Chodzi mi o seriale w podobnym klimacie do Friends : widziałem już HIMYM,
Cheers i Scrubs
moze nie sa to podobne klimaty ale sa fajne ;) siostrzyczki, dwoch i pol, domowy front
Sitcomów (lepszych i gorszych) to jest pełno. A "Przyjaciele" to serial wyjątkowy. Trudno znaleźć drugi, podobny i tak fajny. Ale polecałbym "Domowy front" ("The War At Home") i "Teorię Wielkiego Podrywu" ("The Big Bang Theory").
"Dwóch i pół" ("Two and a Half Men") mi się nie podoba za bardzo. Z nudów mozna obejrzeć, ale im dalszy sezon, tym jest gorzej.
Ja polecam serial 'Wszyscy kochają raymonda' . Serial może nie jest w klimacie 'Przyjaciół' , ale zachowane w nim są, tak samo genialne przygody bohaterów, oraz dialogi. Polecam . :)
Jeśli chodzi o Amerykańskie to :
- Wszyscy Nienawidzą Chrisa
- Diabli Nadali
- Joey
- Family Guy/ South Park
Jeśli ktoś lubi humor Brytyjski to polecam :
- Czarna Żmija
- Cienka Niebieska Linia
- Allo Allo
Fajny jest serial "My wife and kids", ale ciągle stare lecą i to jest nudne. Jim wie lepiej także ciekawe, czasem też Scrubs.
Też szukam ale próżno, wkoło jedynie widać śmieci typu Big Bang Theory, Jak poznałem Waszą matkę czy Dwóch i Pół a to się nawet nie umywa. Jak dotąd znalazłem dwa genialne, Diabli Nadali i Wszyscy Kochają Raymonda. Gdybyś natknął się na coś to napisz.
Wg mnie klimat Nowego Yorku lat 90-tych (czyli Przyjaciół w pierwszych sezonach) fantastycznie oddaje serial Pomoc Domowa. Zaraz za "F.r.i.e.n.d.s" to moje remedium na gorszy nastrój :)
Na "Diabli nadali" też od czasu do czasu rzucę okiem, tylko tu już mamy przedmieścia NY, lata 1998-2007. Ale humor na piątkę :)