Siemanko mam pytanie do tych co oglądają/oglądali jak porównacie te dwa seriale do
siebie? Ja oglądam HIMYM i jestem bardzo zadowolony z poziomu jaki trzyma ten serial. We
friendsach znajdę jakieś analogie? Z góry dzięki!
Trudne pytanie ....,ale w sumie to chyba jednak Friends i tylko dlatego że są ze mną o wiele dłużej niż HIMYM. Ale uwielbiam oba.
oglądałem Friends, oglądam HIMYM. Dla mnie Friends o wiele lepsze. Śmieszniejsze i lepsza fabuła. HIMYM już zaczyna mnie nudzić.
Zależy które show zaczniesz jako pierwsze. Ja sercem będę zawsze przy Friends :):)
Zdecydowanie "Friends" lepsze. HIMYM też ok, chociaż nie trzyma tak równo poziomu i jakby dla trochę młodszego odbiorcy. Tak ja to widzę. Warto też wspomnieć, iż wiele motywów w "How i met..." jest czerpanych z "Friends".
Friends lepsze. Przede wszystkim dużo lepsza gra aktorska, lepsza fabuła jako całość, dużo lepiej skonstruowane charaktery bohaterów a nawet takie szczegóły jak scenografia.
W HIMYM generalnie wiele się nie zmienia na przestrzeni lat, chociaż wygrywa w sposobie konstruowania poszczególnych odcinków (restrospekcje, wiązanie ze sobą wydarzeń itp). Ale z kolei we Friendsach też jest wiele epizodów z taką szkatułkową kompozycją:)
Analogii jest wiele, tak jak w każdym serialu amerykańskim:) Takie najbardziej rzucające sie w oczy to Nowy York i podobny styl życia.
Cóż, naprawdę trudne pytanie! Uwielbiam oba seriale, naprawdę.. są jednymi z moich ulubionych. Ale nie wiem czemu stawiam na HIMYM. - to przynajmniej moje zdanie.
Jak dla mnie to takiego czegoś jak HIMYM nie nalez nawet porwnć do takiego arcydzieła jak F.R.I.E.N.D.S
Widziałem Friends chyba z 6 razy HIMYM cały czas oglądam i nie mówię, że to słaby serial, ale do przyjaciół mu jednak daleko!
Nawet nie ma co porównywać. Friends to klasyka, guru, pierwowzór, z niego wyłoniło się wszystko, przed nim nic nie było, a po nim nastało wieczne panowanie nieładu w świecie seriali komediowych. Żaden sitkom (w ogóle jakikolwiek serial) wyprodukowany przed, za czasów lub po ostatnim odcinku Przyjaciół nie jest godzien porównywania do tegoż najlepszego serialu ever. Oczywiście nie biorąc pod uwagę strony technicznej, bo z tej strony najlepsze są Gotowe na wszystko i tu można byłoby porównywać, ale niekoniecznie jest z czym.