PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352707
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Joey czy Ross?

użytkownik usunięty

Który z nich waszym zdaniem bardziej pasuje do Rachel?

ocenił(a) serial na 8

Joey ;)

ocenił(a) serial na 9

Joey :)

jaruzzz23

Joey

ocenił(a) serial na 10

Ross! Zdecydowanie Ross.

ocenił(a) serial na 10

Ross. Wątek Rachel i Joey'a był najnudniejszy w całym serialu.

ocenił(a) serial na 10
Bartonson12

A dla mnie na przykład ten wątek był mega emocjonalny - darłam się z radości i płakałam :D

ocenił(a) serial na 6

Do Rachel najbardziej pasuje samotność aż do śmierci, bo nikt nie byłby w stanie na dłuższą metę wytrzymać z taką egocentryczną, jędzowatą, niewiedzącą czego sama chce, narcystyczną manipulantką.

ocenił(a) serial na 9

Ross! To on jest jej homarem :)

ocenił(a) serial na 10

Joey :)

ocenił(a) serial na 10

Ross, od pierwszych odcinków do samego końca mieli się ku sobie, choćby nie wiem co ;) Joey i Rachel to była taka trochę mała pomyłka, ten związek to się znikąd wziął, przynajmniej w moim odczuciu.

dddorota

Joey i Rachel pasują do siebie charakterologicznie jak nikt inny, ale jako para, to już widzieliśmy jak to wyglądało.
Kumple i tyle.

marcin261287

Charakterologicznie to najbardziej do Joey'a Phoebe pasuje. ;) Tak jak napisała dddorota, pomysł naciągany i za przeproszeniem z d.... 10 sezonów nie było nawet śladu uczucia, a nagle ni z gruszki ni z pietruszki, bez wyraźnego powodu przyjaciel zakochuje się w przyjaciółce. I to jeszcze ma ją za miłość życia. Już abstrahując od tego, kto charakterem do kogo pasował, ten wątek, po tak długim czasie, był kompletnie nierealny i trochę jak kazirodztwo. Dla mnie chyba najgorszy wątek w serialu.

ocenił(a) serial na 10

Ross! Uzupełniają się wzajemnie. I podczas oglądania ich wspólnych scen czuć, że powinni być razem, że potrzebują siebie nawzajem, choć sami nie chcą tego do końca przyjąć do wiadomości. Muszę jednak przyznać, że w pocałunku Joey'a i Rachel było nieco chemii, traktuję to jednak tylko jak zauroczenie.

ocenił(a) serial na 10

Na początku Ross i Rachel byli naprawdę uroczą parą, ale z czasem Ross zaczął naprawdę sobie zbierać, i koniec końców ja bym go ponownie nie brała na faceta, ponieważ nie jest szczery, uczciwy i na dodatek cały czas daje plamę. Podczas gdy Joey naprawdę zawsze stawał na wysokości zadania jeśli chodziło o ważne sprawy, był gotowy do poświęceń, robił urocze gesty, nigdy Rachel nie zawiódł (a przynajmniej w istotnych sprawach), ona mogła zawsze na niego polegać, był zawsze do dyspozycji, robił co trzeba było. I mimo iż nigdy nie przepadałam za playboy'ami on naprawdę potrafił być słodki i troskliwy. I jestem pewna, że zmieniłby się dla ukochanej. Żałuję, że im nie wyszło nawet jeśli ich romans był naciągany, to powrót do Rossa był tym bardziej dla mnie.

ocenił(a) serial na 10
Moai

Dokładnie :)

ocenił(a) serial na 10
Moai

a propos troskliwości Joey'a - cały czas przypominam sobie scenę, gdy Phoebe powiedziała, że jest w ciąży (żeby kryć Rachel), a on jej się oświadczył... rozpłynęłam się :)

no raczej że Ross. :)

użytkownik usunięty

Joseph

ocenił(a) serial na 8

Joey

ocenił(a) serial na 10

Dla mnie Rachel I Joey to najgorszy wątek z serialu, zawsze to przewijam.
Jedyne, co ratuje ten wątek to emocje Rossa, zwłaszcza kolacja.

Myślę, że wprowadzili ten wątek jako podłoże dla powrotu Rossa i Rachel do siebie.

ocenił(a) serial na 10

do rachel najbardziej pasuje ross , do joeya - pheobe a do chandlera - monica