... dopiero na 33? Co sie stało sie? Jeszcze niedawno był w pierwszej piątce!
A teraz na jego miejscu jest nędzna podróbka (HIMYM) której jedynym atutem jest Barney.
dzieki takim komentarzom wraca mi wiara w to, ze sa jeszcze ludzie znajacy sie na rzeczy. zgadzam sie w 100%
To samo tyczy się Różowych lat 70 - fajny serial, ale jak może być nad psiapsielami?
Zrozumiałbym gdyby wsz. sitcomy były tak nisko, ale przecież ten jest najlepszy z najlepszych.
To jak... nawet nie mam porównania. W tym wypadku uczeń - R70, HIMYM pokonał mistrza mimo iż nie jest lepszy.
To prawda !!! TO jakaś masakra. Teoria wielkiego wybuchu, HIMYM i inne !!! Przyjaciół można ogladać godzinami - to straszne ze są aż na 33 miejscu !! <wali glowa o sciane>
To dlatego, że wchodzi wiele nowych seriali i ci młodsi ludzie właśnie je oglądają a nie wracają do starszych o wiele lepszych :).
Ja też myślę, że ten serial powinien być przynajmniej w pierwszej dziesiątce.
Ale mnie bardziej podoba się HIMYM.
W mordę, znowu spadli... -_-'
HIMYM jest podróbką - oglądam ich też, ale widać znaczący spadek z sezonu na sezon, a Friendsi cały czas są porównywalnie dobrze.
Jeszcze niedawno był nie tylko w pierwszej piątce, ale nawet na miejscu pierwszym! I wg mnie zasługiwał na to. A teraz tak wiele słabszych seriali wyprzedziło "Friends"... :( HIMYM też lubię, ale nie tak jak "Przyjaciół" których mogę oglądać bez końca, mimo że widziałam wszystkie odcinki, którzy mi zawsze poprawiają humor i których bohaterów tak bardzo polubiłam. No i rzeczywiście ten serial jako jeden z nielicznych był fantastyczny przez wszystkie 10 sezonów, a inne zwykle w niektórych sezonach, zwykle końcowych są słabsze.
Ja tego nie ogarniam. Jak to możlwe, żeby w tak krótkim czasie seril spadł na tak niskie miejsce. Chyba za dużo p0I<Em0nów jest na filmwebie teraz :/
ludzie co sie tutaj dzieje przeciez to jest nie możliwe żeby takiego dobrego serialu nie było w top10!!!!!
Zgadzam się z Wami w 100%. Kto jeszcze nie oceniał, niech oceni 'Przyjaciół' na 10. Przywróćmy 'Przyjaciół' do top10.
Jestem w szoku! 46. miejsce to zniewaga dla arcydzieła! Fenomen Przyjaciół polega na tym, że sitcom utrzymał równy, rewelacyjny poziom do ostatniego odcinka ostatniego sezonu. Według mnie taki sam równy poziom (1. miejsce) powinien utrzymywać w rankingu. Szkoda, że nie wszyscy oglądali Friends bo jestem przekonany, że gdyby tak było to serial z pewnością okupowałby szczyt listy. Nie wiem jak wam ale mi Friends pozwalaja się oderwać od codzienności, obowiązków i zagłębić w świat beztroski i wspaniałego humoru. Oglądając serial odpoczywam i się dobrze bawię (mimo, że oglądam całą serię poraz n-ty).
Pozdrawiam fanów!
Szczytem wszystkiego dla mnie jest klasyk - Świat według Bundych na 1130 miejscu! Przecież to jest ikona lat 80-tych. Przyjaciele to też fakt, nie wiem dlaczego jakieś marne seriale są dużo wyżej. Według mnie serial zdecydowanie zasługuje na pierwszą trójkę i patrzę na to całkiem obiektywnie.
Z całą pewnością zasłużył na top10.
(Podbijam, aby nasze niezadowolenie było widoczne)
Oh, może dlatego że listę wypychają anime?! Co ma Death Note czy Dragonball do sitcomów?! Niech się z tym ludzie przeniosą na MALa, obecność anime na filmwebie i tak wydaje mi się dziwaczna, ale to toleruję. Tylko że jak dla mnie - nie ten ranking...
