PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 356 tys. ocen
8,2 10 1 355646
8,4 49 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

dzis na onecie taki ranking sie pojawił!!!! nasi Przyjaciele na 1 miejscu!! szok!

ocenił(a) serial na 10
urga

szok ? jaki szok co ty opowiadasz , przeciez to był najbardziej popularny serial komediowy na świecie w swoich latach. A garze aktorów o ostatnich sezonach wynosiły po 1.000.000 $ za odcinek na głowę. Ostatni odcinek w samych stanach ogladało 54 mln . widzów.

maciekb80

nie zaskoczyła mnie popularnośc tylko koszty!

ocenił(a) serial na 10
urga

"koszty " w sensie zarobki całej szóstki czy to ile serial zarobił ?

maciekb80

koszty produkcji

urga

O!To akurat też mnie zdziwiło...możliwe że chodziło o markowe ubrania,stylizacje + występy znanych osób(?)

Tamilina

chodziło głownie o gaże gwiazdorskie, pzyjaciele prali po 1 mln za odcinek - w ostatnim sezonie! ale to i tak dziwne, wydaje mi sie że te nowoczesne historyczno kostiumowe seriale pochłaniaja miliony na same koszty....

maciekb80

Ostatni odcinek MASHa w 1983 roku oglądało 106 milionów więc 54 to tylko połowa ;)

ocenił(a) serial na 10
Lukasz641

okey ale to było 11 lat przed 'Przyjaciółmi" czyli w okresie gdzie jeszcze nie było az takiej konkurencji w programie telewizyjnym w tym czasie

maciekb80

Konkurencja była chyba taka sama, po prostu MASH choć opowiadał o wojnie w Korei, dla Amerykanów był rozliczeniem z wojną w Wietnamie.