nie chcę zabrzmieć jak Jarosław Kaczyński, który wszędzie widzi spisek, ale wygląda mi to na jakąś zorganizowaną akcję, bo to nie jest tak, że innym serialom wyjątkowo podwyższają się oceny. O dziwo "Przyjaciele" w bardzo krótkim czasie spadli tak nisko i ich ocena z każdym dniem jest coraz niższa. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nagle tyle osób zaczęło ogląć ten serial i tak im do gustu nie przypadł...
Wierzyć się nie chce... Kultowy serial! Zorganizowana masowa akcja pt. "Nienawidzę 'Przyjaciół'"? Jeśli to prawda - Polacy rzeczywiście są podli...
Płakać się chcę, gdy patrzę na pozycje, które są przed nimi ;//
Mi też to śmierdzi jakimś spiskiem bo jeszcze w wakacje Przyjaciele mieli chyba bez mała 40 tys. głosów. Dziś ta ocena sięga niemalże 60 tys. Coś mi się nie wydaje, żeby to była masowa akcja oglądania Przyjaciół. Ja zauważyłem gwałtowny spadek tylko dwóch seriali- Przyjaciół i Gotowych na wszystko. Ich miejsce w rankingu jest równie żenujące bo zajmowali pozycję w pierwszej 10 i zaczęli spadać w tym samym czasie co Przyjaciele i teraz są na ok. 130
A co to ma za znaczenie na jakim jest miejscu? Przecież ten ranking nic nie znaczy :)
Wy wiecie że jest zajebisty i ja też to wiem :). Pozdrawiam fanów :)
Kiedyś to nie było gów.nianego jak poznałem waszą matke, houe'a itp. Byli przyjaciele, LOST i Simpsons. To byly czasy, LOST pierwszy, Friends drugie, House trzeci czy czwarty. :,(
jak poznałem waszą matkę jest zrobione jakby na wzór przyjaciół, którzy odnieśli wielki sukces na świecie pewnie dlatego twórcy JPWM ściągnęli to z nich żeby zarobić
Nie wierzę w to co widzę. Friends niedługo wypadną z pierwszej setki. Pewnie jakieś fanki Hanny Montany zepsuły ranking
Dlaczego oni nieustannie spadają?! Nie pojawiło się tyle świetnych seriali i nie mogli nagle wszyscy uznać: "Przyjaciele są jednak do bani"! O_o
Rzeczywiście podejrzane.. Wygląda na to, że po prostu pojawiła się grupa złośliwców - podobnie jak w przypadku "Avatara" - którzy dają 1/10 tylko po to by zrobić na złość fanom lub zamanifestować swój wątpliwie wyrafinowany gust. Przykre, że taki przyzwoity portal jak Filmweb przyciąga coraz większe grono niedojrzałych pseudo-fanów kinematografii.
Co więcej, mam wrażenie, że dla coraz większego grona użytkowników Filmwebu skala oceny oscyluje między jedynką a dziesiątką a nie od 1 do 10. W związku z tym, pozostali użytkownicy, by ratować zszarganą reputację swych ulubieńców, zobligowani są również do wystawienia dziesiątek. I w ten sposób zmierzamy w kierunku błędnego koła..
W przypadku avatara było na odwrót, to fani avatara dawali 10 avatarowi a innym filmom 1/10 nie zdziwiłbym się gdyby to oni stali za obniżaniem oceny "Friends".
Generalizujesz. Pewnie są i tacy, i tacy. Rzecz w tym, że skala ma 10 ocen po to, by rozsądnie z nich korzystać a nie popadać w skrajności. Myślę, że filmy nie dzielą się tylko na "arcydzieła" i "nieporozumienia".
Popieram. Poza tym "Avatar" stoi w innej kategorii, niż "Friends". Jedno nie ma z drugim wiele wspólnego.
A tymczasem nasi ulubieńcy zapewne jutro boleśnie wypadną z setki...
Tu nie chodzi o to że poszczególni użytkownicy z złośliwości postawią 1 lub 10, chodzi o zmasowany atak multikontami.
