PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352734
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Serial jest dużo lepszy np od "jak poznałem waszą matkę" który jest wzorowany na przyjaciołach...
chyba gimbaza przejęła kontrolę nad filmweb.pl, bo nie rozumiem wielu rzeczy ja dla mnie top 10
się należy dlatego daje 10/10 żeby wzmocnić ocenę (co prawda jeden głos nic nie da ale mam
nadzieję że ktoś pójdzie w moje ślady i wybijemy przyjaciół na ich miejsce :) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
xeezo88

Oglądam HIMYM (chociaż nie chciałam, bo myślałam, że to podróbka Przyjaciół) i nie widzę żadnego podobieństwa ;> chyba, że w tym, że oni też są przyjaciółmi...
Oczywiście Przyjaciele są lepsi, wiadomo, ale nie rozumiem czemu Cię tak bulwersuje ta "gimbaza". To proste, że wielbią HIMYM, które znają i oglądają na bieżąco, a nie Przyjaciół z 1994 roku.

użytkownik usunięty
xeezo88

HIMYM jest podobne do Friends dlatego, że oba seriale reżyserowała/reżyseruje Pamela Fryman.

Nie rozumiem tej złości. Radzę nie przejmować się rankingiem, bo miejsca, które filmy/seriale w nim zajmują niekoniecznie oznaczają czy film/serial jest dobry, czy też nie, bo miejsca te, są ustawiane, uwzględniając oceny użytkowników filmwebu, które są jak najbardziej SUBIEKTYWNE : ).

ocenił(a) serial na 9
xeezo88

Według mnie to dlatego, że większość Polaków oglądała tłumaczony, gdzie albo nie da się przetłumaczyć gier słownych, albo tłumacze zmaścili tłumaczenie. M.in. na przykładach z Przyjaciół o tłumaczeniu gier słownych pisałem magisterkę - przykładów na złe tłumaczenie lub coś, czego się nie dało przetłumaczyć, jest cała masa.

I to chyba z tego powodu - jest mniej polotu. W oryginale jest genialny.

ocenił(a) serial na 10
grisznik

oglądałem z lektorem jakieś 3-4 razy i uważam, że to najlepszy serial ever. jak ogarne wystarczająco dobrze angielski to napewno obejrze od początku kolejny raz.

ocenił(a) serial na 10
veyron96

Zamierzam tak samo. Teraz oglądam 3 raz i już widzę, że nie wszystko mnie śmieszy właśnie przez tłumaczenie. W zasadzie i tak serial uwielbiam.

ocenił(a) serial na 10
xeezo88

HIMYM przestałam już oglądać, męczyło mnie