raczej o 224 miejsce w rankingu seriali. Jak dla mnie Przyjaciele nie mają sobie równych i spokojnie powinni być w top 5, więc dla mnie też to jest skandal :P
Dla mnie to jeden z najbardziej charakterystyczny serial!
Powinien mieć 1 miejsce.
dokladnie! wiele serialii wypala sie po paru seriach a w tym przypadku wszystkie odscinki po tylu latach dalej byly smieszne co wiecej kazda nowa sieria smieszyla mnie coraz bardziej! Uwielbiam Phoebe :D
Też tego nie rozumiem... Przecież to jeden z najlepszych seriali od bardzo bardzo dawna. Uwielbiam do niego wracać. Niektóre odcinki oglądałam już po 7,8 razy... Mój ulubiony odcinek- z unagi! :D
przynajmniej jeśli chodzi o sitcom, to murowane pierwsze miejsce, trzeba pamiętac, że ranking seriali nie jest podzielony na komediowy, dramatyczny czy obyczajowy;]
Ale z tego co pamiętam to w komediach jest koło 60 miejsca więc to wciąż daleko ;)
ten ranking to jest filmwebu? czy taki naprawde światowy:) a jesli chodzi o miejsce to wiąże sie to pewnie tez z tym, że nie jest to serial nowy, na czasie, tym którzy go pamiętają łatwiej jest do niego wrócić, jest mnóstwo seriali nowych, więcej ludzi je ogląda, więcej ludzi głosuje, stąd miejsce w rankingu,
biorąc serial w całości, to z tych seriali obcojęzycznych co oglądalem, a było ich przypuszczam koło trzydziestu, Friends oceniam najlepiej. Dominująca większość odcinków świetna, bardzo rzadko stosowano chwyt ze wspominaniem sytuacji z poprzednich odcików, nawet gdy odcinek jest słabszy to i tak znajduje się w nim mnóstwo świetnych dialogów. serial do wielokrotnego oglądania, czego nie mozna powiedzieć o każdym serialu, nawet tych z grupy najlepszych. zawdzięcza to poczuciu humoru i inteligencji scenarzystów i bardzo dobrej grze aktorów. Jedno co irytuje to te sitconowe śmiechy, ale jak się na to nie zwraca uwagi to da się je przeżyć.
To dlatego, że jakiś czas temu, nie wiem może nadal - ranking był manipulowany przez niedojrzałych użytkowników Internetu, którzy nie mogli znieść tego, że np. ich ulubiona bajka jest na dalekiej pozycji. Zakładali wiele kont i systematycznie obniżali / zawyżali oceny poszczególnych pozycji.
Jakieś 2 lata temu Przyjaciele utrzymywali tutaj 1 pozycję, a potem stało się to co opisałem wyżej.
PS: Spotkało to również inne seriale tj. 24 Godziny (429), Prison Break (596), Zagubieni (479). Tak wiem, pewnie dla niektórych są kiepskie, ale nie zmienia to faktu, że wielu osobom się podobały i zajmowały miejsce przynajmniej w pierwszej 50-tce. A na obecną notę nie zasługują, chociażby poprzez fakt ile osób przyciągały przed ekrany telewizora. Takie są fakty.
Jeśli chodzi o Prison Break, Zagubionych, to spadły w rankingu, bo późniejsze odcinki, i wręcz całe sezony, po prostu były beznadziejne. gdyby PB skończył się po 2 seriach dałbym mu pewne 8, może nawet 9.
Co do Przyjaciół... Problem leży w tym, że to serial zapomniany, i nieznany dla młodych. Pamiętam jak byłem dzieciakiem, to bardzo późno leciał. Dopiero potem puszczali go wcześniej, aż w końcu trafił do tvn7 i wtedy obejrzałem wszystkie odcinki. Teraz powinno to Comedy Central emitować, i to by na pewno pomogło. Dodatkowo tak jak Demolka25 piszę, dużo dzieciaków zaniżyło mu średnią.
Czyli uważasz, że dwie pierwsze serie tych seriali były bardzo dobre - też tak uważam. Ale czy miejsce 596 w rankingu seriali to zasłużone miejsce dla Prison Break, tylko dlatego, że kolejne sezony były dużo gorsze od poprzedników ? Z całą pewnością znalazłbyś przynajmniej 100 pozycji, które są gorsze a mimo to są na lepszej pozycji.
595 innych seriali według tego rankingu jest lepsza, tylko dlatego, że stracił swój urok po 2 sezonie? Warto podkreślić, że był / jest to serial, którego tytuł zna pewnie 90% osób, które kiedykolwiek oglądały telewizję.
Nie mówię, że jest to serial wyśmienity i że zasługuje na miejsce w pierwszej dziesiątce czy nawet 50-tce. Ale z całą pewnością nie na 596. I jeśli jesteś Użytkownikiem tego portalu dłużej niż rok / dwa i przeglądasz czasami ranking, na pewno zauważyłeś, że m.in Prison Break spadł tak daleko w przeciągu paru dni. Nic innego jak manipulacja rankingiem poprzez "multikontowość".
Nie warto patrzeć na tak zwane top 10, żaden ranking nie będzie wiarygodny jeśli każdy może założyć konto na filmwebie za pomocą meila, powinni dodać sms koszt 20 groszy, niektórych to by powstrzymało od multikontowości