PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352773
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Jakoś amerykański humor w tym wydaniu wydaje mi się..niewystarczający. Wolę gagi absurdalne (south Park, Family Guy, nawet kurcze pióro-Borat, przynajmniej są 'jacyś') albo powściągliwy ;) angielski - w stylu Black Adder, głupawy i oszczędny - Napoleon Dynamite, francuski, specyficzny - Le Placard, peerelowski, tragikomiczny - komedie Barei, tematyczny-Scrubs (odkryłam niedawno-zajebongo).

Kilka razy próbowałam się hm..wciągnąć we Friendsów, namawiana przez przyjaciół ;) ale zdecydowanie to nie dla mnie. Nie potrafiłam polubić żadnego z szóstki bohaterów, a teksty ani sytuacje w serialu mnie nie śmieszą ani nie wzruszają, Joeya utopiłabym w zlewie za jego głupawy ryjek, wieczne dziecko-jak mój były, chyba mam uraz (lol)
Anyways, pozdrawiam fanów.

ocenił(a) serial na 10
babytronique

hej
nie będę Cię namawiać... powiem tylko, że ja oglądając ten serial 16 lat temu mniej więcej po raz pierwszy nie lubiłam Joey'a jak diabli - wydawał mi się głupawym samcem za przeproszeniem ;))
jednak po obejrzeniu 2- 3 lata temu wszystkich odcinków, zmieniłam zdanie totalnie o nim, bo jego postać dorośleje, z czasem okazuje się całkiem wrażliwym facetem, człowiekiem! ;))

Przyjaciele towarzyszą mnie i mojemu mężowi co wieczór ;) /no... prawie ;P/
Są tam czasem teksty, bądź sceny, które mi się nie podobają, ale mam do tego serialu słabość... więc puszczam to mimo uszu - pamiętając o swoich zasadach moralnych i etycznych.
Przy okazji zalecam oglądanie filmu w wersji oryginalne, bo tłumaczenie czasem jest denne...
"how you doin"..

ocenił(a) serial na 6
askaslawek

Jak większość filmów i seriali - tylko w oryginale, ew. z napisami. Na szczęście Cyfra+ oferuje właśnie te dwie opcje:) Ale bez tłumaczenia nie poradziłabym sobie z niektórymi programami (ostatnio chyba na BBC puścili Catherine Tate Show-akcent mnie zmiażdżył:)

Jennifer Aniston bardzo lubię-babka z klasą, w sumie dla niej oglądałam te kilka odcinków. Ale cały serial chyba przełożę na 'za jakiś czas'. Jak już odpuszczę Joeyowi:)
pozdr.!

ocenił(a) serial na 10
babytronique

skoro wolisz kreskowki to o czym ta rozmowa...
ja south park lubilem w wieku 16-19 lat a teraz juz wyroslem z zabawnych przeklenst i piardow.
friends sa drugim najlepszym serialem wogole wg mnie.
pierwszy DEXTER.

ocenił(a) serial na 10
pan_prezes_skora

Skoro Ci sie nie podoba to po co sie tym z nami dzielisz, idź na forum Atomówek, czy jakie tam bajki lubisz, a reszcie d..y tym nie zawracaj:DD

ocenił(a) serial na 6
_Malus_

nastepny fanatyk czy fanatyczka serialu.
Po to jest forum,żeby dwie strony się wypowiedziały, szkoda,że nie przyjmujesz krytyki. Napisałam posta w stylu chill, ale widzę,że poziom odpowiedzi jest zawsze jeden-do ataku! i pojechać po najmniejszej linii oporu.
żegnam fanko/fanie Atomówek.elo.

ocenił(a) serial na 6
pan_prezes_skora

Znaczy, żeś drewno i nie dotarło,co napisałam.
Na OSIEM filmów wymieniłam dwa animowane, akurat tylko te znasz ("kreskówki") i mogłeś się wypowiedzieć - GRATULACJE.

ocenił(a) serial na 10
babytronique

Napisałaś że sie nigdy nie przekonasz do tego serialu... w jakim celu? pisząc to na tym forum, chyba byłaś świadoma że krytyka Cie nie minie. Czemu napisałem o Atomówkach? nie wiem sprowadziłem to do marginesu, akurat z bajek, które wymieniłaś poza wczesnym South Park i Family Guy (czasami) niż a sie tak zbytnio JAK DLA MNIE nie wybija. Chcesz oglądaj te swoje, jak to ładnie napisałaś, "ZAJEBONGOWE" seriale czy bajki, a nie prowokuj na forum friendsowych fanów. Tutaj humor jest prosty i taki własnie ma być;) nie podoba Ci się trudno

ocenił(a) serial na 6
_Malus_

Bo ja wiem, spodziewałam się krytyki, albo liczyłam na to, że ktoś mnie jednak przekona:) Widzę,że jesteś czepialski jak ja! ('zajebongo'-lol), polecam Scrubs-dla fanów trochę innego amerykańskiego humoru. A potem to już w ogóle mozemy się krytykować do woli:)
Nie lubię uogólnień, dlatego wyprodukowałam taką długą wypowiedź we wstępie (mogłam napisać 'ALE GÓWNO' tylko po co?). A forum jest nie tylko dla fanów/fanatyków, ale i dla krytykantów-na tym wolność wypowiedzi polega. Pozdr.

ocenił(a) serial na 10
babytronique

Chcesz sie przekonać do Friends obejrzyj jeszcze raz, ale z pozytywnym nastawieniem, nie doszukuj sie głębszej treści, po prostu dla czystej rozrywki;). Osobiście też lubie kino "ambitne" jakkolwiek to brzmi;P A przyjaciół obejrzałem już dużo razy i za każdym razem mnie smieszą i smieszyć będą, mam zły humor puszczam Friends, chce sobie poprawić i tak już dobry humor tez puszczam friends:DD
Joey wydaje Ci się głupi, obejrzyj wszystkie sezony to zrozumiesz- nie każdy może być mądry, Joey jest dobrym przyjacielem, nikomu nie szkodzi, ma dobre teksty i taki własnie ma być;) Każdy w tym serialu jest inny i każdy jest wyjątkowy i każdy z Nas w Przyjaciołach może odnaleźć kawałek siebie, z kimś sie utożsamiać.
Może zbyt pochopnie Cie skrytykowałem- sorki;) być może będziesz kiedyś jedną z Nas:P
a póki co pozdrawiam i zachęcam do oglądania:D

ocenił(a) serial na 10
_Malus_

Malus popieram Twoją wypowiedź w 100%, a jeśli ktoś nie czuje Przyjaciół niech odpuści, bo po co się męczyć jak to ma być czysta przyjemność, ja żałuje jednej rzeczy - a mianowicie że tak późno odkryłem ten wspaniały serial.