PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 354 tys. ocen
8,2 10 1 353985
8,6 47 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Już któryś raz oglądam FRIENDS od początku i ZNOWU to samo rzuca mi się w oczy... Między tą dwójką od ZAWSZE była chemia! Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie?? Czytałam już dużo na temat tego serialu i wiem, że pomysł połączenia tych postaci nie przewijał się od początku, wpadli na to przy którejś tam serii,a jednak! Oni co chwile się dotykają, przytulają itd. Najlepiej widać to w Central Perk - zawsze siedzą razem i opierają się o siebie. Zachowują się inaczej niż reszta. W tej chwili skończyłam oglądać odcinek 2 serii, kiedy Monica jest z Richardem,a i tak w ostatniej scenie siedzi na kanapie z Chandlerem i trzymają się za ręce. To jest dziwne bo nikt oprócz nich, w żadnej z serii się tak nie zachowuje :) Wiem,że to nic nie znaczy ale tak sobie myślę że to poprostu dla fanów serialu miły obrazek i sprawia,że późniejsze wydarzenia są bardzo naturalne i nienaciągane. Takie tam - spostrzeżenie :P

serialoholiczka

zgadza się, jest chemia, doskonale ich sparowali, połączyłabym jeszcze rachel i joeya

serialoholiczka

ja mam takie same spostrzerzenia jak Ty!!!! oglądałam kilkakrotnie wszystkie serie - watek moniki i Chandlera uwielbiam i tez zauwazyłam że zanim zostali parą często siadali razem np na jednym fotelu albo opierali sie o siebie, inni tak nie robili, przynajmniej nie rzuciło mi sie w oczy.
poza tym potem pokazywany jest wątej kiedy byli jeszcze na studiach to chyba Monika podkochiwała się w Chandlerze - zraniło ja to że wytykał jej ze jest gruba i dlatego schudła!!!! ale to juz było wklejone jak byli parą...

ocenił(a) serial na 10
serialoholiczka

Hm... coś w tym jest, ale nie do końca. Ta "chemia" o której mówisz, jest porównywalna do tego, co zawsze było między Joeyem a
Phoebe także między nimi przez wszystkie 10 sezonów często można by wyczuć to "coś" - moim zdaniem jest to jednak bardziej przejaw głębszej przyjaźni, większego przywiązania, niż zaczątku miłości...

ocenił(a) serial na 10
serialoholiczka

Właśnie oglądam jeszcze raz Przyjaciół i masz rację! Też to zauważyłam :) I nawet się zastanawiałam czy twórcy robili to specjalnie. Ale faktycznie, dzięki temu ich związek był czymś naturalnym.

ocenił(a) serial na 10
Vala_MalDoran

Nie, jeśli nawet wyszła jakaś "chemia" to na pewno nie zamierzona. Pomysł powstał dość spontanicznie i w tza. "międzyczasie".
A my teraz, znając "przyszłość" doszukujemy się tego i owego w ich zachowaniu z pierwszych sezonów ;)

ocenił(a) serial na 10
serialoholiczka

Chandler w początkowym pomysle miał być gejem ale scenarzyści zmienili zdanie.Jednak docinki co do jego orientacji dawało sie odczuć do 10 sezonu i to było dobre.