Oczywiście dużo było takich...ale ja bardzo lubię ten z grą, kto zna kogo lepiej...
Zgadza się. Ten odcinek jest kapitalny. Mnie się podobał, z tych co pamiętam, ten jak grali w football amerykański.
"Ten z późnym Dziękczynieniem ". Gdy głowy Rossa Rachel Phoebe i Joey przepraszają Monike i Chandlera za olanie ich starań i spóźnienie sie na kolacje dziękczynną :D
dla mnie TOW Frank Junior (jak Joey wzial sie za remonty- budowal 'centrum rozrywki' czyli regalik). I wiele wiele innych
Mój ulubiony to ten w którym wszyscy się dowiadują o Monice i Chandlerze- "The One Where Everybody Finds Out"... Najlepszy.
kurcze ja mam dwa...
uwielbiam odcinek "ten w którym nikt nie jest gotowy". Wiele sie dzieje, wszyscy siedza razem w pokoju itd...
no i z footbalem amerykańskim też świetny :))
nie mogę sobie przypomnieć ale wydaje mi się, że był tak odcinek w którym Chandler uczył się tańczyć, ale nie mogę sobie przypomnieć w której serii i który to był odcinek, pomoże mi ktoś???
jakbym miała wybierać to też bym wybrała ten, gdzie Joey uczy się francuskiego, Je m'appelle Joey ;P
Jesli chodzi o mnie to chyba ten w ktorym Joey szukał psełdonimu...
Cytuję... "Józef Stalin już był" :D
ten odcinek mnie rozwalił xD
ten, w ktorym Joey delektował się kolacją przygotowaną przez Rachel (pół przepisu wzięła z jednej kartki i pół z innej)
A które to dokładnie były odcinki i z jakich sezonów: jak Joey szukał pseudonimu i ten z futbolem amerykańskim?
Oj było ich wiele :) ale mój ulubiony to ten w którym Ross dowiaduje sie,że jego małpka Marcel gra w filmie;
Wiele jest takich odcinków świetny był np. 7x11 Ten z sernikiem-(końcowa scena) Rachel i Chandler leżą na podłodze i dzielą się sernikiem i pewnym momencie przychodzi Joey wyjmuje widelec i mówi : To co dziś jemy ?? :P:P
jeju ja tez mam wiele ulubionych odcinkow- naprawde nie jestem w stanie wszystkich wymienic,kazdy ma cos w sobie hehe
b.lubie ten z tym jak:
-Phoebe,Ross i Joey przedrzeźniają Chandlera (1x22)
-wszyscy graja w football ("Rachel - Ty biegnij daleko-to twoje zadanie")
-ten z konkursem wiedzy o kazdym z przyjaciół
-ten jak Joey sie dowiaduje ,ze Monica jest z Chandlerem (po tym jak Monica szuka zalotki..)
-ten z listem Rachel (Ross sie godzi na cos o czym nie ma pojecia- bo usnal czytajac list o 5:30 nad ranem) 4x01
-ten jak po napisach koncowych Chandler spiewa "i will survive" z balonem napelnionym helem (ten odc. ze szczurami Phoebe)
-ten z konkursem- Ross i Joey maja wypisac wszystkie stany USA i Joey wypisuej 56 stanów:D (notabene szukam tego odcinka,nie pamietam sezonu i nr odcinka)
- ten z gestem Rossa (pokazywanie palca bez palca) -tez nie pameitam ktory to odcinek
- ten jak Rachel proponuje slub Joshui
i wiele wiele innych:)
mi się podobał odcinek w którym dla Rossa nie ma sprawy , (10 sezon chyba 2 odcinek) super odcinek :)
dla mnie najlepszy to jak Joey kupuje nowe fotele i tv. rozbraja mnie wtedy zachowaniem.