Od wczorajszego wieczoru do chwili obecnej ilość oddanych głosów na "friends" zwiększyła się o 221. Jeszcze jakieś wątpliwości ? Jak już pisałem to atak mutlikont a nie poszczególnych użytkowników.
Nuda,głupota ? Wiele może być powodów, LOST już dawno tym samym sposobem wykopali, teraz nastał czas na Friends...
Tak jest w przypadku wielu dobrych seriali. Friends był na 1 miejscu jeszcze jakiś czas temu. To samo dotyczy seriali typu: 24, Prison Break, Lost, Flash Forward i inne ciekawe i dobre zasługujące na wyższą pozycję niż ta na której się znajdują. Pewnie wiele osób powie że np PB nie jest dobry, albo wypalił się po 1 sezonie, ale fakt jest taki że jego oglądalność jest tysiąckroć większa niż niejednego serialu w TOP 100 a mimo to znajduje się na pozycji 426.
W chwili obecnej ranking ranking seriali na FW jest do niczego. Mnie to zbytnio nie interesuje bo żaden ranking nie jest w stanie mi zepsuć zdania o serialu / filmie, tylko szkoda że osoby polegające na rankingu i oglądające seriale na jego podstawie mogą pominąć wiele ciekawych tytułów. A w TOP 100 znajduje się bardzo dużo jakiś japońskich kreskówek i tym podobnych które mają zaledwie po 200+ głosów.
Jak już pisałem mi nie zależy, ale redakcja FW powinna coś z tym zrobić, bo w końcu to ich portal i to im powinno zależeć na tym żeby m.in. rankingi były rzetelne.
Polecam napisać do obsługi, oczywiście wiele użytkowników na raz, tylko tak odniesiemy sukces bo to na prawdę poważny problem.
Od wczoraj ilość głosów wzrosła o 207, czyli przez 2 dni 428 głosów... Ciekawe ile głosów uzbierało się od kiedy Friends zaczęli spadać, pewnie kilkanaście tysięcy jak nie więcej...
mi się tak kojarzy, że w czasach świetności na fw Friends miało coś ok. 40000 głosów, ale mogę się mylić. Wątpię, żeby obsługa się tym przejęła, przecież nie zabronią nikomu zakładania multikont, albo wystawiania 1 jakiemuś serialowi. Ważne, że my wiemy jaki to genialny serial i wydaje mi się, że to jest tak znany serial, że nie trzeba go reklamować, a jeżeli ktoś się kieruje rankingami filmwebu to już jego problem, bo jak wiadomo od dłuzszego czasu tutaj aż się roi od ludzi, którzy kompletnie nie potrafią docenić klasyków, chociażby takich jak Friends.
Jak to nie zabronią ? Jest to wyraźnie zabronione przez regulamin. Co prawda Administracja nie może mieć na to wpływu, ale może blokować konta zakładane przez tę samą osobę. A istnieją sposoby na wykrywanie takich kont.
"1. Każdy Użytkownik może mieć tylko jedno Konto i nie może udostępniać Konta innym osobom ani korzystać z Kont należących do innych osób. W przypadku stwierdzenia przez Administratora naruszenia postanowień zdania poprzedniego przez Użytkownika, Administrator niezależnie od możliwości odpowiednio zablokowania Konta bądź rozwiązania umowy o świadczeniu usług droga elektroniczną będzie uprawniony do usunięcia wszelkich Treści tego Użytkownika oraz jakichkolwiek efektów jego działalności w Serwisie w tym w szczególności działalności polegającej na manipulowaniu rankingami zamieszczonymi w Serwisie, bez konieczności powiadamiania Użytkownika."
Z avatarem zrobili porządek i z innymi filmami którym fani avatara dali 1/10 to może i teraz też zrobią ale trzeba ich o tym powiadomić.
Nie trudno to wykryć, wystarczy sprawdzić najnowsze utworzone konta i sprawdzić czy mają więcej niż 1 ocenę i czy nie jest to 1/10 wystawione Friends, napisałbym do takich kont ostrzeżenie z pytaniem, jeśli nie odpisałby po jakimś czasie zablokowałbym je.