy wymyślili trochę później. Mimo wszystko takich błędów jak na 10 sezonów nie jest za wiele (w porównaniu do innych seriali) :)