z konkursem wiedzy o kazdym z przyjaciół
wszystko co działo sie w Londynie (szczególnie Monica i Chandler:D )
"ak Joey sie dowiaduje ,ze Monica jest z Chandlerem (po tym jak Monica szuka zalotki)"- ojj tak jego mina jest zabójcza:D
I druga poł. III serii kiedy pojawiają sie kurczak i kaczka:P
8 sezon kiedy wychodzi na jaw kaseta jak ross zrobił dziecko rachel. generalnie chodzi mi o historyjkę joey'a o podróży do europy; i ten ken adams :D:D:D hahaha
chociaż ciężko wybrać najlepszy odcinek, bo w każdym jest coś extra;d
Jak rachel wraca z emma ze szpitala i zapominaja pieluch... ross wstepuje do central perk po muffinke i spotyka joey'a, ktory go namawia zeby sobie ulzyl i go uderzyl.. po czym robi unik i ross uderza w slup reka...rewelacyjna scena... i ten gest joey'ego imitujacy cudzyslow, ktorego nie umie poprawnie uzywac :D majstersztyk
Wszystkie są świetne :) Wymienię moze dwa- jak Joey był w programie telewizyjnym ;) i jak cała paczka wróciła z plaży i Joey , Chandler i Monica opowiadają przygodę z meduza ;P
6x09 jak Rachel robi deser na święto dziękczynienia i każdy ma udawać, że mu smakuje ;)
4x20 jak dziewczyny siedzą pół odcinka w sukniach ślubnych ;d
6x19 jak Joeyowi się zepsuła lodówka i wszystkim wmawiał, że mu ją popsuli ;d sikałam ze śmiechu przy tym odcinku ;)
Ja uwielbiam odc.
- 10x11 "Ten, w którym striptizer płacze" - Danny De Vito + wstawki z przeszłości - xD
- odcinki z siostrami Rachel (rewelacyjna Applegate i Witherspoon)
- 02x06 - kiedy Chandler i Joey zostawiają w autobusie małego Bena
- 02x10 - "Ten z Russem" - sobowtór Rossa rozłożył mnie na łopatki
- 02x14 - video z balu maturalnego... ;)
- 01x24 - kiedy Rachel się dowiaduje:) i ostatnia scena pocałunku z Rossem w drzwiach kawiarni:)
- 03x11 - zagubiony Chandler nie pamiętający z którą siostrą Joey'a się przespał;)
- 07x17 - Monika walczy o suknię ślubną xD
- odcinki z Bruce'em Willisem;)
+ śluby i narodziny...;)
i oczywiście wszystkie wymienione powyżej! zresztą każdy odcinek jest genialny i obawiam się, że nie będzie już takiego serialu jak "Przyjaciele";)
Każdy odcinek jest na swój sposób wyjątkowy ale są takie, które najbardziej zapadają w pamięć. Dla mnie są to:
1. Ten, w którym Chnadler i Rachel jedzą sernik z korytarza. (odc.11 sez.7)
2.Ten, ze ślubem Chandlera i Moniki. (odc.23 i 24 sez. 7)
3.Ten, w którym Ross dowiaduje się, że Rachel jest w ciązy.(odc.3 sez.8)
4.Ten, z wielkim materacem i łóżkiem w kształcie samochodu wyścigowego Phoebe. ( odc. 7 sez.3)
5. Ten, który jest ostatni. (odc. 17 i 18 . sez. 10 )
->3. Ten, w którym Ross dowiaduje się, że Rachel jest w ciązy i wydzwania do producenta prezerwatyw bo jest oburzony jako konsument hahahah:)
dla mnie ten w którym Ross i Rachel śpiewają Emmie piosenkę przy której pierwszy raz się zaśmiała :) Jest genialny. A najlepszy koniec tego odcinka.
fajnie, że ktoś przypomniał Vikrama :) muszę go obejrzeć :P
jak wiadomo trudno wybrać najlepszy, ale uwielbiam m.in ten z kasetą video, te jak się dowiadują o Monice i Chandlerze, jak Joey znajduje książkę Rachel :D i te co by było gdyby i retrospekcje :)