Zagłosuję, jak obejrzę całych Przyjaciół (aktualnie nadrabiam wszystkie odcinki), ale też mnie żenuje ta sytuacja.
Dla mnie to też jest niezrozumiałe, ale z czasem i tak pewnie wróci do rankingu. Wg mnie zasuguje na 1 miejsce.
Jak już ktoś wyżej napisał, młodzi oglądają te nowe seriale i nie zaczynają od oglądania tych lepszych, a szkoda bo wtedy ten ranking mógłby wyglądać znacznie lepiej.
tak samo było z 24 i prisonem kiedyś w pierwszej 30-ce a teraz trolle specjalnie obniżają oceny, administratorzy strony powinni usunąć konta takich trollów, co robią wiele kont , żeby obniżyć ocenę dobrym serialom
ja widziałam po kilka razy wszystkie odcinki i jest to najlpeszy serial powinien zdecydowanie być w pierwszej 5, ale HIMYM też lubie!
zróbmy akcje na fb!! bo to naprwdę jest jakies nieporozumienie!! osób które uważa ten serial za jeden z najlepszych jest na pewno wiecej!!
ja również sądzę, że zajmuje zdecydowanie za niskie miejsce! top10 bez dwóch zdań nalezy się temu serialowi!!!
Lol, najlepszy sitcom wszechczasow? King of Queens, That 70s Show i Seinfeld sa od Friendsow jakos miliard razy lepsze.
Prawda jest taka, ze swoj suckes w naszym kraju zawdzieczyl ten serial temu, ze kiedys puszczali go na mase - gdyby lecieli u nas zarowno Friendsi i np. Seinfeld, to ten drugi serial pewnie by zdobyl wieksza popularnosc od nich.
dajcie spokój.. co za różnica na którym miejscu się aktualnie znajduje. dla nas jest i tak najlepszy, nikt tego nie zmieni, więc po co robić jakieś akcje?
Przez to że serial jest zakończony cały czas spada w rankingu(223)... Mimo że teraz robią dość dobre sitcomy to nic nie dorówna ponadczasowym Przyjaciołom. Swoją drogą żałuje że młodsi ludzie nie zobaczą tego serialu i będą musieli się zadowolić średnimi produkcjami...
młodsi ludzie spokojnie mogą obejrzeć na internecie, ja kilka miesięcy temu obejrzałam od nowa wszystkie sezony, zachwyca jak dawniej :)
To, że ktoś jest młody nie ma znaczenia, ja też nie załapałem się na Przyjaciół w tv, a uważam ich zaraz obok Różowych... za najlepsze sitcomy jakie widziałem w swoim życiu.
mówiąc szczerze, nie bardzo mogę zrozumieć moich znajomych, którzy zachwycają się How I met your mother. Z drugiej strony, ja nigdy nawet nie obejrzałam żadnego odcinka, ale sądzę, że tak czy inaczej Friends są po prostu najlepsi. I tyle.
:)
Ja uwielbiam obydwa seriale, ale do Przyjaciół mam specjalny sentyment i gdybym miał wybierać to zawsze Friends. Ale polecam "Jak Poznałem Waszą Matkę", jeśli nie oglądałeś to wiele tracisz =).
Probowalam obejrzec HIMYM ale nie dotrwalam konca 1 sezonu i zaczelam ogladac Przyjaciol. Serial bije HIMYM na glowe. :P
HIMYM nie jest złym serialem, na tle dzisiejszych komedii które są już nudne po 3,4 sezonach wypada dobrze. Ale już nigdy nie będzie takiego serialu jak Przyjaciele.
No wlasnie nigdy nie bedzie:(:( nigdy nie ogladalem tego serialu w calosci bo w 1994 jak zaczynali mialem 5 lat:) i zawsze omijal mnie koniec....ostatnio jednak obejrzalem od poczatku 10 sezonow i musze stwierdzic ze to jest serial wszech czasow. nie ma i nie bedzie drugiego takiego. praktycznie zadnego slabego odcinka przez 10 sezonow to jest nie spotykane na tle dzisiejszych seriali ktore ciagna sie nie raz jak flaki z olejem...to jest absolutny numer jeden wsrod seriali komediowych i to nie podlega zadnym dyskusjom.